LiteraBlog 1-9 decembrie 2020. Cărți Litera disponibile la toate chioșcurile de presă

1-9 decembrie 2020. Cărți Litera disponibile la toate chioșcurile de presă

În perioada 1–9 decembrie 2020, la toate chioșcurile de presă din țară ajung romanele Dragă Emmie Blue de Lia Louis, Un spion desăvârșit de Owen Matthews, Furie și furtună de Jennifer L. Armentrout, Dumas. Contele Negru de Tom Reiss, Țarina de Ellen Alpsten, Tot acest timp de Mikki Daughtry & Rachael Lippincott.

Marți, 1 decembrie 2020, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Dragă Emmie Blue, scrisă de Lia Louis

Cartea este disponibilă la chioșcurile de presă la un preț special: 29.99 lei.

Apărută la Editura Litera, în colecția Blue Moon, Dragă Emmie Blue spune povestea unei tinere a cărei viață urmează un curs neașteptat.

Au trecut paisprezece ani de atunci, iar Emmie ascunde faptul că este îndrăgostită de Lucas. Și-a pus toate speranțele în el și așteaptă, răbdătoare, ca și el să-și dea seama că sunt făcuți unul pentru celălalt. Devotată iubirii ei pentru Lucas, Emmie și-a neglijat viața personală – a uitat să-și mai caute tatăl pe care nu l-a cunoscut, nu mai încearcă să-și repare relația cu mama, de care s-a îndepărtat, și, fiindcă și-a pierdut și slujba locuiește cu chirie la o bătrână pe care abia dacă o cunoaște. Așa că, atunci când Lucas îi spune că trebuie să-i pună o întrebare importantă, Emmie este convinsă că băiatul își va dezvălui sentimentele. Dar socoteala de acasă nu prea se potrivește… Emmie Blue este pe cale să afle că ceea ce credea că știe despre viață (și dragoste) nu înseamnă decât atât: ceea ce credea că știe. Oare suntem sortiți să iubim o anumită persoană? Sau e adevărat că viața bate filmul?

La șaisprezece ani, Emmie Blue s-a dus pe terenul de sport al școlii unde învăța și a dat drumul unui balon roșu. De sfoara lui era agățat un bilet pe care scrisese numele ei, o adresă de e-mail și… un secret pe care voia cu disperare să-l împărtășească. După câteva săptămâni, pe o plajă din Franța, Lucas Moreau a descoperit balonul și i-a trimis imediat un mesaj fetei; între cei doi adolescenți a luat astfel naștere o prietenie profundă.

Ce spun criticii despre cartea Dragă Emmie Blue, apărută la Editura Litera

„O poveste delicioasă, care ne arată că, și dacă ne imaginăm că un lucru e perfect pentru noi, el, de obicei, nu este. O să vă placă la nebunie Dragă Emmie Blue, pentru că ați trăit, probabil, această poveste chiar voi, în călătoria dinspre adolescență spre maturitate.“ (Jodi Picoult, autoarea bestsellerului O scânteie de viață)

Miercuri, 2 decembrie 2020, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Un spion desăvârșit, scrisă deOwen Matthews

Apărută la Editura Litera, în colecția Kronika, Un spion desăvârșit spune povestea lui Richard Sorge, un spion născut în 1895 dintr-un tată german și o mamă rusoaică, un om care a trăit într-o lume de alianțe mereu în schimbare.

Cartea este disponibilă la chioșcurile de presă la un preț special: 29.99 lei.

Membru al generației furioase și deziluzionate care a găsit credințe noi și radicale după experiențele nefericite de pe câmpurile de bătălie ale Primului Război Mondial, Sorge a devenit un comunist fanatic și cel mai formidabil spion al Uniunii Sovietice.

Ca mulți alți mari spioni, Sorge seducea fără efort, îmbinând șarmul și manipularea nemiloasă. În calitate de corespondent străin, s-a infiltrat în cele mai înalte sfere ale societății germane, chineze și japoneze dinaintea și din timpul celui de al Doilea Război Mondial și le-a influențat semnificativ.

Informațiile sale privind Operațiunea Barbarossa și decizia japoneză de a nu invada Siberia în 1941 s-au dovedit cruciale pentru contraofensiva sovietică din Bătălia pentru Moscova, care, la rândul ei, a fost decisivă pentru rezultatul războiului.

Owen Matthews ne oferă o perspectivă istorică asupra acestui personaj misterios, folosindu-se de nenumărate surse din arhivele sovietice desecretizate pentru a recupera povestea palpitantă a omului descris de Ian Fleming drept „cel mai temut spion din istorie“.

Ce spun criticii despre cartea Un spion desăvârșit, apărută la Editura Litera

„Activitatea lui a fost impecabilă.“ (Kim Philby)

„Spionul care va pune capăt tuturor spionilor!“ (John Le Carré)

Vineri, 4 decembrie 2020, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Furie și furtună de Jennifer L. Armentrout

Cartea este disponibilă la chioșcurile de presă la un preț special: 29.99 lei.

Apărut la Editura Litera, în colecția New Moon, Furie și furtună, roman publicat în 11 țări,spune povestea lui Trinity Marrow, o tânără care deține un secret exploziv.

Deși e pe cale să-și piardă vederea, Trinity Marrow, în vârstă de optsprezece ani, este capabilă să vadă spiritele și să comunice cu ele. Harul ei unic face parte dintr-un secret atât de primejdios, încât o constrânge să trăiască ascunsă într‑un complex rezidențial izolat și fortificat, apărat strașnic de Gardieni – gargui cu înfățișări multiple, responsabili de apărarea omenirii (și a ei) împotriva demonilor.

Într-o zi, Gardieni dintr-un alt clan îi aduc niște vești tulburătoare, și universul protector al lui Trinity se prăbușește. Și, pentru ca lucrurile să devină și mai complicate, unul dintre ei este cea mai enervantă și fermecătoare persoană întâlnită vreodată. Zayne are și el secrete care îi pot da lui Trinity viața peste cap… dar, când demonii pătrund în comunitate și adevărata natură a lui Trinity iese la iveală, colaborarea dintre ei devine unica alternativă posibilă. Pentru a-și salva familia și, poate, chiar lumea întreagă, ea trebuie să învețe să aibă încredere în Zayne.

Ce spun criticii despre cartea Furie și furtună, apărută la Editura Litera

„Ca de obicei, Armentrout excelează în crearea unei lumi paranormale credibile, accesibile și încântătoare.“ (Booklist)

„Personajele lui Jennifer L. Armentrout îți fură inima și nu-i mai dau drumul. Fiecare pagină m-a făcut să-mi doresc să citesc mai mult.“ (Brigid Kemmerer, autoarea bestsellerului Curse So Dark and Lonely)

„Acțiunea și suspansul cresc cu fiecare capitol, oferind o lectură cu adevărat captivantă. Cititorii vor aștepta cu nerăbdare continuarea…“ (School Library Journal)

Luni, 7 decembrie 2020, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Dumas. Contele negru, scrisă de Tom Reiss

Cartea este disponibilă la chioșcurile de presă la un preț special: 24.99 lei.

Apărută la Editura Litera în colecția CTP, Dumas. Contele negru spune povestea generalului Alex Dumas, tatăl celebrului scriitor Alexandre Dumas.

Generaț­ii întregi de cititori au fost fascinate de personajele lui Alexandre Dumas, mai ales de eroul nedreptăț­it din Contele de Monte-Cristo și de spadasinii curajoși din Cei trei muschetari. Cu toate acestea, puț­ini știu că aceste personaje memorabile au fost inspirate de tatăl lui Dumas, generalul Alex Dumas, fiul unui conte francez și al unei sclave negre din Haiti.

Tom Reiss îl readuce la via­ță pe generalul Dumas cu ajutorul coresponden­ței nepublicate până acum și al cercetărilor istorice meticuloase, furnizându-ne contextul necesar pentru a înț­elege cât de neobișnuită a fost via­ța sa de general mulatru într-un imperiu clădit pe munca sclavilor.

Din momentul în care a reușit singur să apere un pod în Alpi împotriva a douăzeci de inamici și până în anii în care a fost ­ținut prizonier într-o fortăreață, Alex Dumas s-a dovedit a fi un personaj captivant, pe care nici măcar imaginaț­ia debordantă a fiului său nu l-ar fi putut inventa.

Ce spun criticii despre cartea Dumas. Contele negru, apărută la Editura Litera

„Reiss îndepărtează valul uitării de pe imaginea lui Alex Dumas… Această carte remarcabilă este un adevărat monument dedicat memoriei lui.“ (Washington Post)

„Impresionant… Reiss își conduce povestirea într-un ritm captivant…“ (Wall Street Journal)

„O lucrare detectivistică realizată de un autor premiat.“ (The Daily Mail)

Marți, 8 decembrie 2020, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Țarina,scrisă de Ellen Alpsten

Cartea este disponibilă la chioșcurile de presă la un preț special: 29.99 lei.

Apărută la Editura Litera, în colecția Blue Moon, Țarina spune povestea Ecaterinei Alexeevna, cea de-a doua soție a lui Petru cel Mare, o femeie ambițioasă și lipsită de scrupule.

Sankt-Petersburg, 1725. Petru cel Mare este pe moarte în minunatul său Palat de Iarnă. Slăbiciunea și trădarea unicului fiu l-au împins la fapte de o cruzime îngrozitoare, iar imperiul a fost lăsat fără moștenitor. Rusia riscă să alunece în haos. Ca să acopere vidul de putere intervine femeia care i-a fost alături zeci de ani – cea de-a doua soție, Ecaterina Alexeevna, la fel de ambițioasă, de lipsită de scrupule și de pasională ca Petru însuși.

Născută într-o sărăcie lucie, Ecaterina și-a folosit extraordinara frumusețe și inteligență pentru a intra în grațiile generalilor lui Petru, ajungând să-l seducă în cele din urmă pe însuși țarul. Cu toată opulența noii ei vieți – petrecerile, bijuteriile și nopțile petrecute în patul lui Petru –, ea nu uită însă că viața îi este în orice moment în pericol.

Este povestea unei femei extraordinare, a cărei dorință de a ajunge la putere avea să transforme Imperiul Țarist.

Petru are o fire schimbătoare și este iute la mânie. Prima lui soție zace în închisoare, iar iubitul acesteia a fost tras în țeapă în Piața Roșie. Așa că Ecaterina se confruntă cu o întrebare esențială: cum poate să păstreze secretul morții țarului suficient timp ca să-și pună la punct planul de a-și zdrobi inamicii și de a lua coroana pentru ea?

Ce spun criticii despre cartea Țarina,apărută la Editura Litera

„Uimitoare… O poveste despre o Cenușăreasă adevărată, pe lângă care Urzeala tronurilor pare o joacă de copii.“ (Daisy Goodwin, autoarea bestsellerului Sissi. Împărăteasa nefericită)

„[Alpsten] redă cu măiestrie viața colorată și epoca interesantă în care a trăit această femeie remarcabilă.“ (contele Nikolai Tolstoi, istoric și scriitor)

Miercuri, 9 decembrie 2020, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Tot acest timp, scrisă de Mikki Daughtry și Rachael Lippincott

Cartea este disponibilă la chioșcurile de presă la un preț special: 49.99 lei.

Apărută la Editura Litera, în colecția New Moon, Tot acest timp spune povestea emoționantă a lui Kyle, un adolescent a cărui viață se schimbă după un accident de mașină.

Când Kimberly se hotărăște să rupă ceea ce părea relația perfectă chiar în seara petrecerii de absolvire, întreaga lume a lui Kyle se prăbușește – la propriu. Cei doi tineri suferă un accident de mașină în urma căruia Kimberly moare, iar Kyle rămâne cu o traumă cerebrală. Nimeni nu va putea înțelege ce simte cu adevărat.

Poți găsi dragostea adevărată după ce ai pierdut totul?

Doar Marley, care se confruntă, la rândul ei, cu o pierdere cumplită, de care se consideră vinovată. Pe măsură ce încearcă să-și vindece rănile unul altuia, sentimentele celor doi tineri devin tot mai puternice. Dar pe Kyle îl așteaptă o nouă experiență tulburătoare.

Ce spun criticii despre cartea Tot acest timp, apărută la Editura Litera

„Un roman de neuitat, perfect pentru fanii lui John Green, Nicola Yoon, David Levithan și Jenny Han.“ (Waterstones)

„Un basm modern, cu doi adolescenți care au pierdut totul, dar își găsesc vindecarea unul în celălalt.“ (Kirkus Review)

„Fanii bestsellerului La cinci pași de tine vor fi încântați.“ (Booklist)

*Titlurile din articol pot fi achiziționate la toate chioșcurile de presă din țară la un preț special. Aceste cărți sunt disponibile și pe Litera.ro. Vezi care sunt promoțiile!

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.