LiteraBlog Cele mai frumoase cărți de dragoste pe care să ți le cumperi de Black Friday 2021 pe Litera.ro!

Cele mai frumoase cărți de dragoste pe care să ți le cumperi de Black Friday 2021 pe Litera.ro!

Doar câteva zile ne mai despart de Black Friday 2021! Începând cu 12 noiembrie 2021, pe Litera.ro te așteaptă cele mai mari reduceri la carte din an! Te poți pregăti din timp pentru Vinerea Neagră adăugând în wishlist toate titlurile tale preferate. Acest lucru te va ajuta să plasezi mai repede o comandă pe Litera.ro și să îți cumperi cărțile favorite la cel mai mic preț. Pentru a veni în ajutorul tău, ți-am pregătit o listă cu recomandări de lectură pentru romanticii incurabili.

Citește și: Când este Black Friday 2021 pe Litera.ro? Nu rata cele mai mari reduceri la cărți din an!

Descoperă cele mai captivante frumoase povești de dragoste pe care trebuie să le citești în acest sezon!

Fiica ambasadorului, Pam Jenoff

Adusă la conferința de pace de tatăl ei, un diplomat german, Margot Rosenthal nu poate suporta la început ideea de a fi prinsă în aglomerația capitalei franceze, unde toată lumea o consideră dușman. Dar atunci când se gândește să se reîntoarcă la Berlin și la viața alături de Ștefan, logodnicul rănit pe care nu-l mai recunoaște, își dă seama că viața la Paris nu este atât de neplăcută.

Citește și: O carte pe zi: „Soția diplomatului” de Pam Jenoff

Plictisită și împărțită între datorie și nevoia de a fi liberă, Margot se împrietenește cu oameni foarte diferiți: Krysia, o muziciană cunoscută, cu vederi radicale și un secret pe care nu vrea să-l afle nimeni și Georg, frumosul ofițer de marină care îi dă lui Margot o slujbă – dar și motivul de a pune la îndoială tot ce credea că știe despre loialitate.

Citește și: Cărți de istorie pe care trebuie să ți le cumperi de Black Friday 2021 pe Litera.ro

Pe fundalul unuia dintre cele mai importante evenimente din istorie, o țesătură fină de minciuni acoperă linia dintre victimele războiului și victimele iubirii, iar încrederea devine un lux pe care nu și-l poate permite nimeni.

Întoarcerea acasă, Nicholas Sparks

Trevor Benson n-a avut niciodată de gând să se întoarcă la New Bern, în Carolina de Nord. Dar explozia unui obuz de mortier în fața spitalului în care lucra l-a lăsat cu o infirmitate și a fost trimis acasă din Afganistan. În aceste condiții, căbănuța dărăpănată lăsată moștenire de bunicul lui poate fi locul potrivit ca să se recupereze.

Îngrijind stupii pe care bunicul lui îi iubea atât de mult, Trevor nu este pregătit să se îndrăgostească de o localnică, însă, chiar de la prima lor întâlnire, simte o legătură stranie cu ajutorul de șerif Natalie Masterson. Ea pare să-i împărtășească sentimentele, dar rămâne frustrant de distantă, iar Trevor se întreabă ce ascunde.

Citește și: „Trusa cititorului” pentru fanii scriitorului Nicholas Sparks. Cum să intri în atmosfera cărților lui

Existența lui în New Bern este complicată de o adolescentă îmbufnată, pe nume Callie, care trăiește în parcul de rulote din apropiere. Trevor speră ca fata să poată elucida misterul morții bunicului lui, dar ea nu-i oferă multe indicii până când, într-o situație de criză, el se vede nevoit să descopere adevărul despre trecutul lui Callie, care are o legătură mult mai strânsă cu bătrânul decât și-ar fi imaginat nepotul.

În încercarea de a descifra secretele lui Natalie și Callie, Trevor va învăța ce înseamnă dragostea și iertarea și faptul că, în viață, trebuie să ne întoarcem din când în când acasă.

Litera1281.jpg
Credit foto: Cristina Venedict

Dorința, Nicholas Sparks

1996 a fost anul care a schimbat totul pentru Maggie Dawes. Trimisă la șaisprezece ani să locuiască la o mătușă pe care abia o cunoștea, în Ocracoke, un orășel izolat de pe coasta Carolinei de Nord, Maggie nu se putea gândi decât la familie și la prietenii lăsați în urmă… până când l-a întâlnit pe Bryce Trickett, unul dintre puținii adolescenți de pe insulă. Chipeș, sincer și proaspăt admis la academia militară West Point, Bryce i-a arătat cât de multe lucruri erau de iubit în orașul de pe plaja bătută de vânt – și i-a făcut cunoștință cu fotografia, o pasiune care avea să-i definească tot restul vieții.

Citește și: Black Friday 2021 pe Litera.ro: 10 cărți de non-ficțiune pe care să ți le pui în wishlist

În 2019, Maggie este o renumită artistă fotografă. Ea își împarte timpul între administrarea unei galerii de succes în New York și fotografierea de locuri interesante din întreaga lume. Dar Crăciunul din acel an o prinde consemnată la sol, luptându-se să se împace cu un diagnostic medical care o pune pe gânduri. Din ce în ce mai dependentă de un tânăr asistent, se trezește apropiindu-se de acesta.

Citește un fragment în avanpremieră din „Dorința”, noul roman al scriitorului Nicholas Sparks

În timp ce numără împreună ultimele zile ale anotimpului, ea începe să-i spună povestea unui alt Crăciun, din urmă cu mulți ani, și a iubirii care i-a arătat o cale pe care nu și-ar fi putut-o imagina niciodată.

Primăvară în Toscana, Santa Montefiore

Când Gracie Burton află că la Castello Montefosco, în zona rurală a Toscanei, se organizează un curs de artă culinară de o săptămână, nu poate rezista tentației de a se întoarce spre trecutul pe care l-a lăsat în urmă în Italia. Deși Gracie nu este în relații prea bune cu fiica ei, Carina, și cu nepoata Anastasia, cele două decid să o însoțească în călătorie, fără să aibă vreo idee despre secretele ascunse o viață întreagă.

Citește și: Dosar: Santa Montefiore, autoare a 20 de romane care s-au bucurat de aprecierea cititorilor din toată lumea

În acea săptămână, Gracie le dezvăluie adevărul despre motivul care a adus-o înapoi la castel și la misteriosul lui proprietar, contele Bassanelli. Carina și Anastasia află cu stupoare că Gracie a petrecut 15 ani în Italia ca ucenică a unchiului ei, un renumit restaurator și colecționar de artă. În acea perioadă s-a îndrăgostit nebunește, iar acum, după 41 de ani, se întoarce cu speranța că va putea îndrepta unele dintre erorile trecutului. Gătind rețete magice și înconjurată de bunătatea celorlalți oaspeți de la castel, Gracie se apropie din nou de familia ei și, împreună, cele trei femei reînvață ce înseamnă iubirea.

Primăvară în Toscana este o poveste de dragoste captivantă, de neuitat, care ne readuce aminte faptul că nu este niciodată prea târziu să iubești. Cartea a câștigat premiul Goldsboro pentru romane de dragoste în anul 2019.

Litera1820.jpg
Credit foto: Cristina Venedict

Cele patru vânturi, Kristin Hannah

Texas, 1934. Milioane de oameni sunt șomeri și seceta a nenorocit Marile Câmpii. Fermierii se luptă să-și păstreze pământurile și gospodăriile, în timp ce recoltele le sunt decimate, apa e pe punctul de a seca, iar praful amenință să-i îngroape cu totul. Una dintre cele mai negre perioade ale recesiunii economice din anii 1930, perioada furtunilor de nisip, s-a abătut nemiloasă asupra capetelor oamenilor.

Citește și: Dosar de autor: Kristin Hannah, autoarea cu peste 20 de bestselleruri internaționale

În aceste vremuri nesigure și periculoase, Elsa Martinelli trebuie să aleagă dacă rămâne să lupte pentru pământul iubit sau pleacă în căutarea unei vieți mai bune în California. Cele patru vânturi este un portret înduioșător al Americii și al visului american, văzute prin ochii unei femei de nezdruncinat, ale cărei curaj și putere de sacrificiu sunt definitorii pentru o întreagă generație.

Două cărți și o vacanță, Emily Henry

O scriitoare de romane de dragoste care nu mai crede în iubire și un scriitor de romane serioase care și-a pierdut inspirația își propun unul altuia o provocare pentru o vară, care le poate schimba părerea despre ce înseamnă un final fericit.

Augustus Everett este un scriitor foarte apreciat de ficțiune literară. January Andrews scrie bestselleruri de dragoste. Atunci când ea gândește un final fericit, el își omoară toți protagoniștii. Sunt complet opuși. De fapt, singurul lucru pe care îl au în comun este faptul că, timp de trei luni, locuiesc în case vecine, n-au nici un ban și inspirația i-a părăsit.

Citește un fragment în avanpremieră din bestsellerul „Două cărți și o vacanță” de Emily Henry

Asta până când, într-o seară pe care nu și-o amintesc prea bine, din una în alta ajung să facă o înțelegere: Augustus își va petrece vara scriind o poveste cu final fericit, iar January va scrie următorul mare roman american. Ea îl va duce în excursii care par desprinse dintr-o comedie romantică, iar el o va duce să vadă rămășițele unui cult al morții (evident!). Fiecare dintre ei își va termina romanul și nimeni nu se va îndrăgosti.

Aleea cu licurici, Kristin Hannah

În vara agitată a anului 1974, Kate Mularkey pare că s-a împăcat cu faptul că viața nu are să-i ofere nimic special. Dar, spre uimirea sa, „cea mai grozavă fată din lume“ se mută pe strada ei și vrea să-i fie prietenă. Tully Hart pare să aibă totul: frumusețe, inteligență, ambiție. La prima vedere, cele două fete sunt cât se poate de diferite: Kate, condamnată să fie veșnic o ființă obișnuită, cu o familie iubitoare care o umilește în permanență; Tully, plină de strălucire și mister, dar cu un secret care o distruge. Ele fac un pact pentru a fi cele mai bune prietene pe vecie, iar până la sfârșitul verii devin de nedespărțit.

Citește și: Bestsellerul săptămânii: „Aleea cu licurici” de Kristin Hannah

Timp de treizeci de ani, Tully și Kate se sprijină una pe alta, trecând printr-o mulțime de evenimente și stări care le pun la încercare prietenia: gelozie, furie, durere, resentimente. Și cred că au supraviețuit tuturor încercărilor vieții până când un singur act de trădare le va despărți… și le va supune curajul și prietenia la testul final.

Scris de autoarea bestsellerului Privighetoarea, Aleea cu licurici este un roman impresionant despre promisiuni, secrete și trădări, despre dragoste, pierdere și magia prieteniei…

Somerset, Leila Meacham

În Somerset, a cărui acțiune se desfășoară înaintea perioadei acoperite de romanul Trandafiri, Leila Meacham urmărește destinul a trei familii – Toliver, Warwick și DuMont –, surprinzând cu minuție fiecare aspect al migrației către Texas, al sclavagismului și al Războiului Civil American. Silas Toliver și Jeremy Warwick, prieteni foarte buni, fiii mai tineri ai unor bogați proprietari de plantații, se pregătesc să părăsească ținutul Carolinei de Sud, mânați de perspectiva unei vieți mai bune pe tărâmul făgăduinței.

Citește un fragment din „Somerset” de Leila Meacham

Dar, printr-un concurs de împrejurări, Silas este silit să se însoare cu Jessica Wyndham, fiica unuia dintre cei mai înstăriți plantatori din zonă, o ființă îndărătnică, susținătoare ferventă a mișcării aboliționiste, hotărâtă să-și impună voința cu orice preț.

Cu talentul său bine cunoscut, Leila Meacham, autoare a numeroase bestselleruri, construiește o nouă narațiune despre familie, iubire, tragism și pierdere, dar și despre năzuințe și despre sacrificiul pe care oamenii sunt pregătiți să îl facă pentru a-și împlini visul.

Litera2568.jpg
Credit foto: Cristina Venedict

Flori aurii de toamnă, Susan Meissner

O eșarfă minunată leagă două femei afectate de câte o tragedie personală în acest roman captivant și emoționant.

Septembrie 1911. Pe Insula Ellis din portul New York, asistenta medicală Clara Wood nu poate face față întoarcerii în Manhattan, unde bărbatul pe care îl iubea a murit în incendiul de la Triangle Shirtwaist. Apoi, în timp ce îngrijește un imigrant febril a cărui pierdere o oglindește pe a ei, devine interesată de un nume brodat pe eșarfa pe care acesta o poartă… și se trezește prinsă într-o dilemă care o obligă să înfrunte adevărul despre presupunerile pe care le-a făcut. Ceea ce află ar putea să o distrugă – sau să o elibereze.

Septembrie 2011. În cartierul Upper West Side din Manhattan, Taryn Michaels, rămasă văduvă, s-a convins că trăiește o viață împlinită, lucrând într-un fermecător magazin de țesături și crescându-și singură fiica. Apoi, o fotografie pierdută de mult apare într-o revistă națională, iar ea este forțată să retrăiască ziua îngrozitoare în care soțul ei a murit în atacul de la World Trade Center… în aceeași zi în care un străin i-a întins mâna și a salvat-o. Dar o reîntâlnire întâmplătoare și o eșarfă veche de un secol ar putea să-i deschidă ochii lui Taryn asupra forțelor neștiute care acționează în viața ei.

Ultima scrisoare de dragoste, Jojo Moyes

Aflată în căutarea unui subiect inedit și emoționant, ziarista Ellie Haworth găsește în arhiva ziarului la care lucrează o scrisoare datând din anul 1960, scrisă de un bărbat care-i cere iubitei să-și părăsească soțul. Astfel, Ellie se vede prinsă în hățișurile unei povești de dragoste din trecut, iar impactul asupra ei este cu atât mai puternic cu cât și ea însăși are o legătură cu un bărbat însurat.

Citește un fragment în avanpremieră din „Ultima scrisoare de dragoste” de Jojo Moyes, roman ecranizat de Netflix

În 1960, Jennifer Stirling se trezește în spital, unde a ajuns în urma unui accident de mașină. Nu-și poate aminti nimic: nici de soț, nici de prieteni, nici cine este. La înapoierea acasă, descoperă o scrisoare de dragoste și începe să-și amintească de iubitul ei, pentru care fusese dispusă să riște totul.

Povestea din trecut a lui Jennifer și cea actuală a lui Ellie, ambele implicând o dragoste pătimașă și interzisă, se împletesc într-o dramă de mare intensitate emoțională, în care scrisorile de dragoste readuc la viață o iubire care sfidează timpul. 

Toate florile Parisului, Sarah Jio

Destinul a două femei este conectat peste timp de orașul Paris, de un teanc de scrisori misterioase și de secrete șocante, care acoperă perioada de la al Doilea Război Mondial până în ziua de astăzi.

Caroline se trezește într-un spital din Paris, dar nu-și aduce aminte nimic despre viața ei. Află însă că, în ultimii ani, a dus o viață tristă și retrasă într-un apartament uriaș de pe rue Cler. Prietenia cu bucătarul-șef al unui restaurant din vecinătate îi abate atenția de la trecutul învăluit în ceață și, la un moment dat, descoperă un mister care datează de câteva zeci de ani.

În Parisul aflat sub ocupație nazistă, o tânără văduvă pe nume Céline încearcă să-și construiască o viață nouă alături de fiica și tatăl ei, proprietarul unei florării. Dar un ofițer neamț lipsit de scrupule îi descoperă sângele evreiesc și Céline este obligată să joace un joc deosebit de periculos ca să poată salva persoana pe care o iubește cel mai mult pe lume: fiica ei.

Țărmuri îndepărtate, Kristin Hannah

Elizabeth și Jackson Shore s-au căsătorit de tineri, au crescut două fete și au trecut cu bine prin furtunile vieții ca să aibă o familie solidă. De la distanță, par întruchiparea fericirii. Dar, după ce fetele pleacă de acasă, Jack și Elizabeth se îndepărtează, pe tăcute, unul de altul. Când Jack acceptă o slujbă nouă, Elizabeth își lasă dorințele deoparte ca să-l urmeze în partea cealaltă a țării.

Citește un fragment din „Țărmuri îndepărtate” de Kristin Hannah

Apoi, fără veste, lovește tragedia, iar lumea lui Elizabeth este întoarsă pe dos. Pusă în fața unei nenorociri neașteptate, ea își pune la îndoială alegerile – viața, căsnicia, chiar și visurile de mult uitate. Printr-o mișcare îndrăzneață care îi uimește pe toți din jur, de la soțul ei, la prieteni și la fiicele ei, Elizabeth se descătușează și devine femeia care și-a dorit întotdeauna să fie.

Litera2546.jpg
Credit foto: Cristina Venedict

Cele șapte surori. Sora soare. Povestea Electrei, Lucinda Riley

Pentru lumea exterioară, Electra D’Aplièse pare a fi femeia care are totul: fotomodel de succes, este frumoasă, bogată și faimoasă. Contrar aparențelor însă, și alimentată de presiunea vieții pe care o duce, starea psihică deja fragilă a Electrei a fost zdruncinată de moartea tatălui ei, Pa Salt, miliardarul care și-a adoptat cele șapte fiice de mici, adunându-le din întreaga lume. Luptându-se să facă față situației care o copleșește, ea apelează la alcool și la droguri pentru a-și alina durerea și, în timp ce cei din jur se tem pentru sănătatea ei, Electra primește o scrisoare de la o persoană complet străină care pretinde că este bunica ei…

Citește și: Interviu VIDEO cu Lucinda Riley. Cum i-a venit inspirația pentru seria „Cele șapte surori”

În 1939, Cecily Huntley-Morgan sosește din New York în Kenya pentru a-și obloji inima frântă. Locuiește la nașa ei, pe faimosul platou Happy Valley, aproape de malul frumosului lac Naivasha, iar acolo îl întâlnește pe Bill Forsythe, un burlac notoriu și crescător de vite cu legături strânse cu mândrul trib masai. Când se produce un dezastru și războiul este iminent, Cecily decide că nu are de ales decât să accepte propunerea lui Bill. Mutându-se în valea Wanjohi și cu Bill plecat, Cecily se trezește izolată și singură. Până când descoperă un bebeluș abandonat în pădurea de lângă ferma ei…

Citește un fragment în avanpremieră din „Sora lună. Povestea lui Tiggy” de Lucinda Riley

Trecând de la atmosfera frenetică din Manhattan la magnificele câmpii deschise din Africa, Sora soare este al șaselea volum din seria epică a Lucindei Riley, „Cele șapte surori“, vândută în mai multe milioane de exemplare.

Conacul cu amintiri, Mary Ellen Taylor

Încă îndurerată de pierderea mamei, Lucy Kincaid părăsește Nashville și se îndreaptă spre vechiul orășel Cape Hudson, Virginia. Se duce să vadă casa pe care a moștenit-o – una despre care nici nu știa că există, lăsată moștenire de o femeie pe care nu a cunoscut-o niciodată. În centrul acestui mister se află speranța că poate-poate în acest conac de vacanță ar putea găsi răspunsuri la nesfârșitele întrebări despre trecutul mamei… inclusiv cine este tatăl ei biologic.

În loc de bungalow-ul pitoresc din Virginia la care se aștepta, Lucy descoperă o moșie veche și grandioasă cu multe ascunzișuri – suficient de mare pentru a adăposti un secol de secrete, pasiuni și trădări. Tot acolo se găsește și un străin chipeș și enigmatic, un bărbat care urmează să revendice moștenirea lui Lucy.

Pe măsură ce Lucy cercetează trecutul, descoperind moștenirea secretă de la Cabana de iarnă, va ajunge să descopere la fel de multe lucruri despre istoria familiei sale ca și despre ea însăși. Căutând, ea ar putea găsi în sfârșit singurul lucru pe care nu l-a avut niciodată cu adevărat: un cămin.

Litera2723.jpg
Credit foto: Cristina Venedict

Fetița pe care au lăsat-o în urmă, Roxanne Veletzos

Într-o noapte friguroasă din ianuarie 1941, o fetiță evreică este găsită pe treptele unui bloc din București. De vreme ce România s-a aliat recent cu naziștii, populația evreiască este în mare pericol, persecuțiile fiind din ce în ce mai violente. Fetița este plasată într-un orfelinat și adoptată în cele din urmă de un cuplu înstărit, fără copii, care îi pune numele Natalia. Pe măsură ce se obișnuiește cu noua ei viață, fata uită cu totul de părinții care au fost forțați să o părăsească. Se gândește la ei chiar și mai puțin când România intră sub ocupația sovietică.

Deși Natalia crește într-o lume sumbră și fără speranță, urme ale identității ei străpung suprafața vieții de zi cu zi, conducând treptat la o descoperire care îi va schimba destinul. Se îndrăgostește în secret de Victor, un tânăr impetuos care devenise prieten de familie cu mult timp în urmă, când era doar un student sărac. Natalia împlinește douăzeci de ani, iar ea și Victor, acum un important funcționar în regimul comunist, se întâlnesc din nou. De data aceasta, au o aventură pasională, în ciuda obstacolelor care îi înconjoară și a secretelor întunecate ale lui Victor.

Când Nataliei îi este oferită brusc o șansă unică la libertate, Victor este hotărât să o ajute să scape, chiar dacă asta înseamnă să o piardă. Natalia trebuie să ia o decizie dureroasă: să rămână în București cu părinții săi adoptivi și cu bărbatul pe care a ajuns să-l iubească sau să profite de șansa de a-și trăi în cele din urmă viața și de a se confrunta cu enigma dureroasă a trecutului ei.

Schimb de vieți, Beth O Leary

Atunci când Leena Cotton, o persoană foarte exigentă cu ea însăși, primește ordinul de a-și lua un concediu de două luni după ce a ratat o prezentare importantă la serviciu, ea fuge la bunica ei, Eileen, ca să se odihnească.

Eileen este proaspăt divorțată și este pe cale să împlinească 80 de ani. Și-ar dori o a doua șansă la dragoste, dar în micul ei sat din Yorkshire nu locuiesc mulți domni eligibili. Drept urmare, cele două se hotărăsc să încerce un schimb de două luni.

Eileen va locui la Londra și va căuta dragostea. Va sta în apartamentul Leenei și va învăța totul despre întâlnirile ocazionale, despre aplicațiile de găsit parteneri și despre vecinii de la oraș. Între timp, Leena va avea grijă de tot în Yorkshire-ul rural: căsuța și grădina drăgălașă ale lui Eileen, satul ei idilic și liniștit și micile ei proiecte de cartier.

Dar intrarea în pielea celeilalte se dovedește mai dificilă decât se aștepta oricare dintre ele. Oare schimbul de vieți le va ajuta pe Eileen și Leena să se regăsească pe ele însele… și poate chiar să găsească dragostea adevărată?

În cartea Schimb de vieți a lui Beth O’Leary nu este niciodată prea târziu…

Grădina cu iasomie, Jane Coverdale

La miezul nopții, când înflorește iasomia în grădină, o femeie își așteaptă iubitul… Pentru Sara Archer, viitorul de soție devotată a unui funcționar britanic în India pare asigurat, dar întâlnirea cu frumosul și puternicul Ravi Sabran schimbă totul.

Sub soarele torid al Indiei, poleiala înaltei societăți se topește, iar Sara observă curând că nimeni nu e ce pare a fi, în special soțul ei, Charles.

Dar în frumoasele grădini cu iasomie de la palatul maharajahului, Sara urmează o cărare plină de pericole, ce o îndepărtează de soțul ei cel brutal și o duce spre Ravi și taina legată de nașterea ei.

Grădina fermecată, Sarah Addison Allen

Femeile din familia Waverley au, fie că le place sau nu, talente speciale aflate în strânsă legătură cu grădina din spatele impunătoarei reședințe a familiei, din Bascom, din Carolina de Nord.

Timp de aproape un deceniu, Claire a trăit în armonie cu grădina și cu moștenirea familiei Waverley, marcată de amintirea bunicii ei, de destinul zbuciumat al mamei sale și aparent indiferentă la soarta surorii ei rebele, Sydney, care s-a eliberat de mult de constrângerile mentalităților înguste ale orașului. Folosindu-se de rețetele bunicii ei și de puterile misterioase ale plantelor din grădină, Claire a pus bazele unei afaceri de succes cu produse alimentare, dar și ale unei existențe sigure, atent controlate. Însă întoarcerea în oraș a lui Sydney, împreună cu fiica ei, Bay, tulbură rutina vieții lui Claire. Un alt element perturbator este faptul că în casa învecinată se mută un bărbat care, din clipa în care o vede pentru prima oară pe Claire, devine absolut fascinat de ea.

Citește și: O carte pe zi: „Grădina cu iasomie” de Jane Coverdale

Pe măsură ce Claire și Sydney reînvață să trăiască împreună și ajung să se împace cu traumele care le-au marcat copilăria, adolescența, dar și relația, descoperă și dragostea, exact acolo unde nu se așteptau să o găsească. Încet-încet, surorile Waverley ajung să-și accepte trecutul, să savureze prezentul și să privească pline de speranță spre viitor.

Dragostea e scrisă în semne, Kate Clayborn

Meg este o caligrafă talentată, cunoscută ca Planificatoarea din Park Slope. Ea concepe și desenează jurnale, invitații și mici opere de artă pentru elita new-yorkeză, dar mai are și un alt dar: înțelege semne pe care alții le trec cu vederea. De exemplu, când a stat față în față cu Reid și frumoasa lui logodnică, și-a dat seama că mariajul lor nu avea să dureze. E adevărat că nu prea s-a comportat ca o profesionistă când a ascuns un mesaj în programul lor pentru nuntă, dar era sigură că nu-l va descoperi nimeni. Nu avea de unde să știe cât de atent și obsedat de modele matematice era Reid.

După un an, Reid o găsește pe Meg în magazinul ei și vine să o întrebe de unde a știut că viitorul lui, atât de atent planificat, se prăvălise ca un castel de nisip. Meg, însă, are de terminat o lucrare, de salvat o prietenie care este în pericol și mai suferă și de un blocaj artistic, așa că nu prea are vreme pentru întrebările lui Reid – decât dacă el este de acord să o ajute să-și recapete inspirația.

Mergând prin New York în căutare de semne, cei doi își deschid sufletele și povestesc despre viață, muncă și regrete, încercând să ignore sentimentele care înfloresc între ei. Oricât de diferiți ar fi cei doi, semnele sunt clare – irezistibile, indiscutabile și prezente în toate mesajele pe care și le trimit unul altuia. 

Dragă John, Nicholas Sparks

Iute la mânie și având o fire rebelă, John a părăsit devreme liceul și s-a înrolat în armată, pentru că nu știa ce altceva să facă în viață. Dar o întâlnește pe fata visurilor lui, Savannah, iar atracția inițială dintre cei doi se transformă în iubire adevărată. Savannah îl așteaptă pe John să termine stagiul militar, iar John abia așteaptă să-și întemeieze o familie cu femeia care i-a răpit inima. Are loc însă tragicul eveniment de la 11 septembrie 2001, care schimbă totul. John simte că este de datoria lui să plece din nou în armată, dar în acest timp Savannah se îndrăgostește de alt bărbat.

Dragă John, așa începe scrisoarea pe care o primește el, iar aceste două cuvinte îi frâng inima și schimbă viețile celor doi protagoniști pentru totdeauna. La întoarcerea acasă, John trebuie să se împace cu faptul că Savannah, măritată acum cu altcineva, este încă iubirea vieții lui, dar și cu faptul că are de luat o hotărâre extrem de dificilă.

Pregătește-te de Black Friday pe Litera.ro!

În perioada 12 – 14 noiembrie 2021, cel mai mare târg de carte online te așteaptă de Black Friday pe Litera.ro, unde beneficiezi de cele mai mari reduceri din an. Ai promoții de nerefuzat la peste 3.500 de cărți în format fizic și peste 3.000 de titluri în format digital (ebooks), titluri vedetă și bestselleruri cu prețuri de chilipir, pachete cu cărți cadou la fiecare comandă, transport rapid și gratuit prin curier.

Citește și: Cum mă pregătesc pentru Black Friday 2021 pe Litera.ro

De Black Friday 2021 pe Litera.ro găsești cărți la prețuri de producător. Cele mai bune oferte din piața de carte ajung la tine rapid, cu livrare în 24-48 ore. Experiența Editurii Litera, cu peste 30 de ani în industrie, îi garantează calitatea produselor achiziționate pe Litera.ro!

Pentru a fi la curent cu toate noutățile, reducerile și produsele vedetă, abonează-te la newsletterul Litera și bucură-te de cele mai bune promoții, disponibile exclusiv la cel mai așteptat eveniment de cumpărături al anului!

Cum a apărut Black Friday?

Conceptul de Black Friday sau Vinerea Neagră a apărut pentru prima dată în Statele Unite ale Americii. În prezent, reprezintă ziua cu cele mai mari reduceri din an, fiind cel mai așteptat eveniment de shopping.

Inițial, termenul de Black Friday provine din 1961, când poliția din orașul Philadelphia a folosit această noțiune pentru a descrie traficul intens din vinerea ce a precedat Ziua Recunoștinței, sărbătorită anual în joi a lunii noiembrie. De Ziua Recunoștinței, familiile se reunesc pentru a celebra împreună în jurul unei mese festive, fapt ce provoacă busculade în trafic în zilele ce o urmează, când toți americanii se întorc la casele lor.

La începutul secolului XXI, însă, marii retaileri americani au încercat introducerea acestui concept și în afara Statelor Unite, luând astfel naștere cel mai mare eveniment de reduceri din an. Pentru Statele Unite, Black Friday este cea mai aglomerată zi de cel puțin trei decenii. Cu toate acestea, în România conceptul de Black Friday este prezent din 2011, iar în ultimul deceniu tot mai mulți comercianți au importat acest concept.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROFITĂ DE OFERTELE SPECIALE ȘI AFLĂ PRIMUL CARE SUNT NOUTĂȚILE

Vrei să fii la curent cu veștile literare? Îți vom putea trimite, cu acordul tău, emailuri cu noutățile editoriale, promoții, concursuri, evenimente, târguri de carte online și detalii despre oferta educațională. Te poți dezabona oricând printr-un simplu click. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Politici de confidențialitate.