LiteraBlog Cărți pentru copii în curs de apariție la Editura Litera

Cărți pentru copii în curs de apariție la Editura Litera

Sclipiri de geniu. Einstein și mașina timpului¸ Manualul lecturii cu voce tare, seria Ce va face Danny sunt doar câteva dintre titlurile pentru copii în curs de apariție la Editura Litera.

Ce va face Danny? 9 povestiri în 1, Gandit și Adir Levy

Danny are o superputere: puterea de a alege. Și probabil că te întrebi ce mai înseamnă și asta, nu? Ei bine, un gest îți poate schimba ziua, dar complet, știi? Nici n-o să-ți vină să crezi! Însoțește-i pe Danny, pe fratele lui mai mic, Charley, și pe cățelul lor, Oreo, în aventurile care îți vor arăta ce înseamnă puterea de a alege.

„Această carte este perfectă pentru oricine își dorește să-și învețe copiii despre responsabilitate și despre puterea alegerilor lor. Copiii pot vedea clar cum alegerile lor influențează desfășurarea unei zile. Recomand cu entuziasm această carte oricărui părinte, profesor sau director de școală!“ (Karyl Strader, directoare de școală primară)

Ce va face Danny? În vacanță. 9 povești în 1, Gandir și Adir Levy

Danny are o superputere: PUTEREA DE A ALEGE. Funcționează chiar și în vacanțele cu familia. Vino cu Danny într-o aventură cu parcuri acvatice, prea multe porții de nuggets de pui, prieteni de joacă și limonade cu un preț ascuns. Al treilea episod al peripețiilor lui Danny te va ține cu nasul lipit de paginile cărții și te va face să înțelegi ce importante sunt alegerile, care, uneori, pot părea niște fleacuri. Dar oare chiar sunt niște fleacuri?

„Alegerile reprezintă un instrument care are nevoie de o bună fundamentare. «Ce va face Danny» învață cu adevărat copiii că alegerile și deciziile lor pot avea efecte și urmări. Și cred că e realmente important să oferim copiilor această putere.“ (Dr. Alete Arom, psiholog clinician)

Manualul lecturii cu voce tare, Jim Trelease

Manualul clasic de lectură cu voce tare, într-o ediție nouă, revăzută și completată pentru o nouă generație de cititori. Încă de la prima sa publicare, în 1982, lucrarea lui Jim Trelease a atras milioane de părinți și de educatori dornici să le cultive și să le dezvolte copiilor imaginația și limbajul, pentru a deveni cititori pasionați.

Ediția a opta a Manualului lecturii cu voce tare, completată de Cyndi Giorgis, aduce în discuție beneficiile și importanța lecturii cu voce tare pentru o nouă generație de copii. Prin intermediul experiențelor povestite de autori, documentate cu cele mai noi cercetări științifice și exemplificate printr-o bibliografie atent selectată, Manualul oferă tehnici și strategii care să-i ajute pe copii, indiferent de mediul social sau de abilitățile personale, să descopere plăcerea lecturii și să-i îndrume pentru a deveni cititori pe viață.

„Această carte vorbește despre mai mult decât cititul cu voce tare. Vorbește despre timpul pe care părinții, profesorii și copiii îl petrec împreună într-o manieră iubitoare și folositoare.“ (The Washington Post)

„Acum, în era ecranelor, această carte este mai necesară ca oricând.“ (Rosemary Wells, autoarea seriei animate Max și Ruby)

„Antrenantă și plină de inspirație… bravo pentru Trelease! Îi îndemn pe toți cei care se preocupă de literație, indiferent dacă sunt părinți sau nu, să citească această carte.“ (Los Angeles Herald Examiner)

Atlas istoric cu personalități, Thiago de Moraes

Pregătește-te să navighezi în jurul lumii! Deși va fi o călătorie prin timp, s-ar putea să ai nevoie și de-o hartă.

Hărțile din acest atlas istoric arată altfel decât cele obișnuite. Sunt pline de personaje remarcabile, reprezentative pentru cincisprezece civilizații extraordinare. Vei întâlni împărați și exploratori, inventatori, pirați și chiar astronauți. Vei da nas în nas cu Cleopatra și Stephen Hawking. Vino într-o călătorie fascinantă și plină de neprevăzut, care te va purta din vremurile antice până în zilele noastre! Dar… ai grijă! Dacă dai peste Genghis Han și luptătorii lui mongoli, e mai bine să te predai fără prea multe vorbe…

 Disney Junior. Vampirina. Carte de activități cu autocolante

Decupează și distrează-te asamblând macheta cu Vampirina și Demi!

Sclipiri de geniu. Einstein și mașina timpului¸ Luca Novelli

Cel mai distractiv și captivant mod de a ne apropia de știință și de a cunoaște marile personalități care au schimbat istoria omenirii.

Sclipiri de geniu: Cei mai importanți oameni de știință din toate timpurile îți povestesc viața lor sub forma unui jurnal personal ilustrat într-o manieră amuzantă și scris special pentru tine. La final vei găsi un mic dicționar care te va ajuta să înțelegi noțiunile mai complexe.

Einstein și mașina timpului: Albert Einstein ne vorbește despre pasiunea lui pentru fizică, despre vioară, pace, munca la biroul de brevete și despre teoria relativității. Apoi despre nazism și fuga lui în Statele Unite ale Americii, unde continuă să studieze, să predea și să lupte pentru o lume fără războaie. Nu a brevetat și mașina timpului, dar a pus bazele construirii ei… așa că, în viitor, cine știe…

Seria a câștigat Premiul Legambiente în 2004 și a fost tradusă în peste 20 de limbi.

Disney. Regatul de gheață II. Carte de activități cu autocolante

Roagă un adult să te ajute! Decupează și distrează-te asamblând machetele cu personaje!

Patrula Cățelușilor. Superactivități. Carte de colorat cu autocolante

Carte de colorat cu autocolante. Superactivități. Peste 30 de autocolante!

Patrula Cățelușilor. Micii supereroi. Înfruntă-ți teama. O vizită la dentist

Lui Chase i se mișcă un dinte și e neliniștit în legătură cu prima sa vizită la dentist. Alex se teme și el de cabinetul dentistului. Ar putea Patrula Cățelușilor să-i ajute să fie curajoși și să-și învingă frica?

40 de cărți de citit ca să crești mare, Pierdomenico Baccalario

În lume există o mulțime de cărți interesante, dar unele merită să fie citite mai mult decât altele. Nu pentru că așa spun părinții sau profesorii, nici pentru că sunt mai importante sau pentru că personajele lor te vor însoți toată viața. Sunt cărți care, odată terminate, te fac să-ti dorești să citești mai mult.

Volumul conceput de Pierdomenico Baccalario, unul dintre cei mai importanți scriitori contemporani italieni, reprezintă un fel de „busolă literară“ care ne ajută să ne orientăm mai ușor în bogata lume a literaturii pentru copii și să le cultivăm acestora pasiunea pentru lectură.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.