LiteraBlog Descoperă ebookurile momentului pe Litera.ro!

Descoperă ebookurile momentului pe Litera.ro!

În ultimul deceniu, cărțile digitale, cunoscute sub numele de ebookuri, au devenit o componentă de neignorat a industriei de carte. Deși mulți cititori preferă, în continuare, să citească cărțile în format fizic, ebookurile prezintă și ele anumite avantaje, unul dintre ele fiind că sunt ușor de stocat și accesat cu intermediul e-readerelor – mai ales atunci când trebuie să mergi într-o vacanță și nu știi ce anume vrei să pui în bagaj sau dacă titlul respectiv ar fi unul voluminos în print.

Un alt avantaj este acela de a avea acces instant la orice titlu, în orice limbă, fără să mai aștepți zile în șir până când curierul ajunge cu coletul mult-dorit.

Pentru cititorii de titluri digitale, am pregătit un top 10 ebookuri ale momentului, disponibile pe Litera.ro:

1. Pământul făgăduinței, Barack Obama

În această carte, considerată a fi cartea de memorii a anului, Barack Obama vorbește despre călătoria sa de la un tânăr aflat în căutarea propriei identități la liderul lumii libere.

În primul volum așteptat cu multă emoție din me­moriile sale prezidențiale, Barack Obama ne spune povestea odiseei sale improbabile, de la un tânăr aflat în căutarea propriei identități la liderul lumii libere, descriind prin amănunte deosebit de intime atât educația sa politică, cât și momentele cruciale din primul mandat al președinției sale istorice – o perioadă de frământări și de transformări dramatice.

O relatare extrem de interesantă  și foarte personală despre cum  se scrie istoria – de la președintele care ne-a făcut să credem  în puterea democrației.

Obama își poartă cititorii într-o călătorie fascinantă, pornind de la cele mai timpurii ambiții politice ale sale, la victoria în prima rundă din alegeri în Iowa, care a reprezentat un punct de cotitură în cariera sa și care a demonstrat forța activismului la firul ierbii, până la noaptea istorică din 4 noiembrie 2008, când a fost ales al 44-lea președinte al Statelor Unite ale Americii, devenind primul afro-american care a ocupat cea mai înaltă funcție în stat.

Citește și: Top cărți Litera pentru lista ta de lectură în 2021

Reflectând la perioada în care a fost președinte, Barack Obama ne prezintă o analiză unică și minuțioasă a influenței uluitoare și a limitelor puterilor prezi­dențiale, dând dovadă de o înțelegere remarcabilă a dinamicii politicii partizane din SUA și a diplomației internaționale. Obama aduce cititorii în interiorul Biroului Oval și în Sala situațiilor speciale și îi poartă prin Moscova, Cairo, Beijing și prin alte astfel de locuri îndepărtate. Suntem martorii intimi ai gândurilor sale în timp ce-și formează cabinetul, se luptă cu o criză economică globală, îl evaluează pe Vladimir Putin, urnește munții din loc ca să se asigure că reforma ser­viciilor medicale va fi înfăptuită, își înfruntă generalii cu privire la strategia Statelor Unite în Afghanistan, abordează reforma de pe Wall Street, gestionează situația iscată de incidentul devastator de la Deepwater Horizon și autorizează Operațiunea Neptune’s Spear, care duce la moartea lui Osama bin Laden.

2. Vindecarea copilului interior, Stefanie Stahl

Bestseller Der Spiegel și vândută în peste 500 000 de exemplare în Germania, Vindecarea copilului interior a fost tradusă în peste 20 de limbi.

Cum să ne redobândim încrederea? Cum să nu ne mai complăcem în mediocritate și să ne aruncăm în viață plini de curaj? Psihoterapeuta Stefanie Stahl e de părere că abia când facem cunoștință cu copilul din noi și ne împrietenim cu el, ne putem da seama ce năzuințe și răni profunde purtăm înăuntrul nostru. Atunci putem accepta partea rănită a propriului suflet și o putem vindeca.

Ne sporim astfel încrederea în noi înșine, iar copilul din noi își va găsi, în sfârșit, un refugiu. Cu ajutorul exercițiilor practice pe care le propune autoarea, poți să-ți vindeci rănile sufletești, să-ți descoperi resursele interioare și să găsești răspunsuri la întrebările pe care ți le-ai pus întotdeauna. Pentru că merităm cu toții să ne simțim protejați, în siguranță, apreciați, să avem relații mai bune și să ne considerăm împliniți.

3. Apeirogon, Collum McCann

Rami Elhanan și Bassam Aramin trăiesc aproape unul de celălalt și totuși sunt complet diferiți. Rami e israelian, Bassam e palestinian. Plăcuța de înmatriculare a lui Rami e galbenă, a lui Bassam e verde. Rami face cincisprezece minute cu mașina până în Cisiordania. Același drum îi ia lui Bassam o oră și jumătate.

Amândoii și-au pierdut fiicele. Smadar, fata de treisprezece ani a lui Rami, a fost ucisă într-un atentat sinucigaș în timp ce se ducea să-și cumpere cărți împreună cu prietenele ei. Abir, fiica lui Bassam, în vârstă de zece ani, a fost ucisă în fața școlii, cu un glonț de cauciuc, de un membru al poliției de frontieră. În buzunar avea o brățară de dropsuri pe care nu apucase să le mănânce.

Rami și Bassam au fost crescuți să se urască unul pe celălalt. Și totuși devin cei mai buni prieteni.

În acest roman ambițios – numit după un poligon cu un număr infinit de laturi –, Colum McCann străbate secole și continente, țesând din materia timpului, a artei, istoriei, naturii și politicii o tapiserie de emoții și sentimente – prietenie, dragoste, pierdere și apartenență. Muzical, plin de forță și totuși delicat, Apeirogon este romanul vremurilor noastre.

4. Pacienta tăcută, Alex Michaelides

Acest thriller psihologic spune povestea unui act de violență extrem al unei femei împotriva soțului ei și, în paralel, pe cea a unui terapeut obsedat să descopere motivul din spatele acestui act.

Viața Aliciei Berenson este aparent perfectă. Pictoriță renumită, căsătorită cu un fotograf de modă, Alicia trăiește într-o casă superbă cu vedere spre parc, într-una dintre zonele cele mai râvnite din Londra. Într-o seară, când soțul ei Gabriel se întoarce acasă târziu de la o ședință foto, Alicia îl împușcă de cinci ori în față și apoi rămâne tăcută mai mulți ani.

Citește și: Lecții de pandemie din „La cinci pași de tine”, cartea și filmul

Refuzul ei de a vorbi sau de a da orice fel de explicații transformă o tragedie domestică într-un eveniment teribil, un mister care stârnește imaginația publicului și o face pe Alicia celebră. Prețul tablourilor ei crește astronomic, iar ea, pacienta tăcută, este ascunsă la The Grove, un spital psihiatric de maximă securitate din nordul Londrei, ca să fie ferită de tabloide și de lumina reflectoarelor.

Theo Faber este un psihoterapeut care a așteptat multă vreme prilejul de a lucra cu Alicia. Hotărârea lui de a o face să vorbească și să dezvăluie motivul pentru care și-a împușcat soțul îl poartă pe un drum plin de primejdii – o căutare a adevărului care amenință să-l distrugă.

5. Povestea mea, Michelle Obama

În această carte, pentru prima dată, Michele Obama descrie primii ani ai căsniciei sale, când încerca să găsească echilibrul între carieră și ascensiunea rapidă în politică a soțului ei. Ne dezvăluie detalii intime din discuțiile pe care le-au purtat înainte de candidatura lui Barack Obama la președinție și impresii despre rolul pe care l-a jucat ea în campania lui electorală, ca o figură populară, dar și foarte des criticată. Cu un stil narativ grațios, presărat cu umor și de o sinceritate neobișnuită, Michelle Obama ne oferă o poveste captivantă din culisele vieții ei, relatând secvențe neștiute despre lansarea istorică a familiei pe scena internațională, dar și din viața lor ca familie prezidențială, de-a lungul celor opt ani spectaculoși petrecuți la Casa Albă – ani în care și-a descoperit propria țară, iar America a descoperit-o pe ea.

Povestea mea ne poartă prin bucătăriile modeste din Iowa și prin sălile de bal de la Palatul Buckingham, prin momente de durere sfâșietoare și ambiție fără limite, aducându-ne aproape de sufletul unei figuri unice, inovatoare a istoriei, în timp ce se străduiește să trăiască autentic, punându-și forța și vocea în serviciul unor idealuri mai înalte. Spunându-și povestea cu sinceritate și îndrăzneală, Michele Obama ne aruncă o provocare nouă, celorlalți: Cine suntem și cine dorim să devenim?

Citește și: Cărți Litera ecranizate. Descoperă cele mai captivante povești adaptate pentru micul sau marele ecran (I)

6. Îndoiala, Ashley Audrain

Romanul spune povestea lui Blythe Connor, o femeie pentru care maternitatea nu este deloc ceea ce a nădăjduit că va fi, ci doar adeverirea celor mai sumbre temeri ale sale.

Blythe Connor este hotărâtă să fie o mamă bună și iubitoare pentru fiica ei, Violet, o mamă așa cum ea nu a avut niciodată. Dar încă din primele luni, haotice și istovitoare, de după naștere, Blythe nu reușește să găsească acea legătură specială pe care visase să o aibă cu fiica ei. Cu timpul, devine tot mai convinsă că e ceva în neregulă cu Violet. Sau să fie totul doar în mintea lui Blythe? Soțul ei, Fox, îi spune că exagerează. Și, cu cât Fox îi respinge mai mult temerile, cu atât Blythe se îndoiește mai mult de propria luciditate.

Ani mai târziu, când devine mamă pentru a doua oară, Blythe cunoaște în sfârșit, alături de băiețelul lor Sam, legătura profundă, unică dintre o mamă și copilul ei. Până și Violet pare să-și iubească frățiorul. Dar, în momentul când viața, așa cum o știau până atunci, se schimbă iremediabil de la o clipă la alta, criza devastatoare o silește pe Blythe să înfrunte adevărul.

Citește și: Trei cărți pe care să le citești dacă ți-a plăcut „Cele patru vânturi” de Kristin Hannah

7. Soția perfectă, J.P. Delaney

Apărută la Editura Litera în colecția Buzz Books, Soția perfectă este o poveste plină de suspans.

Când se trezește, năucită, Abbie nu își amintește nici cine este, nici cum a ajuns în această situație tulburătoare. Bărbatul care-i stă alături și care pretinde a fi soțul ei este un antreprenor din domeniul tehnologiei, bogat și celebru, fondator al unuia dintre cele mai inovatoare start-upuri din Silicon Valley. El îi spune lui Abbie că este o artistă talentată, o împătimită a surfingului, o mamă iubitoare pentru fiul lor și o soție perfectă. Îi povestește că, în urmă cu cinci ani, ea a suferit un accident înfiorător și că, grație progreselor tehnologice uimitoare, a fost readusă la viață. Abbie este un miracol al științei moderne.

Însă, pe măsură ce-i revin amintiri legate de căsnicia lor, ea începe să pună la îndoială motivele soțului ei – precum și versiunea lui asupra evenimentelor petrecute. Să-l creadă oare când îi spune că nu-și dorește decât ca ei doi să fie împreună pentru totdeauna? Și ce i s-a întâmplat de fapt, cu ani în urmă?

8. Homo sapiens, Rutger Bregman

În acest volum, recomandat de prestigioase publicații britanice precum Sunday Times, The Guardian, The Times și Daily Telegraph, autorul pornește de la câteva dintre cele mai cunoscute studii și evenimente din lume, pe care le repune în context, pentru a oferi o nouă perspectivă asupra ultimilor 20 000 de ani de istorie a omenirii.

Există o convingere care unește stânga și dreapta, psihologii și filosofii, scriitorii și istoricii, care stă în spatele titlurilor de știri și a legilor ce ne reglementează viața. De la Machiavelli la Hobbes, de la Freud la Dawkins, rădăcinile acestei convingeri sunt adânc înfipte în gândirea occidentală. Oamenii, am fost cu toții învățați, sunt prin natura lor egoiști și conduși de propriul interes.

Homo Sapiens aduce un nou argument: că este realist, dar și revoluționar, să presupunem că oamenii sunt buni. Instinctul de a coopera mai degrabă decât de a concura, de a avea încredere mai degrabă decât de a nu se încrede, are o bază evoluționistă și ține de specificul lui Homo sapiens. Dacă gândim tot ce e mai rău despre alții, scoatem la lumină tot ce e mai rău și în politica și economia noastră.

În această carte care promite să devină extrem de importantă, autorul de bestselleruri internaționale Rutger Bregman ia câteva dintre cele mai cunoscute studii și evenimente din lume și le repune în context, oferind o nouă perspectivă asupra ultimilor 200 000 de ani de istorie a omenirii.

De la adevăratul împărat al muștelor la Blitz, de la o fermă de vulpi siberiene la o faimoasă crimă din New York, de la mașina de administrat șocuri a lui Stanley Milgram de la Yale la experimentul din închisoare al celor de la Stanford, Bregman ne arată că încrederea în bunătatea și altruismul omului poate constitui un nou fel de a gândi și de a acționa, un nou punct de pornire pentru a provoca schimbări reale și profunde în societatea noastră.

9. Orașul semilunii. Casa Pământului și a Sângelui, Sarah J.Maas

Apărută la Editura Litera, cartea Orașul Semilunii. Casa Pământului și a Sângelui este o poveste cu pagini întregi de acțiune plină de suspans, cu personaje de neuitat și o poveste incitantă de iubire.

Bryce Quinlan avea o viață perfectă – muncea din greu în fiecare zi și petrecea de zor în fiecare noapte –, până când un demon i-a ucis cei mai buni prieteni și a lăsat-o sfâșiată de durere, rănită și singură. Când acuzatul ajunge în spatele gratiilor, dar crimele continuă, Bryce se trezește în mijlocul cercetărilor și își jură că va face tot ce poate pentru a-și răzbuna prietenii.

Primul volum din seria Orașul Semilunii îi dă ocazia autoarei să ne arate ce înseamnă durerea pierderii, prețul libertății și puterea dragostei.

Hunt Athalar este un celebru înger căzut, sclav la Arhanghelii pe care a încercat mai demult să-i răstoarne de la putere. Și-a folosit abilitățile feroce și puterea incredibilă cu un singur scop: să-i asasineze pe dușmanii stăpânului său, fără să pună întrebări. Dar, fiindcă un demon a dat peste cap tot orașul, i se oferă o șansă incredibilă: va fi liber dacă o va ajuta pe Bryce să-l găsească pe criminal.

Bryce și Hunt ajung în subsolurile cele mai insalubre ale Orașului Semilunii, unde descoperă o putere întunecată care le amenință tot ce au mai drag pe lume. În același timp, sunt cuprinși de o pasiune înflăcărată, care ar putea să-i elibereze pe amândoi dacă s-ar lăsa în voia ei.

10. Nu sunt eu, Maia Morgenstern

O autobiografie încărcată de emoție, dar și de umor, ce ne aduce în fața ochilor personalitatea complexă îndrăgitei artiste.

Această carte scrisă sub formă de jurnal împletește amintiri din copilăria autoarei, legate de părinți și de rude, de școală și de prieteni, cu secvențe din numeroasele ei experiențe în teatru și film, aducându-ne în fața ochilor personalitatea complexă a unei artiste iubite de toată lumea.

Încărcată de emoție, dar și de umor, Nu sunt eu îi dă ocazia actriței Maia Morgenstern să împărtășească cititorilor, așa cum o face de pe scenă în cazul spectatorilor, părți din viața ei de actriță, de femeie și de persoană publică.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.