LiteraBlog Dream Books îți dă întâlnire cu reginele literaturii pentru femei

Dream Books îți dă întâlnire cu reginele literaturii pentru femei

Un lucru comun autoarelor din colecția Dream Books e extraordinara lor capacitate de a crea spațiu pentru visare, pentru călătorie imaginară și explorări emoționale. Lucinda Riley, Julia Quinn, Ana Johns, Kristan Higgins, Nora Roberts propun o literatură a transgresării rutinei, a evadărilor imaginative, a aventurii ficționale care integrează cu succes elemente de thriller, de crime, de romance.

Faptul că romanele lor ajung, în proporție covârșitoare, material cinematografic, imprimă din start scriiturii ritmul vieții care se derulează pe ecran, cu soundtrack, cu răsturnări de situație, cu succesiune alertă de cadre și surpriză imagistică derulată de la o pagină la alta. Umorul, replica acidă, bine punctată, unghiul care variază, personajul care-și dezvăluie lent straturi succesive ale identității sunt elemente care țin de arsenalul hollywoodian și care transformă lectura într-o veritabilă experiență imersivă, ca-ntr-un 3D emoțional cu buget, decor și efecte pe măsură.

Sunt cărți care își țin cititorul captiv, îl ajută să se desprindă de cotidian, să-și varieze punctul de vedere, să vizualizeze acțiunea, eroii și, poate mai ales, spiritul poveștii care i se propune.

Credit foto: Cristina Venedict

Un alt element comun tuturor acestor autoare vine, cumva, din același spațiu cinematografic: succesul de box office. Romanele lor au audiența unui blockbuster sau a unui concert itinerant care umple stadioane cu public divers ca vârstă, ocupație, venit și interese.

Autoarele Dream Books sunt #dreamqueens ale literaturii de gen pentru că știu să țină aproape un public în continuă creștere, care se conectează la prezent prin intermediul unei povești rafinate, în care eroii ajung să depășească circumstanțe potrivnice făcând apel la resursele și valorile lor interioare. Perseverența, dinamismul, vitalitatea, intensitatea cu care personajele acestor cărți își trăiesc povestea de viață sunt puncte de fugă ale acestei literaturi care inspiră și incită deja de câteva decade cititorii de toate vârstele să viseze mai departe, să încerce mai mult, să se cunoască mai bine.

Abonează-te acum la întreaga colecție

Kristin Hannah este autoarea incredibilului bestseller Privighetoarea (The Nightingale, 2015), roman tradus în 43 de limbi și vândut în 2 milioane de exemplare. Kristin Hannah a scris peste 20 de volume, printre acestea numărându-se Aleea cu licurici (Firefly Lane, 2008), carte vândută în 1,2 milioane de exem-plare, Grădina de iarnă (Winter Garden, 2010) și Un nou început (The Great Alone, 2018). Proaspăt ecranizată într-un serial de succes, Aleea cu licurici a devenit bestseller absolut în 2009.

Credit foto: Cristina Venedict

Sandra Brown este, fără nici o îndoială, revelaţia anilor 1990. Sinonimă deja cu un gen literar exploziv, cu milioane de fani în întreaga lume, ea rămâne un veritabil fenomen social, creatoare a unui sistem de emoții care se adresează tuturor, indiferent de barierele sociale, de vârstă sau de statutul financiar. Limbajul dezbrăcat de pudori, naturaleţea scriiturii şi firescul personajelor au consacrat-o drept una dintre cele mai bine vândute autoare contemporane.

Nora Roberts a scris peste 200 de romane, apărute în 35 de țări, în mai mult de 500 de milioane de exemplare. Între performanțele ei remarcabile amintim cele 195 dintre titluri bestsellere New York Times și cele 59 dintre romanele intrate direct pe locul 1 în lista de bestsellere ale aceleiași prestigioase publicații. Nora Roberts a fost al treilea autor care a vândut peste 1 milion de cărți Kindle, iar revista Time a numit-o una dintre Cele mai influente 100 de personalități în 2007.

Credit foto: Cristina Venedict

Julia Quinn este autoarea celebrei serii Bridgerton, o producție originală Shonda-land/Netflix care a avut premiera pe 25 decembrie 2020, Julia Quinn a reușit perfor-manța de a semna 18 bestsellere New York Times consecutive. Numai în Statele Unite s-au vândut peste 10 milioane de exemplare ale romanelor ei. Serialul Bridgerton, întâm-pinat cu entuziasm atât de public, cât și de critică, s-a clasat al cincilea ca audiență la debut, fiind pe locul 1 în topurile vizionărilor Netflix din 76 de țări.

Ana Johns, autoare a bestsellerului Femeia cu chimono alb, a studiat jurnalismul de radio și de televiziune și a lucrat mai bine de douăzeci de ani în domeniul artelor creative, atât ca director de creație, cât și ca proprietar de agenție, înainte de a se dedica scrisului. Femeia cu chimono alb este primul ei roman istoric. Îi place să navigheze sau să lucreze în grădină, unde are grijă de un punct de reproducere a fluturilor monarh și de o mică zonă de habitat pentru animalele sălbatice.

Lucinda Riley s-a născut în 1965 în Irlanda și, după o scurtă carieră ca actriță, a scris primul roman la vârsta de 24 de ani. Cărțile ei, traduse în 37 de limbi și vândute în 40 de milioane de exemplare, continuă să emoționeze publicul din toată lumea. În colaborare cu fiul ei, Harry Whittaker, a conceput și a scris o serie de cărți pentru copii, numite The Guardian Angels. În 2015 ea și-a îndeplinit visul de a cumpăra o casă într-o regiune izolată din Irlanda, West Cork, despre care a spus întotdeauna că este casa ei spirituală. Acolo a scris, de altfel,  ultimele cinci romane.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.