lipsă stoc

Amintiri din casa morților

Nota ta:
80 % of 100
19,90 lei
lipsă stoc

Versiuni disponibile

"Am citit Casa Morților. Uitasem multe din ea și am recitit-o; nu cunosc o carte mai bună în toată literatura nouă, incluzându-l pe Pușkin. Nu tonul, ci punctul de vedere este uimitor, sincer, natural și creștinesc. O carte bună, convingătoare. M-m delectat ieri toată ziua cu ea, cum nu m-am mai delectat de mult. Dacă-l vedeți pe Dostoievski, transmiteți-i că-l iubesc."    (Lev Tolstoi, scrisoare către N.N. Stahov)

În Amintiri din Casa Morților sunt abordate probleme filosofice care, mai târziu, vor constitui inconfundabilul substrat ideatic dostoievskian: libertatea, crima, natura umană, mândria, relația dintre popor și intelighenție, nebunia, iubirea aproapelui, solidaritatea umană, smerenia. Datorită acestui fond filosofic, textul are un pronunțat caracter eseistic și contribuie la constituirea vocii distincte dostoievskiene, cea care va deveni pregnantă în marile creații din următoarea perioadă.

 

"Fascinant de urmărit în Amintiri din Casa Morților rămâne felul în care o mână de maestru a împletit elemente documentare/autobiografice și imaginare, pentru a obține o proză profund originală și o răscolitoare lecție despre suferință." Camelia Dinu

Din aceeași categorie

Detalii produs

Data apariției : 23 aug. 2014
Tip Coperta : Cartonată
Format : 120x200
Numar pagini : 368
ISBN : 978-606-686-932-4