LiteraBlog Precomandă volumul „Scurta istorie a Pământului. Patru miliarde de ani în opt capitole“, cu 25% reducere și transport gratuit

Precomandă volumul „Scurta istorie a Pământului. Patru miliarde de ani în opt capitole“, cu 25% reducere și transport gratuit

Scurta istorie a Pământului. Patru miliarde de ani în opt capitole de Andrew H. Knoll este în curs de apariție la Editura Litera. Volumul poate fi comandat la precomandă, cu 25% reducere și transport gratuit, la prețul de 37,43 lei, și va ajunge la cititori începând cu 30 martie 2022.

Bedros Horasangian despre volumul „Amurgul democrației. Seducătoarea atracție a autoritarismului” de Anne Applebaum: „O panoramă a lumii de astăzi”

Sunt șanse ca locul în care te afli acum să fi fost cândva străbătut de o mare de lavă tulbure, zdrobit de o masă de gheață, zdruncinat de un meteorit căzut în apropiere sau poate acoperit de gaze toxice, îngropat sub ocean sau sub vârful unui lanț muntos, ori cutreierat de monștri fioroși. Povestea planetei noastre și a organismelor răspândite la suprafața ei este mult mai spectaculoasă decât orice film de la Hollywood, plină de suficiente răsturnări de situație încât să concureze cu un thriller de succes. Însă abia recent am început să transformăm întregul mister într-o poveste coerentă. Bazându-se pe decenii de cercetare de teren și pe informații științifice de ultimă oră, renumitul geolog Andrew H. Knoll ne oferă o biografie riguroasă, însă accesibilă a Pământului, consemnând minunata istorie de 4,6 miliarde de ani a planetei noastre. Punând schimbările climatice din secolul XXI într-un context amplu, Scurtă istorie a Pământului oferă o perspectivă indispensabilă asupra punctului în care ne aflăm și spre care ne îndreptăm. Conține ilustrații originale care prezintă istoria Pământului și aproape 50 de imagini (hărți, tabele, fotografii și grafice).

Ce spun criticii despre Scurta istorie a Pământului. Patru miliarde de ani în opt capitole

„Acoperă istoria planetei noastre de la primele formațiuni până în prezent într-un mod succint și bine scris.“ (Forbes)

„O prezentare concisă și iscusită a istoriei Pământului… O introducere specializată în istoria tuturor lucrurilor.“ (Kirkus Reviews)

„O cronică superbă a formării și începuturilor planetei noastre, a interacțiunilor poate neașteptate, dar fascinante, care au creat viața diversă și abundentă și extincțiile în masă. Knoll prezintă cu îndemânare condițiile de mediu extreme, violența și fragilitatea care marchează ciclurile și evoluția Pământului.“ (Booklist)

„Un tip de carte de care este nevoie în acest moment… Knoll pune cap la cap date din diverse domenii pentru a spune povestea planetei noastre clar și accesibil.“ (Scientific Inquirer)

Bedros Horasangian despre „100 de greșeli care au schimbat istoria”: „Parcurgem 2 000 de ani de istorie, poposind ba în epoca romană, ba prin Asia și Africa, ba în Europa modernă a ultimelor 300 de ani”

Despre Andrew H. Knoll

Andrew H. Knoll este profesor de istorie naturală la Universitatea Harvard. Printre distincțiile obținute se numără International Prize for Biology, medaliile Charles Doolittle Walcott și Mary Clark Thompson din partea Academiei Naționale de Știință din Statele Unite și medalia Wollaston din partea Societății de Geologie din Londra. Timp de aproape douăzeci de ani a fost parte din echipa științifică a misiunii Mars Exploration Rover a NASA. A publicat și volumul Life on a Young Planet (Viața pe o planetă tânără) pentru care a primit Phi Beta Kappa Book Award pentru știință.

Te-ar mai putea interesa și:

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.