LiteraBlog Nu rata titlurile Litera disponibile la chioșcurile de presă în săptămâna 5 – 11 aprilie 2021!

Nu rata titlurile Litera disponibile la chioșcurile de presă în săptămâna 5 – 11 aprilie 2021!

În săptămâna 5 – 21 aprilie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară apar titlurile: Cei care merită să moară de Peter Swanson, Farul cu secrete de Santa Montefiore, Elena Ceaușescu sau Anatomia unei dictaturi de familie de Cosmin Popa și Cei patru mari de Agatha Christie.

Luni, 5 aprilie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară apare cartea Cei care merită să moară de Peter Swanson

Cartea este disponibilă la chioșcurile de presă la un preț special: 24,99 lei

Apărută la Editura Litera în colecția Carte pentru toți, carea spune povestea lui Ted Sverson, care într-un zbor de noapte de la Londra la Boston o întâlnește pe fascinanta Lily.

La un pahar, cei doi, străini până atunci, încep un joc al adevărului, dezvăluindu-și unul altuia detalii foarte intime. Ted povestește despre căsnicia lui ratată și despre cum e convins că soția sa, Miranda, îl înșală. Se pare că au fost nepotriviți din start: el e un om de afaceri bogat, ea, un spirit artistic liber. Jocul capătă însă o notă mai sumbră atunci când Ted afirmă, mai în glumă, mai în serios, că ar fi în stare s-o ucidă pe Miranda. Fără a sta pe gânduri, Lily îi propune să-l ajute. La urma urmei, unii oameni – de pildă, o soție mincinoasă și infidelă – merită să moară… 

La Boston, legătura perversă dintre conspiratori se adâncește pe măsură ce pun la cale moartea Mirandei. Dar trecutul lui Lily ascunde un secret pe care ea nu i l-a dezvăluit lui Ted: experiența în arta crimei, dobândită de timpuriu în viață. Brusc, cei doi se trezesc implicați într-un joc de-a șoarecele și pisica din care nu poate supraviețui decât unul… cu un detectiv isteț și foarte hotărât pe urmele lor.

Ce spun criticii despre Cei care merită să moară

O lectură amuzantă, plină de capcane și de răsturnări de situație… Swanson ne distrage atenția de la detalii trimițându-ne pe piste false și schimbă între ei criminalii și victimele îndeajuns de repede ca să ne țină cu sufletul la gură. (Boston Globe)

Marți, 6 aprilie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Farul cu secrete de Santa Montefiore

Cartea este disponibilă la chioșcurile de presă la un preț special: 29,99 lei

Apărută la Editura Litera în colecția Blue Moon, cartea spune povestea lui Ellen Trawton, o femeie care fuge de toți și de toate – literalmente.

Trebuie să se mărite cu un bărbat pe care nu-l iubește, slujba nu-i oferă nici o perspectivă de dezvoltare, iar mama ei cea băgăcioasă o calcă pe nervi. Așa că pleacă spre singurul loc unde știe cu siguranță că mama nu o va urmări – casa mătușii din Irlanda. Acolo descoperă un secret de familie care îi întunecă trecutul – dar îi poate asigura un viitor despre care nu avea idee.

Citește și: Dosar: Santa Montefiore, autoare a 20 de romane care s-au bucurat de aprecierea cititorilor din toată lumea

Între timp, Caitlin Macausland plânge după viitorul pe care l-a pierdut. Ea a avut parte de o moarte tragică în ceea ce tot satul consideră a fi o situație suspicioasă, iar acum este prinsă între cer și pământ, fără posibilitatea de a pleca.

Destinele celor două sunt unite de un far străvechi, care a fost martor la multe tragedii. Pot aceste femei să-și găsească în fine liniștea pe care și-o doresc atât de mult?

Ce spun criticii despre Farul cu secrete

O poveste de dragoste cu atât de multe straturi încât poate ar fi mai bine s-o numim o poveste despre dragoste. (Kirkus Reviews)

Se împletesc aici istoria, soarta și posibilitatea de a avea o a doua șansă (…) este o carte încântătoare și captivantă. (Booklist)

Miercuri, 7 aprilie 2021, la toate chioșcurile de presă ajunge cartea Elena Ceaușescu sau Anatomia unei dictaturi de familie, scrisă de Cosmin Popa

Ceea ce a debutat ca o „poveste de succes“ a destalinizării a con­tinuat printr-un șir nesfârșit de diversiuni al căror singur adevăr a fost luarea în stăpânire a țării și a oamenilor ei de către familia Ceaușescu. Propulsarea Elenei Ceaușescu la vârful partidului și al statului, deși aparent a fost inspirată din mișcarea generală de emancipare politică a femeilor, a fost și ea o altă diversiune, care a adăugat tragicului comunism românesc o notă suplimentară de absurd.

Spre deosebire de celelalte diversiuni, cum era cea a ru­sofobiei sau cea a independenței, pe care Ceaușescu le putea întrebuința după bunul-plac în funcție de moment, diversiunea Elena Ceaușescu s-a dovedit a fi cea mai solidă, punându-și cu adevărat amprenta asupra regimului, ba chiar asupra perioadei care i-a urmat. Contrar mantrelor propagandei oficiale, Elena Ceaușescu a fost o autentică adversară a femeilor. Nici una dintre inițiativele sale nu a urmărit îmbunătățirea reală a situației femei­lor.

Prezența Elenei Ceaușescu la vârful țării, considerată de pro­pagandă simbol al emancipării femeii în România socialistă, nu a atenuat, ba chiar a acutizat, perspectiva birocratică și atitudinea represivă a regimului față de maternitate și natalitate. Documen­tele oficiale nu au păstrat nici o urmă a unei intervenții sau propu­neri făcute de Elena Ceaușescu în care să fi cerut îmbunătățirea situației femeii-muncitoare, femeii-intelectual, nici măcar a feme­ii-mamă. Dimpotrivă, ea a cerut întotdeauna economii la sânge, făcându-se că nu observă evoluțiile îngrijorătoare din domeniul sănătății publice.

Elena Ceaușescu nu a fost simbolul emancipării economice sau politice a femeii din România, fie ea și comunistă, ci doar dovada supremă a deciziei conștiente a lui Nicolae Ceaușescu de a transforma țara într-o dictatură stalinistă bazată pe ideea de clan.

Vineri, 9 aprilie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Cei patru mari de Agatha Christie

Cartea este disponibilă la chioșcurile de presă la un preț special: 29,90 lei

Apărută la Editura Litera în colecția Buzz Books, cartea prezintă încă un caz deslușit de celebrul detectiv Hercule Poirot.

Hercule Poirot pare că și-a găsit în sfârșit un adversar pe măsură: un cartel criminal cu puteri nelimitate, decis să cucerească întreaga lume. Atunci când un musafir neașteptat îi vorbește, înainte de a muri, despre „Numărul 1“ – creierul „Celor patru mari“, „Numărul 2“ – un multimiliardar, „Numărul 3“ – o franțuzoaică și „Numărul 4“ – distrugătorul, Poirot nici nu bănuiește că acesta este începutul unei lupte ce îl va pune în pericol de moarte pe prietenul său Hastings și chiar pe el însuși.

O înmormântare neașteptată, un frate geamăn despre care nu s-a mai pomenit și o veche prietenă a lui Poirot vor provoca o răsturnare spectaculoasă de situație.

Citește și: Zece cărți de Agatha Christie care te vor ține cu sufletul la gură

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.