Stapanii nordului

Nota ta:
100 % of 100
39,90 lei
în stoc

Estimare livrare: 06.10.2023

Versiuni disponibile

Volumul 3 din seria Ultimul regat

Este anul 878. Uhtred, fiul unui nobil din Northumbria, i-a ajutat pe saxonii din Wessex s─â-i ├«nving─â pe danezii invadatori. Eliberat de loialitatea fa┼ú─â de regele victorios ┼či nerecunosc─âtor Alfred, se ├«ndreapt─â spre cas─â pentru a-┼či salva sora vitreg─â, ┼úinut─â prizonier─â de Kjartan cel Crud. Speran┼úa lui Uhtred st─â ├«n sabia sa, alia┼úi fiindu-i Hild, o c─âlug─âri┼ú─â fugar─â, ┼či Guthred, un rege c─âzut prizonier. Rebeliunea, haosul ┼či tr─âdarea ├«i a┼čteapt─â ├«n nord, for┼ú├óndu-l pe Uhtred s─â se ├«ntoarc─â la cel al─âturi de care a luptat ├«nainte: Alfred cel Mare.

St─âp├ónii nordului este al treilea roman din seria de succes Ultimul regat scris─â de Bernard Cornwell, o cronic─â a istoriei Angliei de la ├«nceputurile sale, ÔÇ×la fel de captivant─â ca Urzeala tronurilor, dar inspirat─â din evenimente realeÔÇť (The Observer), serie care a stat la baza unui extraordinar serial de televiziune realizat de BBC.

Bernard Cornwell scrie un roman istoric ╚Öi de aventuri excep╚Ťional, un roman despre curaj, tr─âdare, datorie ╚Öi lupt─â, a╚Öa cum se v─âd prin ochii unui r─âzboinic a c─ârui loialitate este ├«mp─âr╚Ťit─â ├«ntre dou─â lumi.

 

Cornwell trece cu u╚Öurin╚Ť─â de la o b─ât─âlie spectaculoas─â la alta, ├«mpletind politica ╚Öi moravurile sociale ale vremii ╚Öi plas├óndu-╚Öi cu m─âiestrie ac╚Ťiunea ├«n contextul istoric. Booklist

Despre Bernard Cornwell

Bernard Cornwell

Bernard Cornwell

Bernard┬áCornwell┬ás-a n─âscut la Londra ╚Öi a lucrat ├«n televiziune p├ón─â c├ónd a ├«nt├ólnit-o pe viitoarea sa so╚Ťie, cet─â╚Ťean─â american─â, ╚Öi s-a mutat ├«n Statele Unite.

A refuzat permisul de muncă, a scris un roman și de atunci scrie încontinuu. Cornwell este un povestitor înnăscut pasionat de istorie, seria sa intitulată Ultimul regat fiind centrată pe întemeierea regatului Angliei.

Este, de asemenea, autorul seriei ├Än c─âutarea Graalului, cu ac╚Ťiunea plasat─â ├«n vremea R─âzboiului de 100 de Ani, al seriei Sharpe, cu care a debutat, ╚Öi al mai multor romane de sine st─ât─âtoare.

Din aceeași categorie

Detalii produs

Data apari╚Ťiei : 29 mar. 2021
Colectie : Carte Pentru Toti
Tip Coperta : Broșată
Format : 110x165
Numar pagini : 496
ISBN : 978-606-33-7201-8