LiteraBlog Nu rata titlurile Litera disponibile la toate chioșcurile de presă în săptămâna 1–7 februarie 2021!

Nu rata titlurile Litera disponibile la toate chioșcurile de presă în săptămâna 1–7 februarie 2021!

În perioada 1–7 februarie 2020, la toate chioșcurile de presă din țară ajung Aleea cu licurici de Kristin Hannah, În grădina fiarelor de Erik Larson și Îndoiala de Ashley Audrain.

Marți, 2 februarie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Aleea cu licurici, scrisă de Kristin Hannah

Apărută la Editura Litera în colecția Blue Moon, Aleea cu licurici spune povestea unei prietenii ce durează treizeci de ani.

Cartea este disponibilă la chioșcurile de presă la un preț special: 29.99 lei.

În vara agitată a anului 1974, Kate Mularkey pare că s-a împăcat cu faptul că viața nu are să-i ofere nimic special. Dar, spre uimi­rea ei, „cea mai grozavă fată din lume“ se mută pe aceeași stradă și vrea să-i fie prietenă. Tully Hart pare să aibă totul: frumusețe, inteligență, ambiție. La prima vedere, cele două fete sunt cât se poate de diferite: Kate, condamnată să fie veșnic o ființă obișnu­ită, cu o familie iubitoare care o umilește în permanență; Tully, plină de strălucire și mister, dar cu un secret care o distruge. Ele fac un pact pentru a fi cele mai bune prietene pe vecie, iar până la sfârșitul verii devin de nedespărțit.

Un roman impresionant despre promisiuni, secrete și trădări, despre dragoste, pierdere și magia prieteniei.

Timp de treizeci de ani, Tully și Kate se sprijină una pe alta, trecând printr-o mulțime de evenimente și stări care le pun la încercare prietenia: gelozie, furie, durere, resentimente. Și cred că au supraviețuit tuturor încercărilor vieții – până când un singur act de trădare le va despărți… și le va supune curajul și prietenia unui test final.

Ce spun criticii despre Aleea cu licurici,carte apărută la Editura Litera

„Romanul lui Kristin Hannah este portretul emoţionant şi realist al unei prietenii complexe şi trainice.“ (Booklist)

„O epopee remarcabilă a prieteniei dintre două fete nedespărțite, care trec împreună printr-o mulțime de peripeții şi de evenimente tragice… o poveste în care fanii vor recunoaște stilul inconfundabil al lui Kristin Hannah.“ (The Seattle Times)

Miercuri, 3 februarie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea În grădina fiarelor, scrisă de Erik Larson

Apărută la Editura Litera în colecția Kronika, În grădina fiarelor ne oferă o poveste remarcabilă din timpul ascensiunii lui Hitler la putere.

Cartea este disponibilă la chioșcurile de presă la un preț special: 29.99 lei.

Momentul este 1933, locul – Berlin. William E. Dodd devine primul ambasador al SUA în Germania nazistă a lui Hitler, într-un an care s-a dovedit a fi un moment de cotitură în istorie.

Profesor la Chicago, Dodd își aduce cu el soția, fiul și fiica Mar­tha. La început, Martha este fascinată de petreceri și de fast, de tine­rii chipeși din cel de-al Treilea Reich, cu entuziasmul lor contagios și dorința de a reda Germaniei o poziție de importanță mondială. Îndrăgostită de „Noua Germanie“, ea are aventuri una după alta, in­clusiv cu primul șef al Gestapoului, Rudolf Diels.

Dar, pe măsură ce apar dovezile persecuției evreilor, confirmate cu înfrigurare de martori, tatăl ei telegrafiază mesaje îngrijorate către un Departament de Stat în mare măsură indiferent. Dodd urmărește alarmat cum evreii sunt atacați, presa este cenzurată și cum încep să circule proiecte de lege înspăimântătoare. Pe măsură ce primul ei an la Berlin se apropie de sfârșit și umbrele se adâncesc, familia Dodd trăiește zile pli­ne de entuziasm, intrigă, romantism – și, în cele din urmă, groază, când un val copleșitor de violențe și crime dezvăluie adevăratul caracter al lui Hitler și ambiția sa nemiloasă.

Scăldată în atmosfera tensionată a perioadei și oferind portrete de neuitat ale bizarului Göring și ale fermecătorului – deși sinistrului – Goebbels, În grădina fiarelor oferă o perspectivă uimitoare, de martor ocular al evenimentelor ce se desfășoară în timp real, dezvăluind o eră cu nuanțe și complexități surprinzătoare. Rezultatul este un volum extraordinar, ușor de citit, care spune multe despre motivele pentru care lumea nu a recunoscut cât de gravă era amenințarea întruchipată de Hitler până când Berlinul și Europa nu au fost înecate în sânge și în teroare.

Ce spun criticii despre În grădina fiarelor, volum apărut la Editura Litera

„Se citește ca un thriller elegant… absolut convingător… minunat. O carte excelentă și antrenantă care merită să fie un bestseller.“ (Washington Post)

„Cea mai importantă carte din 2011.“ (O, The Oprah Magazine)

„Un amalgam orbitor de reportaje… Citit ca un roman de suspans, plin de personaje colorate, fie cunoscute, fie rămase în umbră. La fel ca Berlin Stories de Christopher Isherwood sau jurnalele lui Victor Klemperer, În grădina fiarelor este un documentar la fața locului al unei societăți care înnebunește cu încetinitorul.“ (Chicago Sun-Times)

„Larson a cercetat meticulos mărturia intimă a lui Dodd despre ascensiunea lui Hitler și a creat o narațiune edificatoare despre acest eveniment istoric, care oferă cititorului toate deliciile unui thriller politic… o imagine nouă a unor momente teribile.“ (New York Times Book Review)

„Larson, un maestru al nonficțiunii istorice, a scris o carte fascinantă, care, deși bogat documentată, se citește ca un thriller politic… călduros recomandată oricui este interesat de ascensiunea celui de-al Treilea Reich și de rolul Americii în acest proces.“ (Jewish Book World)

Vineri, 5 februarie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Îndoiala, scrisă de Ashley Audrain

Apărută la Editura Litera în colecția Buzz Books, Îndoiala este o dramă psihologică intensă, captivantă, despre înte­meierea și destrămarea unei familii, văzută prin ochii unei femei pen­tru care maternitatea nu este deloc ceea ce a nădăjduit că va fi, ci doar adeverirea celor mai sumbre temeri ale sale.

indoiala-ashley-audrain
Cartea este disponibilă la chioșcurile de presă la un preț special: 49.99 lei.

Blythe Connor este hotărâtă să fie o mamă bună și iubitoare pentru fiica ei, Violet, o mamă așa cum ea nu a avut niciodată. Dar încă din primele luni, haotice și istovitoare, de după ce o aduce pe lume, Blythe nu reușește să formeze acea legătură specială pe care visase să o aibă cu fiica ei. Cu timpul, ajunge să fie tot mai convinsă că e ceva în neregulă cu Violet. Sau să fie totul doar în mintea lui Blythe? Soțul ei, Fox, îi spune că exagerează. Și, cu cât Fox îi respinge mai mult temerile, cu atât Blythe are îndoieli mai mari cu privire la luciditatea ei.

Ani mai târziu, când devine mamă pentru a doua oară, Blythe cunoaște în sfârșit, alături de băiețelul ei Sam, legătura profundă, uni­că dintre mamă și copil. Până și Violet pare să-l iubească pe frățiorul ei. Dar când viața, așa cum au știut-o până atunci, se schimbă iremediabil de la o clipă la alta, criza devastatoare o silește pe Blythe să înfrunte adevărul.

Ce spun criticii despre Îndoiala, carte apărută la Editura Litera

Îndoiala de Ashley Audrain nu este doar un roman captivant, care se citește pe nerăsuflate, ci prezintă, de asemenea, o perspectivă profund provocatoare și curajoasă asupra maternității, iar, ca stil, este una dintre cele mai frumoase proze ale anului.“ (Aimee Molloy, autoarea bestsellerului O mamă perfectă)

„O carte poetică, dinamică, ce m-a făcut să tresar nu doar de groază, ci și pentru că m-am regăsit în paginile ei. Am citit romanul dintr-o suflare și nu mi l-am putut scoate din minte zile întregi după aceea. O apariție de neratat.“ (Lisa Jewell, autoarea bestsellerului O viață regăsită)

„Ashley Audrain, autoarea romanului Îndoiala, este o scriitoare sofisticată, convingătoare, iar cartea ei îi va satisface cu siguranță pe fanii thrillerelor, dar și pe cei ai dramelor intime de familie.“  (BookPage)

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.