lips─â stoc

Set Mizerabilii (2 volume)

Nota ta:
79 % of 100
99,90 lei
lips─â stoc

Versiuni disponibile

Volumul 1

Povestea lui Victor Hugo despre nedreptate, eroism ╚Öi dragoste urm─âre╚Öte soarta lui Jean Valjean, un condamnat care evadeaz─â de c├óteva ori, este mereu prins, iar dup─â ce este eliberat, ia hot─âr├órea de a l─âsa ├«n urm─â trecutul. Dar ├«ncerc─ârile lui de a deveni un membru respectabil al societ─â╚Ťii sunt amenin╚Ťate constant. Pe de o parte, de propria con╚Ötiin╚Ť─â, atunci c├ónd, dintr-o identificare eronat─â, un alt om este arestat ├«n locul lui; pe de alt─â parte, de investiga╚Ťiile neobosite ale inspectorului Javert. Nu doar pentru sine trebuie s─â-╚Öi apere Valjean libertatea: el a jurat s─â aib─â grij─â de feti╚Ťa lui Fantine pe care s─âr─âcia a ├«mpins-o la prostitu╚Ťie. Conving─âtor ╚Öi plin de compasiune, Mizerabilii este un roman de mari propor╚Ťii al celor mai umili membri ai societ─â╚Ťii franceze din secolul al XIX-lea, a c─ârui ac╚Ťiune parcurge perioada cuprins─â ├«ntre ajunul b─ât─âliei de la Waterloo, din 1815, ╚Öi rebeliunea din iunie 1832, din Paris.

 

Geniul lui Hugo const─â ├«n crearea unei legende simple ╚Öi recognoscibile. Succesul uria╚Ö al romanului Mizerabilii ca lectur─â didactic─â, scris─â ├«n numele celor s─âraci ╚Öi oprima╚Ťi, se datoreaz─â perspectivei sale poetice, p├ón─â la dimensiuni mitologice asupra naturii umane. V.S. Pritchett

 

Volumul 2

Analiz├ónd specificul legii ╚Öi modul ei inflexibil de aplicare, romanul Mizerabilii face totodat─â o incursiune ├«n istoria Fran╚Ťei, ├«n politica marcat─â de curentul puternic antimonarhist, ├«n filosofia moral─â, ├«n func╚Ťionarea justi╚Ťiei ╚Öi ├«n rolul religiei ╚Öi al institu╚Ťiilor religioase din perioada ├«n care se desf─â╚Öoar─â ac╚Ťiunea: ├«ntre momentul Waterloo din 1815 ╚Öi rebeliunea din 1832. Cadrul de desf─â╚Öurare ne familiarizeaz─â cu grandioasa arhitectur─â a Parisului, dar ╚Öi cu periferiile, cu mediul de via╚Ť─â al celor umili, cu s─âr─âcia ╚Öi cu gravele ei consecin╚Ťe ├«n plan moral ╚Öi psihologic.

Romanul Mizerabilii a constituit sursa a numeroase adaptări cinematografice, pentru televiziune și scenă, după cartea lui Hugo realizându-se inclusiv un musical.

 

Tolstoi a fost cel care a dat satisfac╚Ťie ambi╚Ťiei lui Hugo proclam├ónd Mizerabilii ca pe unul dintre cele mai mari romane ale lumii, dac─â nu chiar cel mai mare. Abilitatea de a prezenta extremele experien╚Ťei umane a╚Öa cum sunt este, ├«n cele din urm─â, cel mai de pre╚Ť dar al lui Hugo. Peter Washington

Din aceeași categorie

Detalii produs

Data apari╚Ťiei : 25 nov. 2020
Autor(i) : Victor Hugo
Traducator(i) : Lucia Demetrius și Tudor Măinescu
Tip Coperta : Broșată
Format : 110x165
Numar pagini : 1824
ISBN : 6425714010628