LiteraBlog Săptămâna 15-21 martie 2021. Nu ratați noutățile Litera la toate chioșcurile de presă din țară!

Săptămâna 15-21 martie 2021. Nu ratați noutățile Litera la toate chioșcurile de presă din țară!

În perioada 15 – 21 martie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajung volumele Cățelușul care nu putea să doarmă de Holly Webb, Misterul fetei de zăpadă de Tracy Rees, Vindecarea emoțională de Osho, Minciuni nevinovate de H. Hunting, Jocuri de oglinzi de Agatha Christie.

Cartea este disponibilă la chioșcurile de presă la un preț special: 19,90 lei

Luni, 15 martie 2021, la toate chioșcurile de presă apare Cățelușul care nu putea să doarmă de Holly Webb

Lara găsește pe o alee un cățeluș fără stăpân și îl aduce acasă dornică să-l ajute. Jet pare încântat de noua lui locuință. Există o singură problemă. Odată ce se lasă noaptea, lumea devine un loc înfricoșător pentru Jet, și urletele lui țin trează toată familia. Ce poate să facă Lara pentru a-l convinge pe cățeluș să doarmă?

Citește și: Dosar de autor: Holly Webb, preaiubita autoare de cărți pentru copii

Marți, 16 martie 2021, la toate chioșcurile de presă apare Misterul fetei de zăpadă de Tracy Rees

Cartea este disponibilă la chioșcurile de presă la un preț special: 29,99 lei

Lăsată să piară într-un troian când era abia născută, Amy n-a avut niciodată parte de dragostea unei mame. Primește adăpost la Hatville Court, reședința familiei Vennaway, dar și stăpânii și servitorii o disprețuiesc. Singura persoană care îi ia apărarea este tânăra moștenitoare, Aurelia, care devine lumina vieții lui Amy și centrul existenței acesteia.

Dar Aurelia moare de tânără, iar lumea lui Amy se prăbușește. Moștenitoarea îi lasă însă un ultim dar: un teanc de scrisori și un cifru. Astfel începe o vânătoare de comori pe care numai Amy o poate câștiga și la capătul căreia o așteaptă un secret care îi va schimba viața… dacă reușește să dezlege enigma.

Ce spun criticii despre Misterul fetei de zăpadă

„Acest personaj fermecător m-a cucerit, iar aventurile ei interesante m-au făcut să dau pagină după pagină. O adevărată încântare!” (Kathleen Grissom)

„O poveste captivantă despre puterea prieteniei. Are și elemente de romance și de mister, e dramatică și încărcată de istorie, o carte pe care o veți îndrăgi.” (Library Journal)

Miercuri, 17 martie 2021, la toate chioșcurile de presă apare Vindecarea emoțională de Osho

Cartea este disponibilă la chioșcurile de presă la un preț special: 29,99 lei

Cum împăcăm nevoia noastră de a ne exprima emoţiile cu dorinţa de a-i proteja pe alţii? Mult prea des ne găsim prinşi în dilema exprimare versus reprimare. Ne temem că dacă ne exprimăm adevărate­le sentimente îi vom răni şi îndepărta pe cei apropiaţi nouă. Dar, reprimându-ne emoţiile – chiar şi sub imaginea binevoitoare a „autocontrolului“ –, riscăm doar să ne rănim pe noi înşine.

Osho, unul dintre cei mai provocatori învăţători spirituali ai tim­pului nostru, ne oferă în acest caz o abordare practică şi exhaustivă pentru rezolvarea eficientă a acestui conflict. Încorporând materiale noi, nepublicate până acum, Vindecarea emoţională ne conduce spre înţelegerea rădăcinilor emoţiilor noastre, pentru a reacţiona în faţa situaţiilor într-un mod care ne poate învăţa mai multe despre noi înşine şi despre alţii şi pentru a răspunde la suişurile şi coborâşurile inevitabile ale vieţii cu o mai mare încredere şi cu mai mult echilibru.

Privirea unică a lui Osho asupra minţii şi a inimii umane merge dincolo de hotarele psihologiei convenţionale. Ne învaţă să ne trăim emoţiile pe deplin şi să ne confruntăm cu ele în mod creator pentru a ajunge la o viaţă mai bogată, mai împlinită.

Joi, 18 martie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară apare Minciuni nevinovate de H. Hunting

Cartea este disponibilă la chioșcurile de presă la un preț special: 29,99 lei

Nu te vreau.

Nu însemni nimic pentru mine.

Nu te-am iubit niciodată.

Am transformat cuvintele în săbii. Și am secerat-o. Am împlântat lama în ea și m-am uitat cum se prăbușea. I-am zis că niciodată nu o voi face să sufere și tot am rănit-o. Peste ani, mă confrunt cu toate minciunile nevinovate, cu neadevărurile, cu falsele realități, cu răul pe care l-am făcut, când nu voiam decât să-mi hrănesc obsesia. Lavender Waters este prințesa din turn. Până și numele ei este esența basmelor. Înainte, eu eram cel care o salva. De fiecare dată. Dar nu mai vreau s-o salvez. Vreau doar să pretind că acele minciuni reprezintă adevărul.

Ce spun criticii despre Minciuni nevinovate

„H. Hunting ne prezintă probabil cea mai frumos scrisă și cea mai plină de emoții carte pentru tineri adulți a anului. Povestea lui Kodiak și a lui Lavender o să vă frângă inimile. Sunt suflete pereche și au capacitatea să se distrugă, dar și să se înalțe unul pe altul, iar povestea lor care trece de la prietenie la ură și apoi la iubire este de neratat.” (LJ Shen)

Vineri, 19 martie 2021, la toate chioșcurile de presă apare cartea Jocuri de oglinzi de Agatha Christie

Cartea este disponibilă la chioșcurile de presă la un preț special: 29,99 lei

Jane Marple e copleșită de un sentiment de rău augur când merge să o viziteze pe vechea ei prietenă, Carrie Louise, la conacul victorian unde aceasta locuiește împreună cu familia. Clădirea slujește și drept centru de reabilitare pentru tineri delincvenți.

Temerile lui Miss Marple sunt confirmate când Lewis Serrocold, soțul lui Louise și administratorul centrului, este agresat de unul dintre „protejații“ săi, iar un vizitator inopinat este împușcat mortal într-o altă aripă a casei. Nimic nu poate scăpa însă minții iscoditoare a lui Miss Marple, care întrevede un joc al iluziilor în spatele celor două atacuri concomitente.

Citește și: Zece cărți de Agatha Christie care te vor ține cu sufletul la gură

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.