LiteraBlog Vineri, 6 august 2021, la toate chioșcurile de presă: „Un adevăr delicat” de John le Carré

Vineri, 6 august 2021, la toate chioșcurile de presă: „Un adevăr delicat” de John le Carré

Vineri, 6 august 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Un adevăr delicat, scrisă de John le Carré.

O operațiune contrateroristă cu numele de cod Natură Sălbatică este organizată în cea mai prețioasă colonie britanică, Gibraltar. Scopul ei: să captureze și să răpească un traficant care le procură jihadiștilor arme de ultimă generație. Operațiunea este atât de delicată, încât nici măcar șeful de cabinet al ministrului, Toby Bell, nu are acces la informații.

Citește și: O carte pe zi: „Războiul spionilor” de John le Carre

Întrucât suspectează o conspirație cu efecte dezastruoase, Toby încearcă s-o blocheze, dar este expediat la post în străinătate. Peste trei ani, convocat de Sir Christopher Probyn, diplomat britanic pensionar, la conacul lui părăginit din Cornwall, și urmărit cu neîncredere de fiica acestuia, Emily, Toby trebuie să aleagă între conștiința sa și datoria profesională.

Dacă singurul lucru necesar pentru ca răul să triumfe este ca oamenii buni să nu facă nimic, cum ar putea să păstreze tăcerea?

Citește un fragment în avanpremieră din romanul „Pe serviciul adversarului”, de John le Carré

Ce spun criticii despre Un adevăr delicat

„Cu Un adevăr delicat, se poate spune că le Carré s-a întors acasă. Și este o revenire splendidă… Este cel mai încântător, subtil și captivant roman din opera sa recentă.“ (The Times)

„Nici un alt autor nu a cartografiat – fără milă pentru politicieni, dar într-o manieră pasionantă pentru cititori – istoriile epocii sale, cea publică și cea secretă, de la cel de-al Doilea Război Mondial până la «Războiul împotriva Terorii».“ (The Guardian)

„Maestrul romanului modern de spionaj se întoarce… John le Carré n-a fost niciodată un spion transformat în scriitor, ci un scriitor care și-a găsit fundalul narativ în spionaj.“ (Daily Mail)

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă la un preț special: 29,99 lei!

De același autor:

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.