LiteraBlog Zilele Aniversare Litera 2021. Descoperă cele mai comandate 10 cărți pe Litera.ro!

Zilele Aniversare Litera 2021. Descoperă cele mai comandate 10 cărți pe Litera.ro!

Pacienta tăcută de Alex Michaelides, Apă proaspătă pentru flori de Valérie Perrin, Pământul făgăduinței de Barack Obama sunt în topul celor mai comandate cărți pe Litera.ro, cu prilejul Zilelor Aniversare Litera 2021.

Descoperă top celor mai comandate 10 cărți din campania Zilele Aniversare Litera:

1. Pacienta tăcută, Alex Michaelides

Viața Aliciei Berenson este aparent perfectă. Pictoriță renumită, căsătorită cu un fotograf de modă, Alicia trăiește într-o casă superbă cu vedere spre parc, într-una dintre zonele cele mai râvnite din Londra. Într-o seară, când soțul ei Gabriel se întoarce acasă târziu de la o ședință foto, Alicia îl împușcă de cinci ori în față și apoi rămâne tăcută mai mulți ani.

Refuzul ei de a vorbi sau de a da orice fel de explicații transformă o tragedie domestică într-un eveniment teribil, un mister care stârnește imaginația publicului și o face pe Alicia celebră. Prețul tablourilor ei crește astronomic, iar ea, pacienta tăcută, este ascunsă la The Grove, un spital psihiatric de maximă securitate din nordul Londrei, ca să fie ferită de tabloide și de lumina reflectoarelor.

Citește și: INTERVIU VIDEO cu Alex Michaelides, autorul bestsellerului „Pacienta tăcută”

Theo Faber este un psihoterapeut care a așteptat multă vreme prilejul de a lucra cu Alicia. Hotărârea lui de a o face să vorbească și să dezvăluie motivul pentru care și-a împușcat soțul îl poartă pe un drum plin de primejdii – o căutare a adevărului care amenință să-l distrugă.

2. Din sânge și cenușă, Jennifer L. Armentrout

Apărută la Editura Litera în colecția New Moon, cartea spune povestea lui Poppy, o tânără care are menirea de a decide viitorul unui între regat.

Aleasă de la naștere să fie cea care să le ofere oamenilor calea spre o altă lume, Poppy nu a simțit nici o clipă că propria viață îi aparține. Viața Fecioarei este una solitară. Nu trebuie să fie niciodată atinsă sau privită. Nu trebuie să i se vorbească, iar plăcerile de orice felîi sunt total interzise. În vreme ce așteaptă ziua Ascensiunii, ea ar prefera să își petreacă timpul alături de gardienii castelului în care trăiește, luptând împotriva forțelor răului care i-au ucis părinții, decât să se comporte astfel încât să fie considerată vrednică de către zei. Însă alegerea nu i-a aparținut niciodată ei cu adevărat.

Citește și: Dosar de autor: Jennifer Armentrout, cea mai prolifică autoare-hibrid din lume

Viitorul întregului regat depinde de Poppy, deși ea nu e convinsă că este ceea ce își dorește. Căci Fecioara are și ea inimă. Și suflet. Și dorințe. Iar când Hawke, gardianul cu ochi aurii însărcinat să-i poarte de grijă până la Ascensiune, apare în viața ei, menirea și datoria se întrepătrund cu dorința și cu nevoia. El îi stârnește furia, o face să pună la îndoială toate lucrurile în care crede și o ademenește spre păcate interzise.

Uitați de zei și temuți de muritori, susținătorii unui regat decăzut se revoltă, hotărâți să ia înapoi cu forța ceea ce consideră al lor. Și, pe măsură ce umbra celor blestemați se apropie tot mai mult, granița dintre ce e corect și ce e interzis devine tot mai neclară. Poppy nu riscă doar să-și piardă inima și să fie considerată nevrednică de către zei, ci își pune în pericol chiar viața când toate ițele îmbibate de sânge ce țin lumea ei laolaltă încep să se destrame.

3. Apă proaspătă pentru flori, Valérie Perrin

 Apă proaspătă pentru flori de Valérie Perrin spune povestea lui Violette Toussaint, administratoarea unui cimitir dintr-un orășel din Burgundia.

Diferiții participanți la înmormântări, vizitatorii fideli sau colegii – groparii, îngrijitorii și un preot – îi frecventează biroul ca să se încălzească, iar acolo râsul, camaraderia și, uneori, lacrimile oaspeților fac casă bună cu cafeaua pe care le-o oferă gazda. Aceasta din urmă își trăiește viața în ritmul confidențelor vizitatorilor ei, după caz, amuzante sau mișcătoare.

Citește și: Bestsellerul săptămânii pe Litera.ro: „Apă proaspătă pentru flori” de Valérie Perrin

Programul lui Violette, mereu același, e dat peste cap într-o bună zi de sosirea lui Julien Seul – un comisar de poliţie din Marsilia –, care ține cu tot dinadinsul să împrăștie cenușa mamei sale, răposată de curând, peste mormântul unui necunoscut. În scurt timp devine limpede că gestul inexplicabil al lui Julien e strâns legat de trecutul complicat al lui Violette.

Citește și: INTERVIU VIDEO cu Valérie Perrin, autoarea bestsellerului „Apă proaspătă pentru flori”

Cu Apă proaspătă pentru flori, Valérie Perrin le oferă cititorilor o poveste mișcătoare, spusă pe un ton intim, despre o femeie care, în ciuda tuturor piedicilor, crede neabătut în fericire.

4. Bridgerton. Eu și ducele, Julia Quinn

Fără îndoială, Simon Basset este pe cale să o ceară în căsătorie pe sora celui mai bun prieten – frumoasa Daphne Bridgerton, care nu mai are mult până să fie considerată fată bătrână. Dar cei doi știu cum stă treaba de fapt: au făcut un pact ca să le păcălească pe mamele din înalta societate, care se dau peste cap să-l însoare pe Simon cu vreuna dintre fiicele lor. În ceea ce o privește pe Daphne, ea își propune să atragă un pretendent bogat, dacă pare că este curtată de un duce.

Citește și: Zece lucruri care ne plac la seria „Bridgerton”

Vals după vals pe la balurile din sezonul londonez, Daphne și Simon încep să uite că se prefac a fi logodiți. Poate că de vină este zâmbetul lui ștrengăresc sau privirea lui arzătoare când se uită la ea, Daphne nu știe exact, dar simte că se îndrăgostește cu adevărat de frumosul și elegantul duce. Iar acum trebuie să facă tot posibilul să-l convingă și pe el că planul lor merită schimbat pe ici pe colo, pentru că nimic nu este mai prețios decât dragostea împărtășită.

5. Prințesă sub acoperire, Connie Glynn

Când Leviathan îi silește să călătorească tocmai în Japonia, la școala de vară Takeshin, sora mai mică, dar la fel de misterioasă, a lui Rosewood Hall, Lottie și prietenii ei descoperă o organizație secretă numită Banshee, care luptă și ea împotriva Leviathanului. Multe secrete îngropate vor ieși la iveală, iar viețile lui Lottie, Ellie și Jamie se vor schimba pentru totdeauna…

O poveste fermecătoare despre prietenie, devotament și curajul de a fi tu însuți într-o lume în care prințesele nu sunt ce par a fi, iar magia basmului se regăsește acolo unde te aștepți mai puțin.

6. Cele șapte surori. Sora lună. Povestea lui Tiggy, Lucinda Riley

Apărută la Editura Litera în colecția Blue Moon, în această carte, a cincea din seria Cele șapte surori, o regăsim pe Tiggy D’Aplièse, care, mânată de instinct, se mută în Scoția, într-o zonă izolată și sălbatică.

Acolo își găsește slujba perfectă, de îngrijitoare pentru animalele de pe întinsa moșie Kinnaird, care îi aparține lui Charlie Kinnaird, un personaj furtunos și enigmatic.

Felul în care își vede viitorul se schimbă, însă, brusc, atunci când Chilly, un țigan bătrân care locuiește la moșie de ani buni, îi spune lui Tiggy că ea are un al șaselea simț, pe care îl moștenește de la străbunii ei, iar o veche proorocire îl arată pe el ca fiind cel care o va duce acasă în Spania, la Granada.

Citește și: Dosar de autor: Lucinda Riley, autoarea celebrei serii „Cele șapte surori”, apărută la Editura Litera

La umbra minunatului palat Alhambra, Tiggy își descoperă legătura cu faimoasa comunitate a gitanilor din Sacromonte, care au fost siliți să-și părăsească locuințele în timpul războiului civil și La Candela, cea mai grozavă dansatoare de flamenco a vremurilor ei.

Din munții Scoției până în Spania, din America de Sud până la New York, Tiggy urmărește firul trecutului ei exotic, dar complex. Iar sub atenta îndrumare a unei vrăjitoare gitane își descoperă talentul de vindecătoare.

Soarta însă nu și-a spus ultimul cuvânt, iar Tiggy trebuie să decidă dacă rămâne cu familia pe care abia a regăsit-o sau se întoarce la Kinnaird și la Charlie.

7. Cafeneaua de la capătul lumii, John P. Strelecky

Rătăcit în drumul său și grăbit, John ajunge la o cafenea micuță și atât de izolată încât pare să se afle la capătul lumii. Cu toate că inițial își propune doar să facă rost de benzină, să mănânce ceva și să ceară indicații, John găsește aici și un altfel de sprijin, mult mai semnificativ. Pe lângă specialitățile zilei, meniul localului cuprinde și trei întrebări la care toți clienții sunt încurajați să răspundă:

  • De ce ești aici?
  • Îți este teamă de moarte?
  • Ești un om împlinit?


8. Pământul făgăduinței, Barack Obama

În primul volum așteptat cu multă emoție din me­moriile sale prezidențiale, Barack Obama ne spune povestea odiseei sale improbabile, de la un tânăr aflat în căutarea propriei identități la liderul lumii libere, descriind prin amănunte deosebit de intime atât educația sa politică, cât și momentele cruciale din primul mandat al președinției sale istorice – o perioadă de frământări și de transformări dramatice.

Citește și: GALERIE FOTO. Imagini in exclusivitate din cartea de memorii a anului, „Pământul făgăduinței” de Barack Obama

Obama își poartă cititorii într-o călătorie fascinantă, pornind de la cele mai timpurii ambiții politice ale sale, la victoria în prima rundă din alegeri în Iowa, care a reprezentat un punct de cotitură în cariera sa și care a demonstrat forța activismului la firul ierbii, până la noaptea istorică din 4 noiembrie 2008, când a fost ales al 44-lea președinte al Statelor Unite ale Americii, devenind primul afro-american care a ocupat cea mai înaltă funcție în stat.

Reflectând la perioada în care a fost președinte, Barack Obama ne prezintă o analiză unică și minuțioasă a influenței uluitoare și a limitelor puterilor prezi­dențiale, dând dovadă de o înțelegere remarcabilă a dinamicii politicii partizane din SUA și a diplomației internaționale. Obama aduce cititorii în interiorul Biroului Oval și în Sala situațiilor speciale și îi poartă prin Moscova, Cairo, Beijing și prin alte astfel de locuri îndepărtate. Suntem martorii intimi ai gândurilor sale în timp ce-și formează cabinetul, se luptă cu o criză economică globală, îl evaluează pe Vladimir Putin, urnește munții din loc ca să se asigure că reforma ser­viciilor medicale va fi înfăptuită, își înfruntă generalii cu privire la strategia Statelor Unite în Afghanistan, abordează reforma de pe Wall Street, gestionează situația iscată de incidentul devastator de la Deepwater Horizon și autorizează Operațiunea Neptune’s Spear, care duce la moartea lui Osama bin Laden.

Citește și: O carte pe zi: Descoperă „Pământul făgăduinței”, cartea de memorii a anului

Pământul făgăduinței este o relatare deosebit de intimă și de introspectivă – povestea unui om care a pus pariu cu istoria, credința unui organizator al comunității, testată pe scena mondială.

Obama vorbește cu franchețe despre cum a împăcat candidatura la fotoliul prezidențial ca afro-american, în care își pusese speranțele o generație îmbărbătată de mesaje de „speranță și schimbare“, cu provocările de ordin moral pe care le presupun deciziile de mare miză ce trebuie luate. Relatează în mod deschis despre forțele care i s-au opus atât în țară, cât și în străinătate, despre impactul pe care traiul la Casa Albă l-a avut asupra soției și a fiicelor sale, și nu-i este teamă să-și dezvăluie îndoielile de sine și dezamăgirile. Cu toate acestea, păstrează credința nestrămutată în ideea că e întotdeauna loc pentru progres în mărețul experiment american.

Acest volum minunat scris și plin de forță surprinde convingerea lui Barack Obama că democrația nu este un dar venit din ceruri, ci o realitate bazată pe empatie și înțelegere, pe care o construim împreună, zi de zi.

9. Orașul semilunii. Casa Pământului și a Sângelui, Sarah J. Maas

Apărută la Editura Litera, cartea Orașul Semilunii. Casa Pământului și a Sângelueste o poveste cu pagini întregi de acțiune plină de suspans, cu personaje de neuitat și o poveste incitantă de iubire.

Bryce Quinlan avea o viață perfectă – muncea din greu în fiecare zi și petrecea de zor în fiecare noapte –, până când un demon i-a ucis cei mai buni prieteni și a lăsat-o sfâșiată de durere, rănită și singură. Când acuzatul ajunge în spatele gratiilor, dar crimele continuă, Bryce se trezește în mijlocul cercetărilor și își jură că va face tot ce poate pentru a-și răzbuna prietenii.

Hunt Athalar este un celebru înger căzut, sclav la Arhanghelii pe care a încercat mai demult să-i răstoarne de la putere. Și-a folosit abilitățile feroce și puterea incredibilă cu un singur scop: să-i asasineze pe dușmanii stăpânului său, fără să pună întrebări. Dar, fiindcă un demon a dat peste cap tot orașul, i se oferă o șansă incredibilă: va fi liber dacă o va ajuta pe Bryce să-l găsească pe criminal.

Bryce și Hunt ajung în subsolurile cele mai insalubre ale Orașului Semilunii, unde descoperă o putere întunecată care le amenință tot ce au mai drag pe lume. În același timp, sunt cuprinși de o pasiune înflăcărată, care ar putea să-i elibereze pe amândoi dacă s-ar lăsa în voia ei.

10. Micul prinț, Antoine de Saint-Exupery

A fost odată… o carte. Dar nu una oarecare. A fost odată… una dintre cele mai citite cărți din lume: o poveste care a făcut milioane de copii și de oameni mari din întreaga lume să viseze, să zâmbească, să plângă. Este povestea unui adult care-și întâlnește copilul din sine sub înfățișarea micului prinț.
Plecat de pe asteroidul său ca să descopere lumea, un băiețel vizitează mai multe planete, unde, într-o serie de întâlniri extraordinare, i se revelează tot felul de ciudățenii ale adulților, culminând cu aventurile pe planeta Pământ.

Votată cea mai bună carte a secolului al XX-lea în Franța, Micul prinț este cea mai tradusă carte din lume după textele religioase și una dintre cele mai bine vândute cărți publicate vreodată. Are 300 de traduceri oficiale (inclusiv în Braille), două milioane de cărți vândute anual în toată lumea și 400 de milioane de cititori.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.