LiteraBlog Vineri, 14 mai 2021, la toate chioșcurile de presă: „Ceasurile” de Agatha Christie

Vineri, 14 mai 2021, la toate chioșcurile de presă: „Ceasurile” de Agatha Christie

Vineri, 14 mai 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Ceasurile, scrisă de Agatha Christie. Apărută la Editura Litera în colecția „Buzz Books”, cartea spune povestea Sheliei Webb, o dactilografă liber-profesionistă, sosește pe Wilbraham Crescent pentru a-și lua în primire noua slujbă.

Citește și: Alina Purcaru: „À la Agatha”

Ceea ce găsește însă este un cadavru bine îmbrăcat, înconjurat de cinci ceasuri, fiecare indicând o altă oră. Dar până la sosirea polițiștilor, patru dintre ceasuri au dispărut – și, din nefericire, stăpâna casei, doamna Pebmarsh, care este oarbă, nu a văzut nimic.

Mai mult, doamna Pebmarsh neagă că ar fi sunat la agenția care a trimis-o pe Sheila și a cerut-o în mod special pe ea – și totuși, cineva a făcut-o. Hercule Poirot, pensionar acum, are din fericire suficient timp să pună cap la cap indiciile din cel mai ciudat caz al carierei sale…

Citește și: Zece cărți de Agatha Christie care te vor ține cu sufletul la gură

DESPRE AGATHA CHRISTIE

Agatha Christieeste cunoscută în întreaga lume drept „Regina crimei”. A scris 80 de romane polițiste şi volume de povestiri, 19 piese de teatru (dintre care Cursa de şoareci este cea mai longevivă din istorie) şi şase romane publicate sub pseudonimul Mary Westmacott.

Celebrul Hercule Poirot – cel mai cunoscut detectiv de la Sherlock Holmes încoace – apare încă din primul roman al Agathei Christie, Misterioasa afacere de la Styles. Poirot şi Miss Marple, bine-cunoscutul personaj imaginat de scriitoare, au devenit faimoşi la nivel mondial şi au făcut subiectul multor filme realizate pentru marele şi micul ecran.

Agatha Christie a mai scris volume de nonficțiune, o autobiografie, dar şi povestiri amuzante despre numeroasele expediții în care a participat alături de soțul ei, arheologul sir Max Mallowan.

A murit în 1976.

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă la un preț special: 29.99 lei.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.