LiteraBlog Vineri, 15 octombrie 2021, la toate chioșcurile de presă: „Jocul” de John le Carré

Vineri, 15 octombrie 2021, la toate chioșcurile de presă: „Jocul” de John le Carré

Vineri, 15 octombrie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge romanul Jocul, scris de John le Carré.

Războiul Rece a fost purtat și câștigat, iar spionul britanic Tim Cranmer acceptă pensionarea timpurie și se retrage să ducă o nouă viață în Anglia rurală alături de tânăra și seducătoarea lui iubită, Emma. Când însă atât Emma, cât și Larry Pettifer, agentul dublu pe care l-a coordo­nat două decenii și vechiul lui rival, dispar pe neașteptate, Cranmer se trezește dintr-odată fugar: încearcă disperat să-și evite foștii colegi în timp ce-și caută protejatul strălucit și capricios într-o goană nebună prin Europa, cu o oprire la Moscova în plină criză, până în ținuturile Caucazului de Nord, care se guvernează după alte legi. În condițiile în care viața lui s-a făcut țăndări, tot ce-și dorește este să recupereze câteva cioburi ca să poată merge mai departe.

Citește și: Bestsellerul săptămânii pe Litera.ro: „Războiul spionilor” de John le Carré

Ce spun criticii despre Jocul

„Irezistibil… O intrigă sinuoasă ale cărei fire narative se împletesc tot mai strâns. Dialogurile sunt succinte și alerte, cu o amenințare omniprezentă în subtext. Și un erou care nu se consideră eroic, ci își înfruntă demonii lăuntrici la fel de aprig pe cât combate forțele aliniate împotriva lui.“ (TIME)

„Un ritm furibund… Te acaparează de la prima pagină și nu-ți mai dă drumul.“ (CHICAGO SUN-TIMES)

„Captivant.“ (THE CHRISTIAN SCIENCE MONITOR)

Citește un fragment în avanpremieră din „Războiul spionilor” de John le Carré

DESPRE JOHN LE CARRÉ

John le Carré  (pseudonimul lui David Cornwell) s-a născut în 1931 și a studiat la universitățile din Berna și Oxford. A predat la Eton și a lucrat o scurtă perioadă în cadrul Serviciului de Informații britanic, în timpul Războiului Rece. Timp de peste o jumătate de secol s-a dedicat în întregime scrisului. Le Carré a fost un fin observator al condiției umane și al geopoliticii contemporane deopotrivă, iar cărțile sale sunt captivante, incitante și ating atât adevărurile eterne, cât și problemele aflate la ordinea zilei.

Citește și: O carte pe zi: „Războiul spionilor” de John le Carre

De la romanul care l-a făcut celebru în 1963, Spionul care venea din frig (The Spy Who Came in from the Cold), până la cel mai recent bestseller, Pe serviciul adversarului (Agent Running in the Field), din 2019, operele lui Carré au ajuns nu doar să definească romanul de spionaj, ci au rezistat probei timpului și continuă să fie apreciate de critici și iubite de publicul din întreaga lume. John le Carré a scris 25 de romane și un volum de memorii, cărțile sale fiind publicate în peste 50 de țări, traduse în 40 de limbi și vândute în peste 60 de milioane de exemplare. În anul 2019 a fost distins cu prestigiosul Premiu Olof Palme. John le Carré a murit în 2020.

Citește un fragment în avanpremieră din romanul „Pe serviciul adversarului”, de John le Carré

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă la un preț special: 29,99 lei!

DE ACELAȘI AUTOR:

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.