- 35%

Secretele creierului uman

0% of 100
RRP: 49,99 lei Preț special 32,49 lei
în stoc

Estimare livrare: 19.06.2024

Versiuni disponibile

Carte tipărită
RRP: 49,99 lei Preț special 32,49 lei

Suntem proprietarii celei mai incredibile mașinării din lume – creierul. Datorită lui putem să admirăm apusul, să învățăm să vorbim, să recunoaștem un prieten, să fugim de pericol. Având în vedere totalitatea funcțiilor pe care le îndeplinește, creierul este comprimat într-un spațiu foarte mic. Cântărește circa 3% din greutatea corpului (1 380 de grame), dar consumă 17% din totalul de energie al organismului.

Care sunt secretele acestei mașinării uluitor de complexe? Ce rol are fiecare parte a creierului, de la cortexul prefrontal la amigdală? Sandra Aamodt și Sam Wang, renumiți specialiști în neuroștiințe, ne dezvăluie mecanismele, dar și trucurile care ajută creierul să lucreze eficient. Autorii demontează câteva dintre miturile des întâlnite, de exemplu, faptul că folosim doar 10% din creier sau că bebelușii care ascultă Mozart devin mai inteligenți.

A ne cunoaște mai bine creierul este nu numai amuzant, ci și util. Vom afla cum putem depăși efectele decalajului de fus orar, cum să ne antrenăm voința, cum să tratăm o fobie sau să ne menținem creie ­ rul în formă.

 

„Un ghid minunat și surprinzător de amuzant pentru cititorul obișnuit. Publishers Weekly

„Scrisă de doi specialiști de top în neuroștiințe, această lucrare oferă date exacte, la zi, se axează pe cele mai importante subiecte ȘI este extrem de clară și plină de spirit, spărgând tiparele cu stilul său minunat. O carte grozavă.“ ROBERT SAPOLSKY

 

SANDRA AAMODT este redactorul-șef al revistei Nature Neuroscience, cea mai importantă publicație științifică din domeniul cercetării creierului. Înainte de a deveni redactor a lucrat la Universitatea Rochester și a fost cercetător postdoctoral la Universitatea Yale. Locuiește în California cu soțul ei, profesor de neuroștiințe.

SAM WANG este profesor asociat de neuroștiințe la Universitatea Princeton. Înainte de a deveni profesor a studiat la Caltech, Stanford și Bell Labs. A publicat mai mult de 40 de articole despre creier în cele mai importante reviste științifice și a primit numeroase premii. El și soția sa, medic, locuiesc în Princeton, New Jersey, împreună cu fiica lor.

Din aceeași categorie

Detalii produs

Data apariției : 20 mar. 2024
Colectie : Iq230
Traducator(i) : Maria Melania Tudorancea
Tip Coperta : Broșată, cu clapete
Format : 137x200
Numar pagini : 348
ISBN : 978-630-319-673-2