LiteraBlog Vineri, 17 septembrie 2021, la toate chioșcurile de presă: „Viața asta îți aparține” de Tatiana de Rosnay

Vineri, 17 septembrie 2021, la toate chioșcurile de presă: „Viața asta îți aparține” de Tatiana de Rosnay

Vineri, 17 septembrie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Viața asta îți aparține de Tatiana de Rosnay.

El, optsprezece ani, băiat de familie bună, singur și visător. Ea, fără vârstă, fără adăpost, afectată de viață și de alcool. Totul îi desparte. Cu toate acestea, într-o zi, pe rue du Bac, la Paris, drumurile li se încrucișează. Contrar oricăror așteptări, între ei se leagă o prietenie extraordinară. Dintre cele care schimbă o viață. Dintre cele care făuresc pentru totdeauna o personalitate.

Să profite de șansă, să înfrunte misterul de familie care îl bântuie, acestea sunt lucrurile pe care Célestine i le va transmite lui Martin. Și multe altele…

„Am scris acest roman în 1990. Am pus manuscrisul într-o cutie, apoi l-am uitat. Până în ziua în care, cu ocazia unei mutări, ne-am regăsit. L-am recitit cu emoție și mi s-a părut că are o rezonanță specială astăzi. Iată-l, vi-l încredințez.“ (Tatiana de Rosnay)

Despre Tatiana de Rosnay

Tatiana de Rosnay, născută în 1961, în suburbiile Parisului, are origini engleze, franceze și ruse. Și-a petrecut copilăria la Paris și Boston, dar a studiat apoi în Marea Britanie. După terminarea facultății, s-a mutat la Paris, unde locuiește și astăzi. A lucrat o vreme ca jurnalistă pentru revista Vanity Fair, înainte de publicarea romanului de debut, L’Appartement temoin (1992), și a avut numeroase colaborări cu reviste precum Elle sau Psychologies.

A publicat mai multe romane în limba franceză, printre care Le Diner des ex (1996), Le coeur d’une autre (1998), Le Voisin (2000), La Memoire des murs (2003), Spirales (2004), Maka (2006). Succesul definitiv a venit odată cu apariția romanului Se numea Sarah (Sarah’s Key, 2007), prima carte scrisă de autoare în limba engleză. În 2010, romanul s-a bucurat de adaptarea cinematografică a lui Gilles Paquet Brenner, cu Kristin Scott Thomas în rolul principal.

A continuat să scrie în engleză și franceză, următoarele romane apărute fiind Vieți secrete (A Secret Kept, 2009), Rose (2011), A l’encre russe (The Other Story, 2014)și Anotimpul ploilor (The Rain Watcher, 2018).

De aceeași autoare:

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.