LiteraBlog Luni, 14 iunie 2021, la toate chioșcurile de presă: „Iubindu-l pe Pablo, urându-l pe Escobar”

Luni, 14 iunie 2021, la toate chioșcurile de presă: „Iubindu-l pe Pablo, urându-l pe Escobar”

Luni, 14 iunie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge volumul Iubindu-l pe Pablo, urându-l pe Escobar, scris de Virginia Vallejo.

În iulie 2006, un avion al Agenţiei de Combatere a Drogurilor din SUA o scotea pe Virginia Vallejo din Colum­bia. Viaţa sa era în pericol pentru că acceptase să fie martorul-cheie în cele mai importante două procese penale din a doua jumătate a secolu­lui XX din ţara sa: asasinarea unui candidat la preşedinţie şi asaltul asupra Palatului de Justiţie, ocazie cu care muriseră circa 100 de persoane, printre acestea magistraţi, forţe de ordine şi civili.

Citește și: Joi, 13 martie 2021, la toate chioșcurile de presă: „Doamna Escobar. Viața mea alături de Pablo” de Victoria Eugenia Henao

Cu 28 de ani mai devreme, Virginia Vallejo era prezentatoare de televiziu­ne în Columbia şi model care apărea pe copertele principalelor reviste. În 1982, îl cunoştea pe Pablo Esco­bar, un misterios om politic de 33 de ani care, în realitate, manevra iţele unei lumi de o bogăţie inegalabilă, în care mare parte din fluxul continuu de bani provenind din traficul de cocaină se canaliza către proiecte caritabile şi campanii electorale ale unor candidaţi la preşedinţie aleşi pe placul lui.

Această carte este o pasionantă poveste de dragoste transformată într-o cronică a ororilor şi a ruşinii. În paginile sale este descrisă evoluţia uneia dintre minţile criminale cele mai sinistre ale timpului nostru. Iubindu-l pe Pablo, urându-l pe Escobar este şi unica mărturisire intimă despre legendarul baron al drogurilor, plină de strălucire şi de spirit de supravieţuire, fără a fi lipsită de umor. Virginia Vallejo ne spune această po­veste aşa cum nimeni altcineva nu ar fi putut-o face.

Cartea este disponibilă la chioșcurile de presă la un preț special: 24.99!

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.