- 30%

Lectii de stoicism

0% of 100
RRP: 27,99 lei Preț special 19,59 lei
în stoc

Estimare livrare: 17.07.2024

Versiuni disponibile

Carte tipărită
RRP: 27,99 lei Preț special 19,59 lei

Care sunt lucrurile pe care le poți controla în viață?

Ce faci atunci când nu ai certitudinea că sorții vor fi în favoarea ta?

Ce ne poate învăța stoicismul despre conviețuire?

În ultimii ani, stoicismul a revenit în atenția noastră. Dar care erau credințele stoicilor? În acest volum, filosoful John Sellars strânge laolaltă idei-cheie propuse de trei mai stoici romani – Seneca, Epictet și Marcus Aurelius – și detalii despre viețile lor fascinante, pentru a ne dovedi că ne pot fi de mare folos astăzi.

Într-un text alert, Sellars ne arată cum au influențat scrierile acestor trei stoici cititori de-a lungul timpului, prin abordarea unor probleme perene de care se lovește oricine. Operele lor, în esență, sunt despre cum să trăiești – cum să îți înțelegi locul în lume, cum să acționezi când lucrurile nu merg bine, cum să-ți gestionezi emoțiile și cum să te comporți cu ceilalți.

Un volum revelator, Lecții de stoicism este un ghid atent gândit în filosofia unei vieți cu adevărat valoroase.

 

În mai puțin de o sută de pagini, acest volum prezintă clar aspecte-cheie ale stoicismului. Într-o proză concisă, Sellars ne îndeamnă să devenim oameni mai buni, mai fericiți, concentrându-ne asupra deciziilor raționale.Tim Whitmarsh, The Guardian

„Accesibilă și captivantă. Roger Cox, The Scotsman

„Excelentă [...] Sellars ne oferă o rela tare lucidă și accesibilă despre ce înseamnă stoicismul ca stil de viață și cum putem să-l punem în practică [...] Este nevoie de un adevărat talent pentru a acoperi un domeniu atât de vast fără a fi superficial.Nigel Warburton, autor Mică istorie a filosofiei

„Expert și captivant, John Sellars prezintă lecții despre stoicism incredibil de relevante azi. Pornind de la mari autori stoici romani, ne oferă informații despre cum să ne gestionăm emoțiile, cum să facem față greutăților și morții. Este un volum care dovedește de ce stoicismul este filosofia vremurilor noastre.“ A.A. Long, autor Epictetus: How to be Free (Epictet: Cum să fii liber)

Despre John Sellars

John Sellars

John Sellars

JOHN SELLARS este lector de filosofie la Royal Hollow, Universitatea din Londra, și colaborator științific extern la King’s College, Londra. Este cofondator al Centrului pentru Filosofie Antică din Londra și membru în două organizații nonprofit, Modern Stoicism și The Aurelius Foundation, care își propun să aducă stoicismul antic în fața unui public mai numeros. Cărțile sale, printre care The Art of Living: The Stoics on the Nature and Function of Philosophy (Arta de a trăi: Stoicii despre natura și funcția filosofiei) și Marcus Aurelius, sunt traduse în zece limbi.

Din aceeași categorie

Detalii produs

Data apariției : 25 apr. 2022
Autor(i) : John Sellars
Traducator(i) : Claudia Roxana Olteanu
Tip Coperta : Broșată, cu clapete
Format : 137x200
Numar pagini : 80
ISBN : 978-606-33-8900-9