lipsă stoc

- 30%

Drumul spre casa

Nota ta:
60 % of 100
RRP: 34,90 lei Preț special 24,43 lei
lipsă stoc

Versiuni disponibile

Carte tipărită
RRP: 34,90 lei Preț special 24,43 lei

Ghana, secolul al optsprezecelea. Două surori vitrege se nasc în sate diferite, fără ca vreuna să ştie de existenţa celeilalte. Una din ele se va căsători cu un englez şi va duce o viaţă confortabilă la Castelul Cape Coast. Cealaltă va fi capturată într-un raid care are loc în satul ei, închisă în acelaşi castel şi vândută ca sclavă.

Drumul spre casă urmăreşte vieţile paralele ale acestor surori şi ale descendenţilor fiecăreia, de-a lungul a opt generaţii: de la Coasta de Aur la plantaţiile din Mississippi, de la Războiul Civil american până la epoca jazzului în Harlem.

Extraordinarul roman scris de Yaa Gyasi pune în lumină moştenirea împovărată de suferinţe a sclaviei atât pentru cei care i-au căzut pradă, cât şi pentru cei rămaşi în urmă, şi arată modul cum memoria ei este gravată în sufletul naţiunii americane.

 

Mulţumită talentului înnăscut de povestitor al autoarei, cartea îi oferă cititorului o înţelegere viscerală atât a realităţilor sălbatice ale sclaviei, cât şi a traumelor provocate de aceasta, de-a lungul secolelor. The New York Times

 

Drumul spre casă ţese o naraţiune palpitantă. Gyasi dă glas nu doar unei singure voci sau unui moment izolat, ci unui cor răsunător de opt generaţii. Los Angeles Review of Books

Despre Yaa Gyasi

Yaa Gyasi

description for Yaa Gyasi

Din aceeași categorie

Detalii produs

Data apariției : 25 nov. 2020
Colectie : Carte Pentru Toti
Autor(i) : Yaa Gyasi
Traducator(i) : Irina‑Marina Borțoi
Tip Coperta : Broșată
Format : 110x165
Numar pagini : 448
ISBN : 978-606-33-6700-7