Fatima. Iubirile Orientului

0% of 100
19,17 lei
lips─â stoc

Versiuni disponibile

Pe când mama ei, Khadija, era pe patul de moarte, Fatima i-a promis c─â va veghea mereu asupra lui Mahomed. A╚Öa va face, dejucând chiar o tentativ─â de asasinat la adresa tat─âlui s─âu. Traiul la Mecca devine îns─â prea periculos pentru acesta, astfel c─â în 622 hot─âr─â╚Öte s─â p─âr─âseasc─â ora╚Öul. Fatima îl înso╚Ťe╚Öte pân─â la Yathrib, viitoarea Medina, unde pentru ea începe o perioad─â trist─â.

Tat─âl ei o ia de so╚Ťie pe Aisha, foarte tân─âra fiic─â a lui Abu Bakr, tovar─â╚Öul lui cel mai apropiat. Aisha nu este decât o copil─â, dar Fatima se simte tr─âdat─â. În plus, c─âs─âtorit─â cu Ali, unul dintre fiii adoptivi ai Profetului, Fatima suport─â greu un rol care nu-i convine, mai ales c─â tocmai ei, care ╚Öi-a ap─ârat tat─âl cu arma în  mân─â, nu i se permite s─â participe la marea b─ât─âlie dintre adep╚Ťii lui Allah ╚Öi politei╚Öti. Iar na╚Öterea lui Hassan, primul ei fiu, anun╚Ť─â conflictul care va împ─âr┼úi lumea musulman─â în dou─â tabere pân─â în zilele noastre.

Departe de orice prejudec─â╚Ťi, Fatima prezint─â via╚Ťa unei femei curajoase, rebele, având de d─âruit o dragoste uria╚Ö─â, într-o epoc─â în care na╚Öterea islamului bulverseaz─â echilibrul fragil din Peninsula Arab─â.

Din aceeași categorie

Detalii produs

Data apari╚Ťiei : 11 ian. 2016
Colectie : Lira
Autor(i) : Marek Halter
Tip Coperta : Broșată
Format : 107 x 177
Numar pagini : 288
ISBN : 978-606-33-0332-6