LiteraBlog Vineri, 25 februarie 2022, la toate chioșcurile de presă: „Noaptea în care a dispărut” de Lisa Jewell

Vineri, 25 februarie 2022, la toate chioșcurile de presă: „Noaptea în care a dispărut” de Lisa Jewell

Vineri, 25 februarie 2022, la toate chioșcurile de presă ajunge cartea Noaptea în care a dispărut, scrisă de Lisa Jewell. În acest volum, autoarea a construit o poveste năucitoare, plină de răsturnări de situație, care vă va ține cu sufletul la gură până la ultima pagină.

Într-o noapte frumoasă de vară, într-o cochetă suburbie englezească, o tânără dispare împreună cu iubitul ei, după o petrecere la conacul unei noi prietene de la colegiu.

Citește un fragment în avanpremieră din „Minciuni mortale”, al doilea thriller al scriitoarei Harriet Tyce

Un an mai târziu, o scriitoare se mută în casa de la marginea pădurii care o desparte de proprietatea în care s-au petrecut evenimentele. Cunoscută pe plan local sub numele Dark Place, pădurea este locul preferat de scriitoare pentru plimbările sale. În timpul unei asemenea plimbări, ea dă peste un indicator misterios pe care scrie „Sapă aici“.

O carte pe zi: „Portocala sângerie” de Harriet Tyce

Poate acesta să fie un indiciu spre întâmplările care au dus la dispariția tânărului cuplu? Și ce anume este îngropat în locul acesta bântuit?

Ce spun criticii despre Noaptea în care a dispărut

„Nimeni nu spune astfel de povești mai bine decât Lisa Jewell… Ea nu glumește, intră direct în subiect, antrenează personaje convingătoare, cu vieți interioare complexe, într-o intrigă de un suspans nebunesc de-a lungul câtorva sute de pagini, pentru ca apoi să creeze un final complet neașteptat. Îmi place la nebunie.“ (Lee Child)

„Lisa Jewell are talentul de a-și ține cititorii în tensiune, provocându-i constant să ghicească încotro se îndreaptă acțiunea… Dacă îți plac ghicitorile, această carte e pentru tine.“ (Booklist)

„Lisa Jewell este în forma ei maximă cu acest roman captivant, plin de suspans.“ (Publishers Weekly)

DESPRE HARRIET TYCE

Harriet Tyce s-a născut și a crescut la Edinburgh. A studiat literatura engleză la Oxford University, apoi dreptul la City University, după care a fost avocat de drept penal timp de aproape zece ani. Mai târziu, a început să scrie și a absolvit un masterat de scriere creativă (ficțiune polițistă) la University of East Anglia. A debutat în 2019 cu romanul Portocala sângerie (Blood Orange), urmat, în 2020, de Minciuni mortale (The Lies You Told). Locuiește în nordul Londrei, împreună cu soțul și copiii.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.