LiteraBlog Miercuri, 8 decembrie 2021, la toate chioșcurile de presă: „Hitler și teoriile conspirației. Al Treilea Reich și imaginația paranoidă” de Richard J. Evans

Miercuri, 8 decembrie 2021, la toate chioșcurile de presă: „Hitler și teoriile conspirației. Al Treilea Reich și imaginația paranoidă” de Richard J. Evans

Miercuri, 8 decembrie 2021, la toate chioșcurile de presă ajunge volumul Hitler și teoriile conspirației. Al Treilea Reich și imaginația paranoidă, scris de Richard J. Evans.

Renumitul istoric al celui de-al Treilea Reich, Richard J. Evans, analizează teoriile conspirației din jurul lui Adolf Hitler și al naziștilor, într-o carte de istorie vitală pentru epoca „post-adevărului“

Ideea că nimic nu are loc la întâmplare în cursul istoriei, că nimic nu este chiar ceea ce pare la prima vedere, că tot ce se petrece este rezultatul unor mașinații secrete ale unor grupuri maligne care manipulează totul din spatele scenei este la fel de veche ca însăși istoria. Dar teoriile conspirației devin mai populare și mai răspândite în secolul XXI. Și nicăieri nu sunt mai evidente decât în povestirile revizioniste despre istoria celui de-al Treilea Reich. Teorii ale conspi­rației, de multă vreme discreditate, s-au trezit la viață, primind credibilitate datorită unor așa-zise dovezi nou-descoperite și unor unghiuri noi de investigație.

Această carte abordează cinci teorii intens dezbătute, implicân­du-i pe Hitler și pe naziști, și le supune unei investigații criminalistice: aceea că evreii conspirau ca să submineze civilizația, după cum se subliniază în Protocoalele înțelepților Sionului, aceea că armata germană a fost „înjunghiată în spate“ de socialiști și de evrei în 1918, că naziștii au incendiat Reichstag-ul pentru a pune mâna pe putere, că fuga în Marea Britanie a lui Rudolf Hess, în 1941, a fost aprobată de Hitler și că acesta venea cu termeni pentru încheierea păcii care erau ascunși de către Churchill sau că Hitler a scăpat din buncăr în 1945 și a fugit în America de Sud. În paginile sale vom vedea unele trăsături surprinzătoare pe care aceste ipoteze și alte teorii ale conspirației le au în comun.

Aceasta este o carte de istorie, dar este o carte de istorie pentru epoca „post-adevărului“ și a „faptelor alternative“ – o carte pentru vremurile noastre tulburi.

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă la un preț special: 29,99 lei!

Pe aceeași temă:

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.