LiteraBlog Marți, 16 august 2022, la toate chioșcurile de presă: „Ultima rochie de la Paris“, de Jade Beer

Marți, 16 august 2022, la toate chioșcurile de presă: „Ultima rochie de la Paris“, de Jade Beer

Marți, 16 august 2022, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Ultima rochie de la Paris, de Jade Beer.

Iubiri și intrigi în Orașul Luminilor

Londra, 2017.Pentru Lucille, persoana cea mai importantă din lume este bunica ei. Așa că, atunci când iubita ei bunică, Sylvie, îi cere ajutorul pentru o problemă măruntă, Lucille este fericită să o ajute. Se trezește într-un tren spre Paris, însărcinată să recupereze o rochie Dior neprețuită. Dar nu totul este așa cum pare, iar ceea ce găsește Lucille într-un mic apartament parizian o va face să cutreiere orașul în căutarea răspunsurilor la o întrebare care i-ar putea schimba întreaga viață.

Paris, 1952. Franța postbelică este plină de farmec și privilegii, iar Alice Ainsley se află în mijlocul acestei vieți tumultuoase. În calitate de soție a ambasadorului britanic în Franța, treaba lui Alice este să vadă și să fie văzută − chiar dacă nu asta și-a dorit. Soțul ei o copleșește cu bijuterii, banchete și rochii Dior, dar afecțiunea lui a devenit îngrijorător de evazivă. Pe măsură ce presiunea asupra căsniciei sale crește, singura alinare a lui Alice este prietenia cu camerista ei de încredere, Marianne. Dar când în salonul ei apare un personaj nou, Alice se trezește că tânjește să-și urmeze inima… indiferent de consecințe.

Citește și:

Săptămâna 08-14 august 2022, nu ratați noutățile Litera disponibile la toate chioșcurile de presă

Săptămâna 15-21 august 2022, nu ratați noutățile Litera disponibile la toate chioșcurile de presă

Ce spun criticii despre Ultima rochie de la Paris

În «Ultima rochie de la Paris», proza superbă a lui Jade Beer aduce la viață moda Casei Dior, în timp ce țese cu abilitate un roman care este, pe de-o parte, un omagiu adus modei, pe de alta, o poveste romantică și o celebrare a relației dintre mamă și fiică. Cititorii îl vor devora!“ (Renée Rosen)

Despre Jade Beer

Editoare, jurnalistă și romancieră premiată, Jade Beer lucrează în presa britanică, la reviste glossy pentru femei, săptămânale și canale digitale, de peste douăzeci de ani.

A fost redactor-șef al Condé Nast Brides și spune că una dintre principalele bucurii ale activității ei a fost aceea de a se putea apropia de cititorii dedicați și loiali, cupluri din toată țara care au avut încredere în revistă pentru a-i ghida în una dintre cele mai importante etape ale vieții lor. Și-a găsit astfel inspirația de a-și îndeplini visul: să-și vadă romanele publicate. În iunie 2018 a avut loc lansarea romanului ei de debut, The Almost Wife, cu o continuare, What I Didn’t Say, publicată în octombrie, în același an. În prezent, scrie pentru alte titluri importante, printre care The Sunday Times Style, The Telegraph, Tatler Weddings Guide, Glamour, revista Stella și Harper’s Bazaar.

Își împarte timpul între Londra și Cotswolds, unde locuiește împreună cu soțul ei și cele două fiice.

Te-ar mai putea interesa și:

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.