- 65%

Despre timp si apa

Nota ta:
75 % of 100
RRP: 49,90 lei Preț special 17,47 lei
în stoc

Estimare livrare: 29.04.2024

Versiuni disponibile

Carte tipărită
RRP: 49,90 lei Preț special 17,47 lei
Ebook
Citește pe
0,00 lei
Audiobooks | E-books | Rezumate
Audiobook
Ascultă pe
0,00 lei
Primele 7 zile, apoi 48 RON / luna (abonament Voxa nelimitat)

Dacă previziunile oamenilor de ştiinţă cu privire la viitorul oceanelor, al atmosferei, al sistemelor climatice, al gheţarilor şi al ecosistemelor din zona litorală se vor dovedi corecte, atunci va trebui să ne întrebăm ce cuvinte ar putea cuprinde aceste probleme de o asemenea amploare? Prin prisma cărei ideologii ar putea fi abordate? Cum să ne stăvilim aceste dorinţe, consumerismul şi materialismul care ameninţă să copleşească biosistemele fundamentale ale planetei?

Secolul XXI va fi martorul unor schimbări fundamentale în natura apei de pe planeta noastră. Gheţarii se vor topi. Nivelul oceanului planetar va creşte. Temperatura la nivel global va creşte, ceea ce va aduce secete şi inundaţii. Aciditatea oceanelor va atinge un nivel fără precedent în cincizeci de milioane de ani. Toate acestea în timpul vieţii unei persoane care se naşte acum şi va ajunge la nouăzeci de ani.

Schimbări care se petreceau într-o sută de mii de ani se desfăşoară acum într-un secol. O asemenea viteză ţine de domeniul mitologiei; influenţează toată viaţa de pe Pământ, rădăcinile a tot ce gândim, alegem, producem şi credem. Are un impact asupra tuturor celor pe care îi cunoaştem şi îi iubim.

 

„Sper că toată lumea va citi acestă carte. (...) Incredibil de bine concepută. (...) Scriitura lui Magnason este limpede ca cristalul. Sverrir Norland, Televiziunea Naționala Islandeză

În această carte Magnason combină istoria personală și mitologia colectivă, reflecția eseistică și explorarea memorialistică, geografia și mediul înconjurător, reușind performanța de a aduce aproape de fiecare dintre noi realitatea eluzivă a schimbărilor climatice, deopotrivă dureroase și periculoase. Paolo Giordano, Corrire della Sera

Magnason adună cu spirit poetic emoții profunde stârnite de planeta noastră. Am fost adânc impresionat și inspirat de această carte. Darren Aronofsky

 

ANDRI SNÆR MAGNASON (n. 1973) este unul dintre cei mai cunoscuți scriitori islandezi contemporani. A câștigat Premiul pentru Literatură Islandeză atât pentru ficțiune și ficțiune pentru copii, cât și pentru non-ficțiune. În plus, scrie poezie, piese de teatru, nuvele și eseuri. În 2009 a regizat în colaborare documentarul Dreamland bazat pe cartea sa Dreamland: A Self-Help Manual for a Frightened Nation. În 2010 i s-a decernat Premiul Kairos al Fundației Alfred Toepfel pentru personalități remarcabile în cultura europeană și pentru înțelegere interculturală. A candidat la alegerile prezidențiale din Islanda în 2006, fiind pe locul trei din nouă participanți. Trăiește la Rejkiavik împreună cu soția.

 

Citește AICI un fragment din carte!

Interviu video cu autorul Andri Snær Magnason: „Voiam ca într-o zi să spun poveşti despre bunicii mei şi despre gheţari”

Bestsellerul săptămânii pe Litera.ro: „Despre timp și apă” de Andri Snær Magnason

VIDEO. Volumul „Despre timp și apă”, dezbătut la Clubul de carte Litera: „Întreaga carte se învârte în jurul apocalipsei”

O carte pe zi: „Despre timp și apă” de Andri Snær Magnason

Despre Andri Snær Magnason

Andri Snær Magnason

Andri Snær Magnason

ANDRI SNÆR MAGNASON (n. 1973) este unul dintre cei mai cunoscuți scriitori islandezi contemporani. A câștigat Premiul pentru Literatură Islandeză atât pentru ficțiune și ficțiune pentru copii, cât și pentru non-ficțiune. În plus, scrie poezie, piese de teatru, nuvele și eseuri. În 2009 a regizat în colaborare documentarul Dreamland bazat pe cartea sa Dreamland: A Self-Help Manu al for a Frightened Nation. În 2010 i s-a decernat Premiul Kairos al Fundației Alfred Toepfel pentru personalități remarcabile în cultura europeană și pentru înțelegere interculturală. A candidat la alegerile prezidențiale din Islanda în 2006, fiind pe locul trei din nouă participanți.

Trăiește la Reykjavík împreună cu soția și cei patru copii.

Din aceeași categorie

Detalii produs

Data apariției : 18 mai 2021
Colectie : Iq230
Traducator(i) : Irina Dubsky
Tip Coperta : Broșată, cu clapete
Format : 137x200
Numar pagini : 320
ISBN : 978-606-33-7295-7