LiteraBlog Vineri, 21 ianuarie 2022, la toate chioșcurile de presă: „La limită” de Virginia Feito

Vineri, 21 ianuarie 2022, la toate chioșcurile de presă: „La limită” de Virginia Feito

Vineri, 21 ianuarie 2022, la toate chioșcurile de presă ajunge cartea La limită, scrisă de Virginia Feito. În romanul său de debut, autoarea reușește să comprime o mul­titudine de idei și emoții într-o narațiune alertă și plină de tensiune.

Cel mai recent roman al lui George March are un succes extraordinar și nimeni nu se poate mândri mai mult cu asta decât soția lui. Devotată regulilor și aparențelor, doamna March duce o existență pedantă și privilegiată în lumea bună a New Yorkului, până într-o dimineață când patroana patiseriei preferate sugerează că protagonista romanului scris de soțul ei – un personaj detestabil pe nume Johanna – este inspirată de însăși doamna March. Șocată și umilită, doamna March, care nu știe mai mult de atât pentru că nu a citit cartea, își abandonează comanda și fuge în grabă din magazin. Dar lucrurile nu se opresc aici. Pornind de la un arti­col decupat dintr-un ziar pe care îl găsește în biroul lui George, doamna March este convinsă că soțul ei a comis o crimă.

În timp ce narațiunea ne conduce, pas cu pas, prin delirul și psiho­zele doamnei March, implicațiile ei se ramifică și pătrund în zonele cele mai sensibile și mai intime ale vieții. Imaginea publică ia locul ade­văratei identități a persoanei. Scenariile care se dezvoltă indepen­dent în imaginația noastră devin realitate.

Ce spun criticii despre La limită

O lectură esențială în era rețelelor de socializare… Un roman de debut excepțional… o contribuție excelentă la literatura din valul horror cu influențe feministe… Paranoia tulburătoare a doamnei March, credința că toată lumea o judecă, perspectiva înspăimântătoare că este văzută nu așa cum este, ci așa cum a fost portretizată de altcineva – toate acestea constituie coșmarul obișnuit al unei persoane disperate după un anumit statut în galeria de oglinzi din social media…“ (The Guardian)

Un thriller pervers, superb… Puțin din Hitchcock, puțin din Patricia Highsmith… Este o neliniște în cartea aceasta, o teamă chinuitoare care se instalează de la început și de care nu mai scapi. Și nici nu-ți dorești să scapi dintre frazele perfect șlefuite și straniile incursiuni psihologice.“ (Vox)

Te-ar mai putea interesa și:

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.