LiteraBlog Citește un fragment în avanpremieră din „Împlinirea” de Sylvia Day

Citește un fragment în avanpremieră din „Împlinirea” de Sylvia Day

Împlinirea, al treilea roman din seria „Crossfire” de Sylvia Day, a apărut în luna octombrie 2021 la Editura Litera. În această carte, Eva și Gideon înfruntă demonii trecutului și acceptă consecințele dorințelor lor obsesive.

Din clipa când l-am întâlnit pentru prima dată pe Gideon Cross, am recunoscut în el ceva după care tânjeam. Ceva ce era irezistibil pentru mine. Dar am văzut şi sufletul periculos şi rănit din interior – atât de asemănător cu al meu – de care am fost atrasă fără putinţă de scăpare. Aveam nevoie de el aşa cum aveam nevoie de bătăile inimii mele. Nimeni nu ştie cât de mult a riscat pentru mine. Cât de ameninţată am fost sau cât de întunecate şi periculoase vor deveni umbrele din trecutul nostru. Înlănţuiţi de propriile secrete, am încercat să sfidăm soarta. Ne-am făcut propriile reguli şi ne-am abandonat complet posesiunii depline…

Litera2726.jpg
Credit foto: Cristina Venedict

Citește un fragment în traducere din limba engleză de Florența Simion

Taximetriştii din New York sunt o specie aparte. Fără pic de teamă, gonesc şi virează brusc pe străzile aglomerate, cu un calm supraomenesc. Ca să nu-mi pierd minţile, mă obişnuisem să stau cu ochii în ecranul telefonului, în loc să mă uit la maşinile care treceau la numai câţiva centimetri de noi. De fiecare dată când făceam gre­şeala să le privesc, mă trezeam că împing puternic cu piciorul drept în podea, încercând instinctiv să apăs pe frână.

De data aceasta însă, nu aveam nevoie de nimic care să-mi dis­tragă atenţia. Mă simţeam lipicioasă de sudoare, după ora istovi­toare de Krav Maga, iar mintea mi se învârtea ca un titirez în jurul gândului la ce făcuse omul pe care îl iubeam.

Gideon Cross. Numai numele lui era de ajuns ca să-mi facă tru­pul, strâns încorsetat în haine, să tânjească fierbinte după el. Din prima clipă când îl zărisem – când privisem dincolo de înfăţişarea-i uluitoare şi imposibil de perfectă, intuind omul întunecat şi pri­mejdios din el –, simţisem atracţia pe care mi-o provoca faptul că întâlnisem cealaltă jumătate a mea. Aveam nevoie de el cum avem nevoie de bătăile inimii mele, iar el se pusese într-o primejdie imen­să, riscând totul… pentru mine.

Sunetul unui claxon mă aruncă înapoi în prezent. Prin parbrizul maşinii, am zărit zâmbetul de un milion de dolari al colegului meu de apartament lăfăindu-se pe un autobuz. Buzele lui Cary Taylor aveau o curbură îmbietoare, iar silueta lui înaltă şi zveltă bloca intersecţia. Taximetristul claxona fără oprire de parcă zgomotul pe care-l făcea ar fi putut să deblocheze drumul.

Nici gând, însă. Cary nu se clintea, şi nici eu. Stătea într-o rână, cu pieptul şi picioarele goale, descheiat la blugi, astfel încât i se vedeau atât banda elastică de la lenjeria de corp, cât şi liniile unduitoare ale muşchilor abdominali. Părul castaniu-închis îi era ciufulit într-un mod foarte sexy, iar în ochii de smarald îi sclipea o luminiţă şăgalnică.

Şi, deodată, am fost izbită de înţelegerea faptului că trebuia să-i ascund acest secret întunecat celui mai bun prieten al meu.

Cary era piatra mea de hotar, era vocea conştiinţei mele, umărul preferat pe care mă sprijineam – şi un frate pentru mine, în toate sensurile cu putinţă. Uram gândul că trebuia să-i ascund ce făcu­se Gideon pentru mine. Voiam cu disperare să vorbesc despre cele întâmplate, să fiu ajutată să înţeleg, însă n-aveam cum să pot vorbi vreodată cu cineva. Până şi terapeutul nostru ar fi fost obligat, atât etic, cât şi legal, să nu păstreze tăcerea asupra acestei confidenţe.

Un poliţist de la circulaţie, solid, îmbrăcat într-o vestă reflectori­zantă, îşi făcu deodată apariţia şi începu să facă semne autobuzului să elibereze intersecţia, dând autoritar din mână şi fluierând preo­cupat. Ne-a făcut apoi semn cu mâna înmănuşată în alb să trecem prin intersecţie, chiar înainte să se schimbe culoarea semaforului. M-am lăsat la loc pe spătar, legănându-mă, cu mâinile înfăşurate în jurul taliei.

Drumul pietruit de la apartamentul penthouse al lui Gideon, de pe Fifth Avenue, până la mine era scurt, dar aveam impresia că ţine o veşnicie. Informaţia pe care detectivul de poliţie Shelley Graves mi-o împărtăşise cu doar câteva ore înainte îmi schimbase viaţa.

Şi mă şi forţase să mă smulg de lângă singura fiinţă lângă care aveam nevoie să fiu.

Nu rămăsesem cu Gideon pentru că nu puteam să am încredere în motivele lui Graves. Nu puteam să nu mă gândesc că poate îmi dezvăluise suspiciunile ei doar ca să vadă dacă aveam să alerg la el şi să-i demonstrez că despărţirea lui de mine fusese o minciună bine ticluită.

Dumnezeule! Ghemul de emoţii care pusese stăpânire pe mine îmi făcea inima să bată nebuneşte. Gideon avea nevoie de mine acum – la fel de mult, dacă nu şi mai mult decât aveam eu nevoie de el –, dar, cu toate acestea, plecasem. Tristeţea din ochii lui, în timp ce uşile liftului său privat se închideau între noi, mă sfâşiase pe dinăuntru.

Gideon.

Taxiul dădu un colţ şi opri în faţa clădirii unde locuiam. Portarul de noapte deschise uşa taxiului înainte să-i pot spune şoferului să întoarcă şi să mă ducă înapoi, iar aerul înăbuşitor de august dădu năvală în maşină, izgonind răcoarea aerului condiţionat.

– Bună seara, domnişoară Tramell!

Portarul mă salutase ducându-şi în acelaşi timp mâna la chipiu, iar acum aştepta răbdător să plătesc cu cardul. După ce am termi­nat, i-am acceptat mâna să mă ajute să cobor din maşină, simţin­du-l cum îmi măsoară discret cu privirea chipul brăzdat de urmele lacrimilor. I-am zâmbit, ca şi cum m-aş fi simţit nemaipomenit, şi m-am îndreptat fără întârziere spre lift, făcându-le grăbită cu mâna celor de la recepţie.

– Eva!

Am întors capul, zărind o brunetă subţirică, într-o bluză şi o fustă elegante, care se ridicase în picioare în hol. Părul negru i se revărsa în bucle pe umeri, şi pe buzele zâmbitoare avea un ruj roz strălucitor. M-am încruntat uşor, căci n-o cunoşteam.

– Da? am întrebat, cuprinsă brusc de nelinişte. În ochii ei negri sclipea ceva lacom, care mă punea în gardă. Deşi mă simţeam frân­tă şi probabil aşa şi arătam, mi-am îndreptat umerii şi am privit-o drept în faţă.

– Deanna Johnson, se prezentă ea, întinzându-mi rapid o mână cu manichiura perfectă. Sunt reporter liber-profesionist.

– Bună! am răspuns, nelămurită.

– Nu trebuie să fii bănuitoare, râse ea. Aş dori doar să stăm de vorbă câteva minute. Am adus o poveste la care lucrez acum şi aju­torul tău mi-ar fi de folos.

CE SPUN CRITICII DESPRE ÎMPLINIREA

„Cel de-al treilea roman din seria Crossfire a meritat aşteptarea.  Relaţia dintre Eva şi Gideon ajunge la un nou nivel, şi, în timp ce  continuă să se lupte cu greşelile trecutului, pasiunea arzătoare dintre cei  doi nu poate fi negată. Este o adevărată plăcere să o urmăreşti pe Eva  cum se transformă într-o femeie puternică şi încrezătoare, iar Gideon  devine un partener demn de o eroină atât de extraordinară.“ (RT Book Review)

„ … personajele sunt provocatoare, cartea este bine scrisă, iar povestea,  palpitantă. Scenele pasionale sunt extrem de fierbinţi şi fac ca legătura dintre personaje să devină tot mai strânsă…“ (Dear Author)

„Împlinirea aduce o poveste de dragoste care în acelaşi timp  sofisticată, antrenantă, inteligentă şi dulce.“ (The Irish Independent)

DESPRE SYLVIA DAY

Sylvia Day a scris mai mult de 20 de bestselleruri premiate la nivel mondial, care au ajuns pe locul 1 în topurile New York Times, USA Today, Sunday Times și Der Spiegel. Cărțile ei s-au vândut în peste 40 de țări.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.