LiteraBlog Vineri, 29 aprilie 2022, la toate chioșcurile de presă: „Flori deasupra infernului“, de Ilaria Tuti

Vineri, 29 aprilie 2022, la toate chioșcurile de presă: „Flori deasupra infernului“, de Ilaria Tuti

Vineri, 29 aprilie 2022, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Flori deasupra infernului, scrisă de Ilaria Tuti.

Comisarul Teresa Battaglia a luptat timp de aproape patru decenii pentru a avansa în ierarhie și a câștiga respect într-o forță de poliție italiană preponderent masculină. Când este chemată să investigheze o crimă înfiorătoare în apropierea unui oraș de munte, îi este repartizat ca partener un tânăr inspector în care nu este sigură că poate avea încredere. Dar nu are de ales – în acest oraș îndepărtat, plin de secrete și povești ciudate, în care oamenii sunt dominați de instincte primare, ucigașul pare atras de un grup de copii din partea locului, care ar putea fi în mare pericol. 

Citește un fragment în avanpremieră din „Flori deasupra infernului“ de Ilaria Tuti

Pe măsură ce Teresa se apropie de adevăr, devine tot mai reală posibilitatea ca, nemaiputându-se baza pe capacitățile sale, care nu mai sunt ceea ce au fost cândva, să dea greș înainte ca urmărirea să se termine. 

CE SPUN CRITICII DESPRE FLORI DEASUPRA INFERNULUI

„Comisarul Teresa Battaglia, expertă în psihologie criminalistică, este trecută de șaizeci de ani, supraponderală, singură, diabetică, asaltată de problemele specifice îmbătrânirii și totuși fermecătoare. Rareori un astfel de personaj debutează în literatura polițistă cu un asemenea impact captivant.“  (The Times)

„Terifiant și convingător… Dar ceea ce conferă acestui roman o atractivitate specifică este personajul principal, polițista sexagenară ale cărei maniere dure ascund o inimă plină de căldură.“  (The Guardian)

DESPRE ILARIA TUTI

Ilaria Tuti s-a născut în 1976 la Gemona del Friuli, unde locuiește și în prezent, și a absolvit Facultatea de Economie și Comerț. După ce a lucrat ca ilustratoare, a publicat povestiri polițiste și fantasy în reviste și antologii, pentru care a primit mai multe premii. 

În 2018 și-a făcut debutul în ficțiunea polițistă cu thrillerul Flori deasupra infernului (Fiori sopra l’inferno), ce o are ca protagonistă pe comisarul Teresa Battaglia și căruia i-au urmat romanele Ninfa dormiente (2019), Luce della notte și Figlia della cenere, ambele apărute în 2021. În 2020 a publicat Fiore di roccia, roman istoric cu acțiunea plasată în timpul Primului Război Mondial, pentru care a fost distinsă cu Premiul Național pentru Literatură.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.