LiteraBlog „Translucid” – dezvăluirea copertei romanului câștigător în competiția „Primul roman”

„Translucid” – dezvăluirea copertei romanului câștigător în competiția „Primul roman”

Translucid de Ligia Pârvulescu, marele câștigător al concursului de debut literar „Primul roman”, este în curs de apariție la Editura Litera, în colecția „Biblioteca de Proză Contemporană”. Această carte poate fi achiziționată la precomandă cu 30% reducere și autograful autoarei și va ajunge la cititori începând cu 21 octombrie 2021.

Cunoscută mai ales ca poetă, Ligia Pârvulescu a debutat editorial la Casa de Editură Max Blecher, în 2014, cu volumul de versuri Fluvii de asfalt. Ligia Pârvulescu a absolvit cursurile Facultății de Drept a Universității București și pe ale Facultății de Comunicare și Relații Publice a Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative București, după care a făcut un master în muzeologie și patrimoniu cultural. A urmat cursuri de dans și de istoria artei, precum și cursuri de muzică la Școala de Artă București.

Citește și: Cele trei manuscrise CÂȘTIGĂTOARE în cadrul concursului de debut literar „Primul roman”

Romanul Translucid a fost selectat la concursul de manuscrise „Primul roman”, 2021, organizat de Editura Litera, situându-se pe primul loc. Activă și apreciată în lumea literară bucureșteană, publică în mod curent în revistele de profil.

Translucid este primul roman al autoarei, o compoziție de avangardă, cu un mesaj puternic și actual.

Ce spun criticii despre Translucid de Ligia Pârvulescu, marele câștigător al concursului de debut literar „Primul roman”

„Prozatoarea are mână sigură și instinct prompt, purtându-și cititorul prin meandrele unei narațiuni turate ca un motor cu care s-ar putea decola dincolo de stratosferă, și care încearcă să rezoneze cu subtilele frecvențe și modulații ale materiei universale. Translucid are toate atuurile pentru a fi un roman de succes.” (Claudiu Komartin)

„Un univers fascinant, laborios construit, cu atât mai teribil și mai înspăimântător cu cât este tot mai plauzibil, redat cu o voce narativă limpede, expresivă și deosebit de lucidă chiar și în cele mai cinice episoade. Un debut de neratat. (Cosmin Perţa)

Despre concursul de debut literar „Primul roman”

 Translucid a câștigat marele premiu, în valoare de 10.000 de lei, oferit de Idea::Bank România, la concursul de debut „Primul roman”, ce s-a desfășurat în această vară. În plus, romanul său urmează să fie publicat într-un tiraj de minimum 1.000 de exemplare. Romanul Ligiei Pârvulescu a fost în topul preferințelor juriului format din Doina Ruști (președinte juriu, scriitoare), Cristina Bogdan (conferențiar la Facultatea de Litere a Universității din București, critic literar), Radu Aldulescu (scriitor) și Mihai Ene (lector universitar la Facultatea de Litere a Universității din Craiova, scriitor, critic literar).

Citește și: Interviu cu Mihaela Savu, Director de Comunicare și Relații Publice în cadrul Idea::Bank România: „Îmi plac biografiile, ne învață că fiecare om vine cu flacăra, rolul și miracolul lui”

Pe cea de-a doua poziție s-a clasat manuscrisul Încotro ne îndreptăm, scris de Pavel Nedelcu, urmat de Femei de iasomie de Ionel Bușe. Manuscrisele celor doi vor fi publicate în 2022.

Citește și: LISTA SCURTĂ a manuscriselor finaliste în cadrul concursului „Primul roman”. Doina Ruști: „Este foarte greu de ales”

DESPRE BIBLIOTECA DE PROZĂ CONTEMPORANĂ

Cea mai recentă colecție de portofoliu a Editurii Litera, „Biblioteca de Proză Contemporană”, conține povești plasate în zilele noastre, diferite ca registru, fiecare reprezentând o noutate stilistică. Coordonată de scriitoarea Doina Ruști, această colecție își propune să acorde atenție debuturilor și prozei cu o perspectivă epică nouă, să întregească peisajul cărții românești cu viziuni narative inedite.  

În colecția „Biblioteca de proză contemporană” au apărut și:

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.