LiteraBlog 10 cărți în curs de apariție la Editura Litera pe care trebuie să le pui pe lista ta de lectură!

10 cărți în curs de apariție la Editura Litera pe care trebuie să le pui pe lista ta de lectură!

Minciuni mortale de Harriet Tyce, Țărmuri îndepărtate de Kristin Hannah, Pentru un sărut. Povestea lui Hyacinth de Julia Quinn, Noi de David Nicholls sunt doar câteva dintre titlurile în curs de apariție la Editura Litera.

Iată 10 cărți Litera pe care trebuie să le pui pe lista ta de lectură:

Minciuni mortale, Harriet Tyce

Harriet Tyce, autoarea cărții Portocala sângerie revine cu un nou volum: Minciuni mortale. Cartea spune povestea lui Sadie, care după zece ani se întoarce la Londra împreună cu fiica sa, Robin.

Va trebui să locuiască în sinistra casă a copilăriei, să-și dea fiica la școala exclusivistă care nu-i trezește amintiri plăcute și să-și reia activitatea de avocat.

Vezi și: O carte pe zi: „Portocala sângerie” de Harriet Tyce

La școală, sunt întâmpinate cu ostilitate, iar eliberarea pe neașteptate a unui loc pentru Robin are în spate o poveste sumbră și neclară. Primul dosar penal la care Sadie urmează să lucreze o tulbură sub aspectul adevărului și al moralității. Pe măsură ce lucrurile încep să se aranjeze la suprafață, când Sadie și Robin simt că au ajuns pe linia de plutire, zvonuri, semne și sentimente ciudate ies la iveală, iar neliniștea crește până la teroare.

Flori aurii de toamnă, Susan Meissner

O eșarfă minunată leagă două femei afectate de câte o tragedie personală în acest roman captivant și emoționant.

Septembrie 1911. Pe Insula Ellis din portul New York, asistenta medicală Clara Wood nu poate face față întoarcerii în Manhattan, unde bărbatul pe care îl iubea a murit în incendiul de la Triangle Shirtwaist. Apoi, în timp ce îngrijește un imigrant febril a cărui pierdere o oglindește pe a ei, devine interesată de un nume brodat pe eșarfa pe care acesta o poartă… și se trezește prinsă într-o dilemă care o obligă să înfrunte adevărul despre presupunerile pe care le-a făcut. Ceea ce află ar putea să o distrugă – sau să o elibereze.

Septembrie 2011. În cartierul Upper West Side din Manhattan, Taryn Michaels, rămasă văduvă, s-a convins că trăiește o viață împlinită, lucrând într-un fermecător magazin de țesături și crescându-și singură fiica. Apoi, o fotografie pierdută de mult apare într-o revistă națională, iar ea este forțată să retrăiască ziua îngrozitoare în care soțul ei a murit în atacul de la World Trade Center… în aceeași zi în care un străin i-a întins mâna și a salvat-o. Dar o reîntâlnire întâmplătoare și o eșarfă veche de un secol ar putea să-i deschidă ochii lui Taryn asupra forțelor neștiute care acționează în viața ei.

Țărmuri îndepărtate, Kristin Hannah

Elizabeth și Jackson Shore s-au căsătorit de tineri, au crescut două fete și au trecut cu bine prin furtunile vieții ca să aibă o familie solidă. De la distanță, par întruchiparea fericirii. Dar, după ce fetele pleacă de acasă, Jack și Elizabeth se îndepărtează, pe tăcute, unul de altul. Când Jack acceptă o slujbă nouă, Elizabeth își lasă dorințele deoparte ca să-l urmeze în partea cealaltă a țării.

Vezi și: O carte pe zi: „Insula luminii” de Kristin Hannah

Apoi, fără veste, lovește tragedia, iar lumea lui Elizabeth este întoarsă pe dos. Pusă în fața unei nenorociri neașteptate, ea își pune la îndoială alegerile – viața, căsnicia, chiar și visurile de mult uitate. Printr-o mișcare îndrăzneață care îi uimește pe toți din jur, de la soțul ei, la prieteni și la fiicele ei, Elizabeth se descătușează și devine femeia care și-a dorit întotdeauna să fie.

Revelația, Sylvia Day

Al doilea roman din seria „Crossfire” vorbește despre o iubire care sfidează convenționalul.

„Gideon Cross. Bărbatul visurilor mele – frumos și perfect pe dinafară, rănit și torturat pe dinăuntru. O flacără strălucitoare și arzătoare care îmi pârjolește trupul cu cele mai întunecate plăceri. Nu pot să stau departe de el.

Nu vreau s-o fac. El este obsesia mea… dorința mea… este al meu. Suntem două ființe cu un trecut violent, care îndrăznesc să spere la un viitor împreună. Între noi, totul este prea dificil, prea dureros… cu excepția clipelor când este pur și simplu perfect – acele momente când foamea fizică și dragostea disperată ne aruncă în cea mai frumoasă nebunie. Suntem legați de o pasiune care ne poartă dincolo de limite, spre cea mai dulce și periculoasă obsesie.”

13 la cină, Agatha Christie

Poirot a fost de față când Jane s-a lăudat că are un plan prin care să scape de soțul de care se înstrăinase. Acum monstruosul bărbat este mort. Și totuși, micuțul detectiv nu poate să nu simtă că este dus de nas.

Citește și: Zece cărți de Agatha Christie care te vor ține cu sufletul la gură

La urma urmelor, cum ar fi putut Jane să-l înjunghie pe lordul Edgware în biblioteca lui exact în același moment în care se afla la cină cu niște prieteni? Și care i-ar fi motivul, acum că aristocratul a fost în cele din urmă de acord să-i acorde divorțul? Iată un alt caz care va pune la încercare toate abilitățile de fin detectiv ale lui Poirot.

Pentru un sărut. Povestea lui Hyacinth, al șaptelea volum din seria „Bridgerton” de Julia Quinn

Gareth St. Clair este la ananghie. Tatăl lui – care nu este și tatăl lui natural – îl urăște și este decis să ruineze domeniul și să-l lase astfel fără nici un ban. Singura moștenire personală a lui Gareth este un vechi jurnal de familie, care ar putea să conțină nu doar secretele trecutului său, ci și cheia viitorului. Problema este că este scris în italiană, limbă din care Gareth nu știe nici un cuvânt.

Întreaga aristocrație este de acord cu un lucru – nu există nimeni care să se compare cu Hyacinth Bridgerton. Are o istețime afurisită, o limbă ascuțită și, după părerea lui Gareth, este minunată doar în doze mici. Însă ceva la ea – ceva fermecător și enervant totodată – îi captează interesul mai mult decât a reușit vreodată o altă femeie.

Citește și: Zece lucruri care ne plac la seria „Bridgerton”

Pentru Hyacinth, fiecare vorbă și faptă a lui Gareth pare o provocare, așa că se oferă să îi traducă jurnalul, chiar dacă italiana ei nu este tocmai perfectă. Însă pe măsură ce se adâncește tot mai mult în textul misterios, cei doi descoperă că răspunsurile pe care le caută nu sunt în jurnal, ci în fiecare dintre ei…

Și, mai ales, că nimic nu este mai simplu – sau mai complicat – decât un sărut care poate schimba destine…

Portretul unei spioane, Daniel Silva

Pentru Gabriel Allon și soția lui, Chiara, trebuia să fie începutul unui weekend romantic la Londra. Dar nimic nu este atât de simplu, nici măcar în timpul liber, când ești spion și asasin de meserie.

Atentatele cu bombă de la Paris și Copenhaga l-au adus pe Gabriel la limita nervilor. Așadar, când observă un bărbat cu unele dintre trăsăturile specifice teroriștilor sinucigași, îl urmărește prin Covent Garden. Hotărât să împiedice posibilul carnaj, Gabriel își scoate pistolul, dar este trântit la pământ de doi polițiști în civil. O clipă mai târziu se trezește într-o scenă desprinsă din cel mai cumplit coșmar al său.

Vezi și: O carte pe zi: „Ordinul” de Daniel Silva

De pe străzile New Yorkului și Londrei până în peisajul necruțător al deșertului saudit, Gabriel Allon înfruntă un ucigaș de o ferocitate fără seamăn. Este o întrecere pe care nu are dreptul s-o piardă.

Schimb de vieți, Beth O’Leary

Atunci când Leena Cotton, o persoană foarte exigentă cu ea însăși, primește ordinul de a-și lua un concediu de două luni după ce a ratat o prezentare importantă la serviciu, ea fuge la bunica ei, Eileen, ca să se odihnească.

Eileen este proaspăt divorțată și este pe cale să împlinească 80 de ani. Și-ar dori o a doua șansă la dragoste, dar în micul ei sat din Yorkshire nu locuiesc mulți domni eligibili. Drept urmare, cele două se hotărăsc să încerce un schimb de două luni.

Eileen va locui la Londra și va căuta dragostea. Va sta în apartamentul Leenei și va învăța totul despre întâlnirile ocazionale, despre aplicațiile de găsit parteneri și despre vecinii de la oraș. Între timp, Leena va avea grijă de tot în Yorkshire-ul rural: căsuța și grădina drăgălașă ale lui Eileen, satul ei idilic și liniștit și micile ei proiecte de cartier.

Dar intrarea în pielea celeilalte se dovedește mai dificilă decât se aștepta oricare dintre ele. Oare schimbul de vieți le va ajuta pe Eileen și Leena să se regăsească pe ele însele… și poate chiar să găsească dragostea adevărată? În cartea Schimb de vieți a lui Beth O’Leary nu este niciodată prea târziu…

Noi, David Nicholls

În ciuda stângăciei și a manierelor ușor necioplite, Douglas Petersen, de profesie biochimist, dă dovadă de un simț al umorului care o seduce pe frumoasa Connie, artistă în devenire, și o convinge să se căsătorească cu el. Acum, la trei decenii de la începutul relației lor, Connie îl anunță pe Douglas că se gândește să divorțeze. Totuși, nu se simte în stare să anuleze călătoria în Europa planificată pentru a încuraja înclinațiile artistice ale fiului lor de șaptesprezece ani. Iar Douglas, în adâncul ființei lui, este convins că acest voiaj le va reaprinde dragostea și îl va ajuta să-și refacă relația cu fiul său. De pe străzile Amsterdamului în faimoasele muzee ale Parisului, din cafenelele venețiene pe însoritele plaje din Barcelona, odiseea lui Douglas Petersen însuflețește bătrâna Europă pe măsură ce el experimentează propria trezire la viață. Criză a vârstei a doua, criză a cuplului, criză a adolescenței: Noi înseamnă voi…

În pat cu regina, Eleanor Herman

În această continuare a bestsellerului În pat cu regele, Eleanor Herman dezvăluie adevărul despre ceea ce se întâmplă în spatele ușilor închise ale budoarului unei regine. Documentată ireproșabil, plină de povești captivante despre romantism, pasiune și scandal, În pat cu regina explorează viețile sexuale tumultuoase ale unora dintre cele mai iubite și celebre conducătoare.

Regina, care trăia într-un palat opulent, purta rochii elegante și bijuterii strălucitoare, era invidiată, admirată și respectată. Dar de cele mai multe ori era, de fapt, o femeie nefericită, forțată să se căsătorească cu un prinț străin pe care nu-l văzuse înainte, cu un căpcăun regal care era sadic, cu spume la gură, respingător fizic, incompetent mental sau impotent sexual – iar în cazurile mai triste, toate cele de mai sus.

Sătulă până peste cap de soțul ei, când o regină își lua un amant, totul era posibil – defăimare și moarte, dar și triumf politic. Unii regi își închideau pe viață nevestele infidele; alți monarhi, mai binevoitori, îi numeau pe amanții reginei prim-miniștri.

Factorul crucial care decidea soarta unei regine infidele se referea întotdeauna la implicațiile politice ale relației amoroase. La curțile regale europene, tragedia reginelor și a soțiilor de prinți nu s-a născut din aventurile lor sexuale, ci din uneltirile politice.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.