LiteraBlog Vineri, 9 iulie 2021, la toate chioșcurile de presă: „Fecioarele” de Alex Michaelides

Vineri, 9 iulie 2021, la toate chioșcurile de presă: „Fecioarele” de Alex Michaelides

Vineri, 9 iulie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Fecioarele, scrisă de Alex Michaelides, autorul bestsellerului Pacienta tăcută.

Edward Fosca e un ucigaș. În privința asta, Mariana n-are nici o îndoială. Dar Fosca e intangibil. Profesor de tragedie greacă la Cambridge, chipeș și charismatic, este adorat de colaboratori și de studenți deopotrivă – mai cu seamă de membrele unei societăți secrete cunoscute drept Fecioarele.

Mariana Andros este o psihoterapeută strălucită, dar aflată la limita echilibrului interior, care devine obsedată de grupul Fecioarelor atunci când o membră a acestuia, prietenă de-a lui Zoe, nepoata ei, este găsită moartă la Cambridge.

Citește și: INTERVIU VIDEO cu Alex Michaelides, autorul bestsellerului „Pacienta tăcută”

Ea însăși absolventă a acelei universități, Mariana bănuiește că dincolo de frumusețea idilică a clopotnițelor și turnurilor, dincolo de tradițiile străvechi se ascunde ceva sinistru. Și ajunge la convin­gerea că, în pofida alibiului său, Edward este vinovat de crimă. Dar de ce și-ar ucide profesorul una dintre studente? Și de ce revine el mereu la riturile asociate Persefonei, fecioara arhetipală, și la călătoria ei în lumea subterană?

Când e găsit un alt cadavru, obsesia psihoterapeutei de a dovedi vinovăția lui Fosca scapă de sub control, amenințând să-i distrugă credibilitatea și cele mai apropiate relații. Însă Mariana este hotărâtă să-l oprească pe ucigaș cu orice preț, chiar și acela al vieții sale.

Citește și: O carte pe zi: „Pacienta tăcută” de Alex Michaelides

Ce spun criticii despre Fecioarele

„Cel mai important roman despre mediul universitar de la Istoria secretă a Donnei Tartt… Milioanele de cititori care au apreciat Pacienta tăcută vor fi încântați să afle că Alex Michaelides ne surprinde iarăși cu o întorsătură de situație imposibil de anticipat.“  (Tony Parsons)

„Al doilea roman al lui Alex Michaelides, îndelung așteptat, a apărut în sfârșit… Premisa Fecioarelor este seducătoare, iar firul narativ, irezistibil.“  (The New York Times)

„Un thriller psihologic uluitor… Michaelides e de neoprit.“ (Publishers Weekly)

Citește și: Bestsellerul săptămânii la Editura Litera: „Pacienta tăcută”, un thriller psihologic captivant

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă la un preț special: 49.99 lei!

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.