LiteraBlog Săptămâna 20 – 26 septembrie 2021. Descoperă noutățile Litera disponibile la toate chioșcurile de presă

Săptămâna 20 – 26 septembrie 2021. Descoperă noutățile Litera disponibile la toate chioșcurile de presă

În săptămâna 20 – 26 septembrie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajung volumele Primul Război Mondial. O istorie scurtă de Norman Stone, Dorința de Nicholas Sparks, Bridgerton. În drum spre altar. Povestea lui Gregory de Julia Quinn, Până nu se răcește cafeaua de Toshikazu Kawaguchi.

Luni, 20 septembrie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge volumul Primul Război Mondial. O scurtă istorie, scris de Norman Stone

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă din țară la un preț special: 24,99 lei!

Primul Război Mondial a fost un dezastru copleșitor în care și-a avut originea orice eveniment important al secolului XX. Au murit 14 milioane de combatanți, au fost distruse patru imperii și chiar și imperiile câștigătorilor au fost rănite mortal.

Cu Primul Război Mondial, Norman Stone, unul dintre cei mai cunoscuți istorici ai secolului XX, a realizat sarcina aproape imposibilă de a scrie un volum de dimensiuni reduse care să includă tot ce a avut mai important această confruntare epică. O istorie captivantă, a cărei concizie îi subliniază bogăția de detalii, Primul Război Mondial al lui Stone este povestea genial spusă a războiului care a creat lumea modernă.

Ce spun criticii despre Primul Război Mondial. O scurtă istorie

Doar un virtuoz putea, în spațiul ocupat de un eseu mai lung, să acopere luptele de pe toate fronturile și să mai găsească loc de politică înaltă, comentariu tranșant și detalii de culoare.” (Financial Times)

[Normal Stone este] un erudit excepțional înzestrat, cu o stăpânire de invidiat a limbilor străine, o originalitate a gândirii și un discurs neconvențional care luminează tot ce a scris… splendid.” (Sir Michael Howard, Sunday Times)

Marți, 21 septembrie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge Dorința, noul roman al scriitorului Nicholas Sparks

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă la 49,90 lei!

1996 a fost anul care a schimbat totul pentru Maggie Dawes. Trimisă la șaisprezece ani să locuiască la o mătușă pe care abia o cunoștea, în Ocracoke, un orășel izolat de pe coasta Carolinei de Nord, Maggie nu se putea gândi decât la familie și la prietenii lăsați în urmă… până când l-a întâlnit pe Bryce Trickett, unul dintre puținii adolescenți de pe insulă. Chipeș, sincer și proaspăt admis la academia militară West Point, Bryce i-a arătat cât de multe lucruri erau de iubit în orașul de pe plaja bătută de vânt – și i-a făcut cunoștință cu fotografia, o pasiune care avea să-i definească tot restul vieții.

Citește și: Nicholas Sparks despre succesul său: „Am devenit scriitor din întâmplare”

În 2019, Maggie este o renumită artistă fotografă. Ea își împarte timpul între administrarea unei galerii de succes în New York și fotografierea de locuri interesante din întreaga lume. Dar Crăciunul din acel an o prinde consemnată la sol, luptându-se să se împace cu un diagnostic medical care o pune pe gânduri. Din ce în ce mai dependentă de un tânăr asistent, se trezește apropiindu-se de acesta.

În timp ce numără împreună ultimele zile ale anotimpului, ea începe să-i spună povestea unui alt Crăciun, din urmă cu mulți ani, și a iubirii care i-a arătat o cale pe care nu și-ar fi putut-o imagina niciodată.

Ce spun criticii despre Dorința

Sparks stăpânește cu siguranță arta iubirii.” (Associated Press)

Sparks știe cum să atingă coarda sensibilă a cititorilor.” (Chicago Sun Times)

Joi, 23 septembrie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge un nou volum din seria „Bridgerton”: În drum spre altar. Povestea lui Gregory, scris de Julia Quinn

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă la un preț special. 29,99 lei!

Spre deosebire de mulți gentlemeni pe care îi cunoaște, Gregory Bridgerton crede în dragostea adevărată. Este, de asemenea, convins că, atunci când o va găsi pe femeia visurilor lui, va ști de îndată că ea este aleasa – iar sentimentul va fi reciproc. Și exact asta se întâmplă. Doar că…

Nu ea este sortita. De fapt, răvășitoarea și visătoarea domnișoară Hermione Watson este îndrăgostită de altcineva. Cum prietena ei, Lady Lucinda Abernathy, o tânără rațională și cu picioarele pe pământ, dorește să o salveze pe Hermione de o alianță dezastruoasă, ea se oferă să îl ajute pe Gregory să o cucerească. Totuși, în toată această aventură, Lucy se îndrăgostește la rândul ei. De Gregory! Doar că…Lucy e logodită. Iar unchiul ei nu este dispus să renunțe la aranjamentul făcut cu mult timp în urmă, chiar și după ce Gregory își dă seama că Lucy, cu istețimea ei ieșită din comun și cu zâmbetul luminos, este cea care îi face inima să cânte.

Citește un fragment în avanpremieră din „Lui Sir Phillip, cu dragoste. Povestea lui Eloise”, al cincilea volum din seria „Bridgerton”

Iar acum, Gregory trebuie să riște totul pentru a se asigura că, atunci când va veni vremea să sărute mireasa, el va fi cel care va sta în fața altarului alături de aleasa lui…

În drum spre altar a fost desemnat „Cel mai bun historical romance“ în anul 2007 de Asociația Scriitorilor de Romane de Dragoste din America!

Vineri, 24 septembrie 2021, la toate chioșcurile de presă din țară ajunge cartea Până nu se răcește cafeaua, scrisă de Toshikazu Kawaguchi

Cartea este disponibilă la toate chioșcurile de presă la 49,90 lei!

Pe o alee dosnică din Tokyo, într-un subsol răcoros, se află o micuță cafenea în care, de mai bine de o sută de ani, se servește o cafea pregătită cu artă. Clienții sunt mai mereu aceiași, ocupă mereu aceleași locuri și își petrec timpul în același fel. Dar tihna și cafeaua nu sunt singurele experiențe pe care cafeneaua le are de oferit. Dacă te așezi pe un anumit scaun, poți să te întorci în timp, într-un moment anume.

Citește un fragment în avanpremieră din „Până nu se răcește cafeaua” de Toshikazu Kawaguchi

Există însă anumite reguli. Cea mai importantă este să bei cafeaua până nu se răcește, altfel rămâi blocat în afara timpului. Iar regula cea mai crudă este că, orice ai face în acele câteva minute, prezentul nu poate fi schimbat. Atunci, la ce bun să te mai întorci acolo? se întreabă rând pe rând personajele care decid să facă scurta călătorie. Adevărul este că refacerea momentului, recuperarea unui gest, a unui cuvânt ratat în trecut schimbă fundamental ceva: modul de înțelegere, de raportare la prezentul neschimbat, valorizarea unui om, a unei relații, poate a întregii vieți. Există încă șansa de a schimba viitorul.

Până nu se răcește cafeaua, romanul de debut al lui Toshikazu Kawaguchi, aduce în scenă personaje complexe, convingătoare, emoții intense și o viziune particulară asupra vieții și destinului.

Ce spun criticii despre Până nu se răcește cafeaua

Până nu se răcește cafeaua poate că explorează un subiect similar cu al altor romane din acest gen, dar limitează în mod inventiv mecanica deplasării în timp la durata unei cafele și asta îi dă mai multă semnificație.“ (Chicago Review of Books)

„Țesând cu inteligență fire fantastice în ceea ce se dovedește a fi o poveste captivantă, Kawaguchi construiește suspansul scenă cu scenă, alegându-și cu grijă cheile narative.“ (The Arts Fuse)

„Emoționant, straniu și plin de nostalgie.“ (Huffpost)

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.