lipsă stoc

- 50%

Mindware. Instrumente pentru o gândire inteligentă

Nota ta:
72 % of 100
RRP: 49,90 lei Preț special 24,95 lei
lipsă stoc

Versiuni disponibile

Carte tipărită
RRP: 49,90 lei Preț special 24,95 lei
Ebook
Citește pe
0,00 lei
Audiobooks | E-books | Rezumate

Conceptele științifice și filosofice pot schimba modul în care rezolvăm problemele, ajutându-ne ne gândim mai eficient la comportamentul nostru și la lumea în care trăim. Surprinzător, în ciuda utilității lor, multe dintre aceste instrumente rămân o necunoscută pentru cei mai mulți dintre noi. În Mindware, Richard E. Nisbett ne prezintă aceste idei în detalii clare și accesibile.

Nisbett și-a croit o carieră de succes studiind și predând concepte care ajută la rezolvarea problemelor, precum legea numerelor mari, regresia statistică, analiza cost-beneficii, costurile ascunse și costurile de oportunitate, cauzalitatea și corelația, oferind cele mai bune metode de a-i învăța pe alții cum le folosească eficient în viața de zi cu zi. Această carte revoluționară ne arată cum tratăm problemele obișnuite astfel încât li se aplice principii științifice și statistice.

Rezultatul este un inedit ghid practic al instrumentelor de baza ale gândirii — instrumente care pot fi folosite ușor pentru a lua cele mai bune decizii profesionale, în afaceri și personale.

 

Richard E. Nisbett este profesor de psihologie la University of Michigan și unul dintre cei mai respectați psihologi la nivel mondial.

 

Fragment din lucrare:

„Aversiunea față de pierdere. În general, oamenii nu vor renunțe la lucrurile pe care le au; asta se întâmplă chiar dacă teoria costurilor și a beneficiilor ne învață ar trebui renunțăm la ceea ce avem dacă știm vom obține ceva mai bun. Tendința noastră de a nu renunța la lucrurile pe care le posedăm se numește aversiune față de pierdere. În nenumărate situații, mai degrabă ne întristăm când pierdem ceva decât ne bucurăm când câștigăm ceva. Teama noastră față de pierdere ne costă foarte mult.

Mulți oameni ezită vândă niște acțiuni bursiere care se află în scădere mai degrabă decât niște acțiuni care se află în creștere. E mai dureros suferi o pierdere sigură decât trăiești ambiguitatea unui câștig posibil. Pe de o parte, oamenii vând lucrurile profitabile și se felicită au realizat un câștig; pe de altă parte, păstrează lucrurile neprofitabile și se felicită au evitat niște pierderi inevitabile.

Niste acțiuni care se află în creștere vor continua probabil crească, pe când niște acțiuni care sunt în pierdere au puține șanse înceapă crească într-un ritm egal cu celelalte acțiuni.

A renunța o viață întreagă la lucrurile profitabile și a le păstra pe cele neprofitabile, mai degrabă decât invers, este ceea ce marchează diferența dintre a fi sărac și a fi foarte sărac la pensionare (sau între a fi bogat și foarte bogat).

Putem demonstra și cu ajutorul pariurilor în ce măsură ne displace ideea de a pierde. presupunem întreb daca doriți faceți un pariu. Daca iese capul, câștigați X dolari, daca iese pajura, pierdeți 100 $. Daca X este 100 $, ar fi un pariu just. Cât trebuie fie X pentru a decide daca acceptați pariul?”

Din aceeași categorie

Detalii produs

Data apariției : 13 mai 2016
Colectie : Introspectiv
Autor(i) : Richard Nisbet
Tip Coperta : Broșată
Format : 200x140
Numar pagini : 464
ISBN : 978-606-33-0657-0