lipsă stoc

- 50%

Psihologia prostiei

0% of 100
RRP: 49,90 lei Preț special 24,95 lei
lipsă stoc

Versiuni disponibile

Carte tipărită
RRP: 49,90 lei Preț special 24,95 lei

E POSIBILĂ O LUME FĂRĂ PROȘTI?!

Aa... de fapt, nu! Nu e posibilă, ne pare rău. Dar asta nu înseamnă că nu ne putem gândi la o astfel de variantă, măcar ca ipoteză de lucru.

Fiecare dintre noi știe – sau pare a ști – ce presupune prostia: o suportăm în fiecare zi. Este o povară. Și, cu toate acestea, psihologii, specialiști în comportamentul uman, nu au încercat vreodată să o definească, poate de teamă că nu vor reuși. Să o înţelegem mai bine, pentru a o combate mai bine, este obiectivul acestei cărţi, chiar dacă știm dinainte că nu avem nici o șansă de a o învinge. Dar măcar să o ţinem departe de noi... pe cât posibil.

Psihologi, filosofi, sociologi și scriitori de prestigiu – și cu experienţă în ale prostiei – ne împărtășesc viziunea lor despre prostia umană. Am fi proști să nu luăm aminte la vorbele lor.

 

Psiholog de formație, JEAN-FRANÇOIS MARMION și-a îndeplinit visul din adolescență – trăiește din scris. A coordonat numeroase volume, printre care bestsellerul Psihologia prostiei, Psychologie. Une exploration (Psihologie. O cercetare, Sciences Humaines, 2019) și Psychologie des beaux et des moches (Psihologia celor frumoși și a celor urâți, Sciences Humaines, 2020). În 2022 a publicat volumul La psychologie selon Squid Game (Psihologia din Jocul calamarului), despre popularul serial coreean produs de Netflix. Din 2011 este redactor-șef al revistei de psihologie Le Cercle Psy și editor asociat la revista Sciences Humaines.

Din aceeași categorie

Detalii produs

Data apariției : 13 mai 2022
Colectie : Iq230
Tip Coperta : Broșată, cu clapete
Format : 135x200
Numar pagini : 320
ISBN : 978-606-33-8943-6