-50%

Manuscrisul fanariot

Autor: Doina Ruști
Scrie o recenzie
Scrie o recenzie
Acorda o nota pentru
Manuscrisul fanariot


Nota ta:
100% of 100
Preț standard 49,90 lei Preț special 24,95 lei

Versiuni disponibile

Dragoste, sclavie, fanarioți – plus un manuscris insolit. Leun, un vlaș în vârstă de șaptesprezece ani, aude un cântec despre București, ca loc al tuturor fericirilor, și străbate Imperiul Otoman ca să ajungă acolo. Este croitor, iar această pasiune îl face să se simtă liber. Dar sensurile mult visatei libertăți...

Dragoste, sclavie, fanarioți – plus un manuscris insolit.

Leun, un vlaș în vârstă de șaptesprezece ani, aude un cântec despre București, ca loc al tuturor fericirilor, și străbate Imperiul Otoman ca să ajungă acolo. Este croitor, iar această pasiune îl face să se simtă liber. Dar sensurile mult visatei libertăți se schimbă după ce o întâlnește pe Maiorca. Este anul 1796, iar toată întâmplarea încape într-un document, devenit eroul principal al poveștii.

Prefață: Emanuela Ilie

O carte fastuoasă, de o senzualitate molipsitoare, un poem închinat Bucureștiului. Eugen Negrici

Un insolit love story, într-un Bucureşti fanariot, zugrăvit cu o ştiinţă destul de rar întâlnită azi, a portretizării, până la tabloul amplu în care simţi cum foşnesc, parcă, detaliile mătăsoase ale picturii bizantine. Ioan Groşan, Observator cultural

Citeste mai mult Citeste mai putin
Data apariției:
attribute_icon
Apr 2022
Numar pagini:
attribute_icon
448
Tip Coperta:
attribute_icon
Broșată
Categorie:
attribute_icon
ISBN:
attribute_icon
978-606-33-8332-8

Produsul a fost adaugat in cos cu succes

Mergi la cosul de cumparaturi

Continua cumparaturile

Despre Doina Ruști

Doina Ruști

Doina Ruști a scris trilogia fanariotă, compusă din romanele Homeric (2019), Mâța Vinerii (2017) și Manuscrisul fanariot (2015), după ce și-a căpătat consacrarea prin alte două romane de succes, cu miză socială: Fantoma din moară (2008) și Lizoanca la 11 ani (2009). A mai publicat Zogru (2006), Cămașa în carouri (2010), Logodnica (2017), Omulețul roșu (2010) ș.a, precum și proză scurtă.

Traduse în numeroase limbi de circulație, scrierile ei s-au bucurat de recenzii laudative în multe publicații internaționale. A primit, între altele, Premiul pentru Proză al Uniunii Scriitorilor din România (pentru Fantoma din moară) și Premiul Ion Creangă al Academiei Române (pentru Lizoanca). Este specialistă în simbologie, profesoară la Universitatea din București și scenaristă, membră a Uniunii Scriitorilor, a PEN România și a Asociației Creatorilor de Ficțiune.

Detalii produs

Data apariției  :  1 apr. 2022
Autor(i)  :  Doina Ruști
Numar pagini  :  448
Tip Coperta  :  Broșată
Format  :  110x165
ISBN  :  978-606-33-8332-8