LiteraBlog Săptămâna 8–14 februarie 2021. Titluri Litera disponibile la toate chioșcurile de presă din țară

Săptămâna 8–14 februarie 2021. Titluri Litera disponibile la toate chioșcurile de presă din țară

În perioada 8–14 februarie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajung romanele Ferma animalelor de George Orwell, Casa de la malul mării de Santa Montefiore, 365 de zile care au marcat istoria omenirii de William B. Marsh și Bruce R. Carrick, Dumnezeu vs. Satana. Vacanță în România de Andrei Ciobanu și Ionuț Rusu și Ape adânci de Patricia Highsmith.

Luni, 8 februarie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Ferma animalelor, scrisă de George Orwell

Cartea este disponibilă la chioșcurile de presă la un preț special: 29,9 lei.

Apărută la Editura Litera, romanul Ferma animalelor a fost refuzat de mai mulți editori până să fie tipărit, în 1945.

Despre Ferma animalelor de George Orwell

Animalele asuprite de la ferma „Conacul“ se revoltă împotriva stăpânului lor, domnul Jones, și preiau conducerea fermei, imaginându-și că acesta este începutul unei vieți de libertate și egalitate. Dar, treptat, din rândul lor se ridică o elită vicleană și nemiloasă, condusă de porcii Napoleon și Snowball, care preia treptat controlul. În curând, celelalte animale descoperă că nu sunt toate egale, după cum credeau, și se trezesc prinse fără speranță în capcană pe măsură ce o formă de tiranie este înlocuită cu alta.

Fabula simplă și tragică a lui Orwell a devenit o lectură clasică, volumul fiind inclus de revista Time în lista celor mai bune 100 de romane în limba engleză ale secolului XX.

Ce spun criticii despre Ferma animalelor, roman apărut la Editura Litera

Ferma animalelor este prima carte în care am încercat, în deplină cunoștință de cauză, să fac să fuzioneze scopul politic cu scopul artistic într-un tot unitar.“ (George Orwell)

„O fabulă politică plină de înțelepciune, de compasiune și de învățăminte pentru vremurile pe care le trăim.“ (The New York Times)

Marți, 9 februarie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Casa de la malul mării de Santa Montefiore.

Cartea este disponibilă la chioșcurile de presă la un preț special: 29,9 lei.

Apărută la Editura Litera în colecția Blue Moon, Casa de la malul mării spune două povești separate de decenii, care-și găsesc un deznodământ surprinzător.

Despre Casa de la malul mării de Santa Montefiore

La doar zece ani, Floriana a trecut deja prin încercări dificile. Părăsită de mamă și obligată să locuiască în condiții precare în Toscana, fetița își găsește refugiu în lumea viselor. Fascinată de domeniul La Magdalena, se așază adesea pe zidul proprietății și-și imaginează cum ar fi să locuiască în somptuoasa vilă a puternicului industriaș Beppe Bonfanti. Într-o zi, Dante, fiul cel mare al acestuia, o invită înăuntru, și între cei doi se înfiripă o strânsă prietenie, care, peste ani, se va transforma într-o poveste de dragoste. Dar prejudecățile celor din jur și lipsa de scrupule a lui Beppe le pun relația în pericol.

Zeci de ani mai târziu, la mii de kilometri distanță, un superb hotel rustic din regiunea de coastă a Marii Britanii are probleme financiare. Înglodată în datorii, proprietara caută cu disperare noi căi de a-și atrage clienții. Pentru asta îl angajează ca artist al casei, care să-i inițieze pe oaspeți în tainele picturii, pe fermecătorul argentinian Rafa, un bărbat frumos și talentat. Însă pictorul nu este ceea ce pare, căci Rafa își are propriile planuri, iar apariția lui în casa Marinei nu e deloc întâmplătoare.

Ce spun criticii despre Casa de la malul mării, roman apărut la Editura Litera

„Două povești, două generații și două localități din Europa cu peisaje superbe ni se înfățișează într-o somptuoasă poveste de dragoste, durere și izbăvire.“ (Publishers Weekly)

„Acest roman este plin de secrete, mistere, iubire pasională… de neuitat!” (Adriana Trigiani)

Miercuri, 10 februarie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară apare cartea 365 de zile care au marcat istoria omenirii de William B. Marsh și Bruce R. Carrick

Cartea este disponibilă la chioșcurile de presă la un preț special: 29,9 lei.

Apărută la Editura Litera în colecția Kronika, 365 de zile care au marcat istoria omenirii este o carte captivantă, deopotrivă instructivă și agreabilă, care poate fi citită la rând sau pe sărite.

Volumul se adresează tuturor celor interesați de marile evenimente ale istoriei sau de slăbiciunile oamenilor mari din toate epocile.

Despre 365 de zile care au marcat istoria omenirii de William B. Marsh și Bruce R. Carrick

Fiecare zi a anului are o poveste de spus. Cine a fost asasinat, cine a urcat pe tron, cine a fugit din țară? Cine s-a născut? Ce armată a fost învinsă în mod neașteptat și în ce loc anume?

Autorii acestui volum abordează istoria dintr-un unghi neașteptat, prezentând cronologic – structurate pe zilele anului, nu pe anii de desfășurare – evenimente relevante pentru epoca în care s-au petrecut (și uneori chiar și asupra epocii noastre): nașteri, decese, căsătorii, încoronări, asasinări, scandaluri, execuții, bătălii, dueluri sau tratate.

Importanța istorică majoră se împletește cu anecdoticul într-o panoramă a istoriei ca fapte de viață trăită. Adeseori, evenimentele au în centrul lor câte o personalitate marcantă, precum Horatio Nelson sau Lorenzo Magnificul, Robespierre sau Dante.

Veți citi în aceste pagini despre ziua în care s-a sinucis feldmareșalul Rommel, supranumit „vulpea deșertului“ după strălucita campanie în Africa de Nord, despre cea în care împăratul Napoleon Bonaparte a evadat de pe insula Elba, despre cea în care Galileo Galilei a fost condamnat pentru erezie și despre multe altele care au marcat istoria mondială sau pe a României.

Joi, 11 februarie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Dumnezeu vs. Satana. Vacanță în România, scrisă de Andrei Ciobanu și Ionuț Rusu

Despre Dumnezeu vs. Satana. Vacanță în România

Cartea este disponibilă la chioșcurile de presă la un preț special: 29,9 lei.

„O ficțiune amuzantă prin care am încercat să ne imaginăm ce s-ar întâmpla dacă atât Cel de Sus, cât și cel de jos, ar veni pe Pământ și s-ar întâlni tocmai în România. Oare cum se vede țara noastră prin ochii unui străin, care ajunge aici fără să știe mare lucru despre noi? Trebuie să recunoaștem că avem o țară a contrastelor și a paradoxului, în care e foarte greu să te plictisești, mai ales dacă ești atent la toate lucrurile, bune și rele, care ne reprezintă ca popor: salariile sunt printre cele mai mici din Europa, dar peste tot pe unde te-nvârți vezi haine de firmă și mașini scumpe. Suntem extrem de ospitalieri cu străinii, dar nu ne suportăm vecinii de bloc. Avem cel mai rapid internet, dar și sate întregi fără curent electric. La noi vei găsi oameni geniali, dar, cât îi cauți, te vei lovi de-o grămadă de analfabeți. Ne iubim țara, dar regiunile nu prea se suportă între ele, ne adunăm la moaște, dar și la Loft, o avem pe Simona Halep, dar și pe Vulpița. Până la urmă, „nicăieri nu-i ca acasă“, dar, în același timp, „ca la noi la nimeni“.

Faptul că țara noastră e plină de credincioși o transformă în locul perfect pentru primul concediu al lui Dumnezeu. În același timp, pentru că țara noastră e plină și de păcătoși, este la fel de potrivită și pentru Satana. Cei doi pornesc într-o aventură 100% românească, ajungând în toate cele patru colțuri ale țării și descoperind România exact așa cum este ea, adică incredibil de frumoasă, doar să n-o vezi nemachiată.

Noi, autorii cărții, îți promitem solemn că vei râde citind această poveste. Dar, fiindcă ești român, te-ai învățat deja cu gândul că nu e bine să crezi în promisiuni.“

Despre Andrei Ciobanu și Ionuț Rusu

Andrei Ciobanu și Ionuț Rusu au absolvit școala generală și liceul la Suceava, respectiv Gheorgheni, exact ca majoritatea scriitorilor de succes din lume. S-au remarcat încă din clasele mici, reușind să fie publicați chiar și în Revista școlii, dar asta pentru că niciunui coleg cu adevărat talentat nu-i păsa suficient de revista aia încât să trimită și el texte. Au fost niște vârfuri de lance în liceu, situându-se în prima parte a clasamentului clasei, mai exact în primii 9. Amândoi au urmat apoi cursurile Facultății de Studii Europene, pe care Andrei a și terminat-o, Ionuț plecând la muncă în Germania în ultimul an.

Nepricepându-se la nimic de fapt, și-au croit apoi drum aprig în comedie, urcând pe cele mai mari scene ale țării, precum cele din Vulcan, Cisnădie, Vatra Dornei și alte astfel de metropole. În prezent, cei doi moderează o emisiune la radio – au ajuns acolo, bineînțeles, pe pile – și postează diverse scheciuri neamuzante și vloguri inutile on-line. Au amândoi bifă pe Instagram, deci garantează Zuckerberg pentru ei, și sunt pasionați de fotbal, mașini, FIFA și multe altele. Deocamdată, secțiunea de „multe altele“ e goală, dar băieții promit solemn că o vor umple cu ceva la un moment dat.

Așadar, judecând după aceste superbe calități și mărețe realizări, zi și tu… Cine era mai potrivit să scrie o astfel de carte, dacă nu ei?

Vineri, 12 februarie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Ape adânci, scrisă de Patricia Highsmith

Cartea este disponibilă la chioșcurile de presă la un preț special: 29,9 lei.

Apărută la Editura Litera în colecția Buzz Books, Ape adânci dezvăluie realitatea teribilă din spatele fațadei idilice a vieții din suburbiile americane.

Despre Ape adânci de Patricia Highsmith

În orășelul Little Wesley, căsnicia lipsită de iubire a soților Vic și Melinda Van Allen rezistă doar printr-un aranjament precar prin care, pentru a evita neplăcerile unui divorț, Melindei îi este permis să aibă oricâți amanți dorește, câtă vreme nu pleacă de acasă. Astfel, prin livingul familiei Van Allen trec rând pe rând toți amanții Melindei, sub privirea blândului și răbdătorului ei soț. Prietenii privesc insolența Melindei și toleranța lui Vic cu sentimente care variază de la nedumerire la perplexitate, de la amuzament la sinceră revoltă. Cei mai mulți sunt, bineînțeles, de partea soțului umilit. Și rămân de partea lui, chiar atunci când calmul lui Vic își atinge limitele și acesta comite inimaginabilul.

Ce spun criticii despre Ape adânci, roman apărut la Editura Litera

„O scriitoare care a creat o lume proprie – o lume claustrofobă și irațională, în care pășim de fiecare dată cu sentimentul că suntem noi înșine în pericol… Patricia Highsmith este poeta anxietății.“  (Graham Greene)

„A spune că Patricia Highsmith e scriitoare de thrillere e adevărat, dar nu e întregul adevăr: cărțile ei au o textură stilistică, o profunzime psihologică, o fluență hipnotizantă.“ (Sunday Times)

„O ador pe Highsmith… scrisul ei e o adevărată revelație.“ (Gillian Flynn)

*Titlurile din articol pot fi achiziționate la toate chioșcurile de presă din țară la un preț special. Aceste cărți sunt disponibile și pe Litera.ro. Vezi care sunt promoțiile!

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.