Nu rata titlurile Litera disponibile la toate chioșcurile de presă în săptămâna 17 – 23 mai 2021!
În săptămâna 17 – 23 mai 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajung romanele: Maria, o regină în război de Ion Bulei, Ultima geană de lumină de Kristin Harmel, Șeful Mossadului de Shabtai Shavit, Vicontele care mă iubea de Julia Quinn, Nu ești singură de Greer Hendricks și Sarah Pekkanen.
Luni, 17 mai 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Maria, o regină în război
Așa cum englezii, atunci când se gândesc la reginele lor, o au în minte pe regina Victoria, tot astfel românii se duc cu amintirile regale mai întâi spre Maria. Ea este Regina. (…) Maria a fost ceea ce cred românii că trebuie să fie o regină. Mai întâi, o aristocrată pursânge. Tatăl ei, ducele Alfred de Edinburgh, era fiul reginei Victoria a Angliei, iar mama ei, Maria Aleksandrovna, era singura fiică a țarului Aleksandru al III-lea al Rusiei. Regina noastră era vară primară cu George al V-lea, suveranul britanic, cu Wilhelm al II-lea, împăratul german, și cu Nicolae al II-lea, țarul Rusiei. Din acest punct de vedere românii aveau de ce să fie mândri.
Greu de scris despre un astfel de subiect. Paradoxal, este un subiect despre care s-a tot scris. Și cel mai mult a făcut-o regina însăși. Și nu e ușor să desprinzi din noianul de cuvinte și de întâmplări tocmai pe acelea pe care Maria, la o revenire, le-ar fi preluat. Dacă noi încercăm s-o facem este pentru pasiunea pe care o stârnește în noi regina Maria. Ne-a plăcut Maria. Ea continuă să ne fascineze pe noi, românii.
Ne încântă cu adevărat metamorfoza acestei principese, pe jumătate englezoaică, pe jumătate rusoaică, într-o regină mai româncă decât românii, iubindu-i pe aceștia și iubindu-le țara până la a se confunda cu ei și cu ea. Ne-a plăcut, totodată, jocul intelectual pe care Maria ni-l propune: un personaj care, scriindu-și propria istorie, își corijează faptele de viață, iar noi, de pe margine, urmărim felul în care se conturează această istorie, istoria unei femei de succes.
Marți, 18 mai 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Ultima geană de lumină
Champagne, 1940: Inès tocmai a devenit soția lui Michel, proprietarul legendarei case producătoare de șampanie numite Maison Chauveau, când germanii invadează Franța. În timp ce pericolele se înmulțesc, Michel își neglijează căsnicia ca să înceapă să stocheze muniție pentru luptătorii din Rezistență. Inès se teme că totul se va afla, dar pentru Céline, soția pe jumătate evreică a șefului de cramă care lucrează pentru Chauveau, riscul e și mai mare, fiindcă au început să se înmulțească zvonurile conform cărora evreii ar fi ridicați și trimiși spre est, unde îi așteaptă o soartă îngrozitoare.
Citește și: INTERVIU VIDEO cu Kristin Harmel, autoarea romanului „Ultima geană de lumină”
Atunci când Céline face imprudența de a-și urma impulsul inimii și de a încerca să fie fericită cu orice preț, iar Inès comite o greșeală gravă, în care este implicat un colaborator al naziștilor, ele pun în primejdie viețile celor pe care îi iubesc, precum și existența casei producătoare de șampanie care le este cămin tuturor.
Citește un fragment în avanpremieră din „Ultima geană de lumină” de Kristin Harmel
New York, 2019: Liv Kent tocmai a pierdut totul, când excentrica ei bunică franțuzoaică își face apariția pe neașteptate, insistând să-și ia nepoata cu ea în Franța. Însă bătrâna doamnă are un motiv secret pentru această călătorie – și o poveste tragică, veche de mai multe zeci de ani, pe care trebuie să i-o împărtășească nepoatei. Atunci când, în cele din urmă, trecutul și prezentul sunt puse față în față, Liv se trezește mergând pe un drum al izbăvirii care duce drept către pivnițele de la Maison Chauveau.
CE SPUN CRITICII DESPRE ULTIMA GEANĂ DE LUMINĂ
„Captivant… o poveste plină de suspans, despre trădări, atât de ordin personal cât și politic, precum și despre curaj și sacrificiu.” (Tampa Bay Times)
„Cu o măiestrie excepțională, Kristin Harmel construiește acțiunea din Ultima geană de lumină întrețesând planul trecutului cu cel al prezentului, acordându-le pondere și importanță în mod egal și urzind, în tot acest timp, o poveste plină de secrete și de trădări care pun la încercare rezistența, fragilitatea și josnicia ființei umane, în general. Din clipa în care începeți să citiți acest roman emoționant, nu veți mai fi în stare să-l lăsați din mână înainte de a fi ajuns la ultima pagină.” (Armando Lucas Correa)
Miercuri, 19 mai 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Șeful Mossadului
Shabtai Shavit, director al Mossad între 1989 și 1996, este unul dintre cei mai influenți lideri care au modelat istoria recentă a statului Israel. În această carte plină de suspans, Shavit combină memoriile cu o analiză sobră care dezvăluie ce s-a întâmplat cu adevărat în cei șapte ani cât a condus ceea ce azi este o organizație unanim recunoscută drept una dintre cele mai puternice și prolifice agenții de informații din lume. Shavit ne oferă detalii despre filosofia sa de informații și geostrategică, despre operațiunile pe care le-a condus și anecdote despre familia și colegii săi, dar și despre perioada petrecută în Statele Unite ca student și la CIA.
Mandatul lui Shavit a acoperit multe puncte cruciale din istoria Orientului Mijlociu, incluzând căderea Uniunii Sovietice și finalul epocii Războiului Rece, primul Război din Golf și conducerea statului și a Forțelor de Apărare Israeliene de către prim-ministrul Yitzhak Shamir în timpul conflictului, acordul de pace cu Iordania, în care Mossadul a jucat un rol central, și asasinarea premierului Yitzhak Rabin. Shavit oferă o imagine largă asupra importanței deosebite a informațiilor în acest cadru istoric și reflectă asupra rolului pe care informațiile pot și ar trebui să îl joace în viitorul Israelului în contextul terorismului islamic și al viziunii escatologice iraniene.
Șeful Mossadului este un ghid perfect al capacităților și al limitelor cu care se confruntă profesioniștii din informații, oficialii guvernamentali și activiștii în Orientul Mijlociu și în întreg Israelul. Este o carte esențială pentru toți cei interesați de culegerea de informații și de acțiunile sub acoperire.
Joi, 20 mai 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Vicontele care mă iubea
De această dată, ziarele de scandal s-au înșelat. Cel mai râvnit burlac, dar și cel mai greu de prins în capcana mariajului, Anthony Bridgerton, nu doar că s-a decis să se căsătorească – dar și-a ales chiar și o soție! Singurul obstacol în calea intențiilor sale este Kate Sheffield, sora mai mare a alesei sale și cea mai băgăcioasă femeie care poate fi întâlnită în sălile de bal londoneze. Aprigă și spirituală, Kate îl scoate din minți pe Anthony cu încăpățânarea ei de a împiedica această căsătorie – însă când închide ochii noaptea, Kate este cea care îi bântuie visele tot mai erotice…
Contrar convingerilor larg răspândite, Kate este destul de sigură că libertinii, chiar și după ce s-au cumințit, nu ajung să fie cei mai buni soți – iar Anthony Bridgerton este cel mai rău dintre crai. Kate este hotărâtă să-și protejeze sora – însă se teme că și propria inimă este vulnerabilă. Iar când buzele lui Anthony le ating pe ale ei, își dă seama că a rezista în fața pasiunii nu este deloc cel mai ușor lucru din lume…
Ce spun criticii despre Vicontele care mă iubea
„Dacă nu ați citit niciodată romane de dragoste, începeți cu acesta!“ (Washington Post)
„Julia Quinn este cu adevărat o Jane Austen contemporană.“ (Jill Barnett)
„Un roman absolut încântător, plin de farmec, umor și replici spirituale.“ (Kirkus Reviews)
Vineri, 21 mai 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Nu ești singură
Shay Miller încearcă, în zadar, să găsească iubirea. Ar vrea să se simtă împlinită și în plan profesional, dar nu reușește să-și găsească un serviciu stabil. Ar vrea să trăiască un sentiment de apropiere sufletească, dar se simte tot mai singură.
Asta, până când le cunoaște pe surorile Moore. Cassandra și Jane trăiesc în lux, înconjurate de celebrități, și par să obțină întotdeauna ceea ce își propun. Când o invită pe Shay să facă parte din cercul lor de prietene, totul se schimbă radical.
Shay și-ar da și viața pentru ca ele să o placă. Și ar putea fi nevoită să o facă.
Ce spun criticii despre Nu ești singură
„Un roman sinuos, atent elaborat, cu răsturnări de situație care te țin cu sufletul la gură… Suspans de primă mână.“ Publishers Weekly
„Thrillerul psihologic este un gen literar care trebuie abordat cu mănuși… Greer Hendricks și Sarah Pekkanen par să fi descoperit formula ideală… O poveste care îți dă fiori.“ New York Times Book Review
„Un nou roman excelent semnat de stilatul duo literar care ne-a oferit thrillerul Soția dintre noi… Inteligent și tulburător.“ Daily Mail
„Hendricks și Pekkanen sunt mai bune ca niciodată… Nu veți ghici ultima răsturnare de situație.“ People Magazine