LiteraBlog Marți, 27 iulie 2021, la toate chioșcurile de presă: „Ultima scrisoare de dragoste” de Jojo Moyes.

Marți, 27 iulie 2021, la toate chioșcurile de presă: „Ultima scrisoare de dragoste” de Jojo Moyes.

Marți, 27 iulie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Ultima scrisoare de dragoste, scrisă de Jojo Moyes.

Aflată în căutarea unui subiect inedit și emoționant, ziarista Ellie Haworth găsește în arhiva ziarului la care lucrează o scrisoare datând din anul 1960, scrisă de un bărbat care-i cere iubitei să-și părăsească soțul. Astfel, Ellie se vede prinsă în hățișurile unei povești de dragoste din trecut, iar impactul asupra ei este cu atât mai puternic cu cât și ea însăși are o legătură cu un bărbat însurat.

În 1960, Jennifer Stirling se trezește în spital, unde a ajuns în urma unui accident de mașină. Nu-și poate aminti nimic: nici de soț, nici de prieteni, nici cine este. La înapoierea acasă, descoperă o scrisoare de dragoste și începe să-și amintească de iubitul ei, pentru care fusese dispusă să riște totul.

Citește și: INTERVIU VIDEO cu Jojo Moyes, autoarea romanului „Înainte să te cunosc”, bestseller internațional

Povestea din trecut a lui Jennifer și cea actuală a lui Ellie, ambele implicând o dragoste pătimașă și interzisă, se împletesc într-o dramă de mare intensitate emoțională, în care scrisorile de dragoste readuc la viață o iubire care sfidează timpul.

Ce spun criticii despre Ultima scrisoare de dragoste

„Un roman epic, romantic, absolut sclipitor. După părerea mea, romanul anului.“ (Lisa Jewell)

„O carte fabuloasă, emoţionantă şi evocatoare – perfectă pentru cei cu sufletul mereu tânăr şi îndrăgostit.“ (Sophie Kinsella)

Despre Jojo Moyes

Jojo Moyes, jurnalistă și scriitoare britanică, s-a născut în 1969 la Londra. A studiat la Royal Holloway și Bedford New College, London University. Cu o bursă finanțată de The Independent, a absolvit un curs de jurnalism la City University din Londra în 1992. Cu excepția anului 1994, când a trăit în Hong Kong și a scris pentru Sunday Morning Post, Moyes a lucrat în următorii zece ani la The Independent în diferite funcții. În 2002 a devenit corespondent al ziarului pe teme de arte și media.

Citește și: Bestsellerul săptămânii pe Litera.ro: „Dans în arenă” de Jojo Moyes

A debutat ca romancieră în 2002, printre volumele sale de început numărându-se În căutarea unui destin, Silver Bay și Ultima scrisoare de dragoste, ultimul, câștigător al Premiului Romanul de dragoste al anului, acordat de Asociația Scriitorilor de Romane de Dragoste din America. Era a doua oară când autoarea britanică primea acest premiu.

Cel mai mare succes de până acum l-a avut însă cu romanul Înainte să te cunosc, carte ecranizată și vândută în peste 10 milioane de exemplare. Au urmat volumele Fata pe care ai lăsat-o în urmă, Un bărbat și o femeie, După ce te-am pierdut și Eu, și totuși alta, ultimele două întregind trilogia începută cu romanul Înainte să te cunosc, Darul stelelor. Cel mai recent roman al scriitoarei este Dans în arenă, apărut la Editura Litera în colecția Blue Moon.

Citește și: Lou în carantină: Citește noua povestire exclusivă a lui JoJo Moyes

Jojo Moyes locuiește în Essex, Anglia, cu soțul și cei trei copii.

De aceeași autoare:

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.