lips─â stoc

- 80%

Anna Karenina

Nota ta:
29 % of 100
RRP: 59,90┬álei Pre╚Ť special 11,98┬álei
lips─â stoc

Versiuni disponibile

Carte tip─ârit─â
RRP: 59,90┬álei Pre╚Ť special 11,98┬álei

Considerat de William Faulkner cel mai bun roman al tuturor timpurilor, Anna Karenina este povestea a dou─â cupluri din aristocra╚Ťia rus─â care ├«ntruchipeaz─â pentru Tolstoi dou─â ipostaze diferite ale vie╚Ťii amoroase ╚Öi de familie. Fermec─âtoarea Anna Karenina, m─âritat─â de t├ón─âr─â cu un b─ârbat rigid ╚Öi ra╚Ťional, descoper─â iubirea carnal─â, p─âtima╚Ö─â al─âturi de chipe╚Öul ofi╚Ťer Aleksei Vronski, pentru care accept─â ├«n cele din urm─â s─âÔÇĹ╚Öi p─âr─âseasc─â so╚Ťul ╚Öi copilul. Spre deosebire de Anna ╚Öi de amantul ei, uni╚Ťi printr-o pasiune aproape fatal─â, Kitty ╚ścerba╚Ťkaia ╚Öi Konstantin Levin tr─âiesc o poveste de iubire idilic─â.

Dup─â un ├«nceput dureros ÔÇô Kitty a fost respins─â de Vronski ├«n favoarea Annei dup─â ce ea ├«ns─â╚Öi refuzase cererea ├«n c─âs─âtorie a lui Levin ÔÇô, cei doi se reg─âsesc, ├«nving├ónduÔÇĹ╚Öi fiecare m├óndria r─ânit─â.

Cu m─âiestria sa psihologic─â ╚Öi stilistic─â neegalat─â, Tolstoi construie╚Öte ├«ntregul roman pe contrastul dintre aceste dou─â concep╚Ťii de via╚Ť─â ╚Öi pe modul ├«n care ele se insereaz─â ├«n ╚Ťes─âtura moral─â a societ─â╚Ťii ruse din a doua jum─âtate a secolului al XIX-lea.

 

Tolstoi este cel mai mare prozator rus. Iar m─âre╚Ťia lui se datoreaz─â calit─â╚Ťii rare de a se adapta la statura noastr─â, la ritmul nostru. Proza lui e ritmat─â de b─ât─âile propriei noastre inimi, iar personajele sale par s─â se mi╚Öte la fel de firesc ├«n lumea noastr─â ca trec─âtorii care ni se perind─â pe sub ferestre ├«n timpul lecturii. Vladimir Nabokov

Din aceeași categorie

Detalii produs

Data apari╚Ťiei : 14 sept. 2020
Colectie : Carte Pentru Toti
Autor(i) : Lev Tolstoi
Traducator(i) : Anca Irina Ionescu
Tip Coperta : Broșată
Format : 110x165
Numar pagini : 1168
ISBN : 978-606-33-6503-4