LiteraBlog Luni, 9 august 2021, la toate chioșcurile de presă: „Noi” de David Nicholls

Luni, 9 august 2021, la toate chioșcurile de presă: „Noi” de David Nicholls

Luni, 9 august 2021, la toate chioșcurile de presă din țară apare cartea, scrisă de Noi de David Nicholls.

În ciuda stângăciei și a manierelor ușor necioplite, Douglas Petersen, de profesie biochimist, dă dovadă de un simț al umorului care o seduce pe frumoasa Connie, artistă în devenire, și o convinge să se căsătorească cu el. Acum, la trei decenii de la începutul relației lor, Connie îl anunță pe Douglas că se gândește să divorțeze. Totuși, nu se simte în stare să anuleze călătoria în Europa planificată pentru a încuraja înclinațiile artistice ale fiului lor de șaptesprezece ani. Iar Douglas, în adâncul ființei lui, este convins că acest voiaj le va reaprinde dragostea și îl va ajuta să-și refacă relația cu fiul său.

De pe străzile Amsterdamului în faimoasele muzee ale Parisului, din cafenelele venețiene pe însoritele plaje din Barcelona, odiseea lui Douglas Petersen însuflețește bătrâna Europă pe măsură ce el experimentează propria trezire la viață.

Ce spun criticii despre Noi de David Nicholls

Un roman grozav… Nicholls este un maestru al relațiilor nuanțate. Este, de asemenea, expert în construirea unei povești inteligente, așa cum a dovedit încă din bestsellerul O zi, romanul său anterior.” (Entertainment Weekly)

Despre David Nicholls

David Alan Nichollseste un scriitor și scenarist en­glez contemporan (n. 1966, Hampshire). A urmat cursuri de teatru la Barton Peveril College, dar și de fizică și de biologie. A absolvit, de asemenea, Bristol University, înainte de a lua lecții de actorie la Ameri­can Musical and Dramatic Academy din New York. Ca scenarist, a fost nominalizat la British Academy Television Craft Award, la secțiunea „cel mai bun scenarist de televiziune (categoria ficțiune)“, pentru serialul Cold Feet (2000). A scris scenariile filmelor Flirt de nota 10 (Starter for 10) și Secretele tatălui meu (And When Did You Last See Your Father?), în 2006, respectiv 2007. A scris, de asemenea, pentru BBC adaptările unor romane clasice, Tess d’Urberville, Marile speranțe și Departe de lumea dezlănțuită.

Ca scriitor, s-a lansat în anul 2003 cu romanul Cine știe câștigă (Starter for Ten), urmat în 2005 de Dublu­ra (The Understudy). În 2009, cel de-al treilea roman al său, O zi (One Day), s-a bucurat de un succes feno­menal, fiind desemnat cartea anului la British Book Awards, iar în 2014, romanul Noi (Us) a marcat re­venirea scriitorului, cartea fiind nominalizată la pre­stigiosul Premiu Man Booker. Cel mai nou roman al lui David Nicholls este Dulce tristețe (Sweet Sorrow), apărut în 2019.

De același autor:

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă la un preț special: 24,99 lei!

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.