- 40%

- 40%

Momentul cuantic

Scrie o recenzie
Scrie o recenzie
Acorda o nota pentru
Momentul cuantic


Nota ta:
Pre╚Ť standard 39,90┬álei Pre╚Ť special 23,94┬álei

Versiuni disponibile

De la multiversuri ╚Öi salturi cuantice la pisica lui Schrödinger ╚Öi c─âl─âtoriile în timp, mecanica cuantic─â a influen╚Ťat ireversibil imagina╚Ťia popular─â. Arti╚Öti ╚Öi scriitori, John Updike, Lady Gaga sau David Foster Wallace, se folosesc de asocierile ╚Öi de nuan╚Ťele ei. Este „saltul cuantic“ mare sau...

De la multiversuri ╚Öi salturi cuantice la pisica lui Schrödinger ╚Öi c─âl─âtoriile în timp, mecanica cuantic─â a influen╚Ťat ireversibil imagina╚Ťia popular─â. Arti╚Öti ╚Öi scriitori, John Updike, Lady Gaga sau David Foster Wallace, se folosesc de asocierile ╚Öi de nuan╚Ťele ei. Este „saltul cuantic“ mare sau mic? Cât de incert este principiul incertitudinii? Este acest baraj de vocabular cuantic preten╚Ťios ╚Öi tr─âsnit sau reprezint─â o schimbare fundamental─â în modul în care gândim?

În Momentul cuantic, filosoful Robert P. Crease ╚Öi fizicianul Alfred Scharff Goldhaber reiau povestea fascinant─â a modului în care cuantica a f─âcut saltul din fizic─â în cultura popular─â, cu explor─âri sumare ale conceptelor matematice ╚Öi fizice ╚Öi descrieri ale disputelor aprinse dintre personaje precum Einstein, Schrödinger ╚Öi Niels Bohr. În╚Ťelegerea ╚Öi aprecierea imagisticii cuantice, folosirea ei justificat─â ╚Öi abuziv─â, fac parte din ceea ce înseamn─â s─â fii un om educat în secolul XXI.

Rezultatul colabor─ârii dintre cei doi autori este o s─ârb─âtoare a limbajului la grani╚Ťa dintre fizic─â ╚Öi cultur─â, perfect─â pentru oricine este atras de varietatea
infinit─â a ideilor.

Robert P. Crease este profesor la Departamentul de Filosofie al Universit─â╚Ťii Stony Brook. El este coÔÇĹredactor ╚Öef la Pysics Perspectives ╚Öi scrie o rubric─â lunar─â, „Critical Point“ („Punctul critic“) pentru revista Physics World. Este membru al Institutului de Fizic─â (IOP) din Londra ╚Öi al Societ─â╚Ťii Americane de Fizic─â (APS), din Statele Unite.

Alfred Scharff Goldhaber, profesor la Institutul Yang de Fizic─â Teoretic─â, la Universitatea Stony Brook, ╚Öi membru al Societ─â╚Ťii Americane de Fizic─â, reprezint─â a doua dintre cele trei genera╚Ťii de fizicieni pe care le are în familie. Colabor─ârile cu p─ârin╚Ťii lui au dus la ceea ce sÔÇĹar putea s─â fie primele publica╚Ťii mam─â ╚Öi fiu din fizic─â, pe tema oscila╚Ťiilor nucleelor atomice. A colaborat cu tat─âl lui la un articol despre propriet─â╚Ťile neutrinilor, publicat cu prilejul centenarului acestuia în Physics Today. Cercet─ârile lui se concentreaz─â pe monopolii magnetici, particulele elementare, nuclee, materia condensat─â, astrofizic─â ╚Öi cosmologie, ╚Öi a scris numeroase recenzii despre subiecte specifice din fizic─â.

Citeste mai mult Citeste mai putin
Data apari╚Ťiei:
attribute_icon
Apr 2017
Numar pagini:
attribute_icon
336
Tip Coperta:
attribute_icon
Broșată
colectie:
attribute_icon
Categorie:
attribute_icon
ISBN:
attribute_icon
978-606-33-1491-9

Produsul a fost adaugat in cos cu succes

Mergi la cosul de cumparaturi

Continua cumparaturile

Detalii produs

Data apari╚Ťiei  :  6 apr. 2017
Autor(i)  :  Robert P. Crease, Alfred Scharff Goldhaber
Numar pagini  :  336
Tip Coperta  :  Bro╚Öat─â
Format  :  140 x 210
colectie  :  Iq230
ISBN  :  978-606-33-1491-9