- 65%

Viata din visele lui Suhanov

Nota ta:
73 % of 100
RRP: 34,90 lei Preț special 12,22 lei
în stoc

Estimare livrare: 17.07.2024

Versiuni disponibile

Carte tipărită
RRP: 34,90 lei Preț special 12,22 lei

La cincizeci și șase de ani, Suhanov își contemplă realizările. Este redactorul-șef al unei reviste de artă, căsătorit cu dragostea vieții lui, are un apartament de lux și un raft de cărți publicate. În seara unui eveniment de ținută, o jurnalistă îl acuză de ipocrizie, părere împărtășită de propria fiică. Soția pleacă fără să-l anunțe, lăsându-l fără mașina de lux cu șofer angajat. Iar la ieșire, se întâlnește cu un vechi cunoscut din viața lăsată în urmă cu mulți ani înainte. La redacție, se vede depășit de istorie, anchilozat în militantismul hrușciovian, incapabil să se adapteze la glasnost și perestroika. Toate acestea declanșează în Suhanov o trezire a conștiinței, manifestată prin suprapunerea amintirilor peste prezent, a visului peste realitate, a delirului peste tot mai firavele stări de luciditate. Care este adevărul despre moartea tatălui său? Care a fost momentul în care și-a schimbat crezul și vocația artistică pe un trai confortabil și ascensiune socială?

Viața din visele lui Suhanov este un roman politic, un roman despre prietenie și morală, despre artă, dar și un mare roman de dragoste.

 

Iată un roman contemporan atât de bun, încât am simțit nevoia să cumpăr zece exemplare și să le trimit prietenilor... Cu ecouri din Nabokov și Bulgakov, este un strălucit debut în ficțiune, o carte care ne reamintește ce contribuție superbă a avut și încă are tradiția rusă la arta literară, în comparație cu propriul nostru univers literar arid, aflat în cădere liberă. The Independent

Din aceeași categorie

Detalii produs

Data apariției : 26 apr. 2021
Colectie : Carte Pentru Toti
Autor(i) : Olga Grushin
Traducator(i) : Irina Bojin
Tip Coperta : Broșată
Format : 110x165
Numar pagini : 448
ISBN : 978-606-33-7348-0